آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 229038
تاریخ انتشار : 5 دی 1396 12:53
تعداد بازدید : 5997

محمد علی یوسفی‌زاده مدیر عامل شرکت انتقال داده‌های آسیاتک:

ضریب موفقیت استارت آپ ها را باید افزایش دهیم

هرچند شرکت های ارایه دهنده خدمات اینترنت ثابت (از ISPها و PAPها گرفته تا FCPها) به طور سنتی ارتباط صنفی مناسبی با هم داشته و حتی در مقاطعی دبیرخانه مستقل برای هماهنگی و پیگیری امور صنفی خود داشته اند، اما همواره تلاش کردند نماینده ای در هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای داشته باشند تا همراه با سایر فعالان این حوزه، برای رفع موانع توسعه ICT کشور بکوشند. در دوره پنجم انتخابات هیات مدیره سازمان نصر استان تهران، محمد علی یوسفی زاده عضو هیات مدیره و مدیر عامل شرکت انتقال داده های آسیاتک، عضو فعال اتحاد 99 در حوزه شرکت های اینترنتی است، با این تفاوت که ماموریت او نسبت به گذشتگان، با توجه به توسعه فناوری و ضریب نفوذ اینترنت، متفاوت و گسترده تر است.

 کاندیداتوری شما در انتخابات دوره پنجم هیات مدیره سازمان نصر استان تهران یک تصمیم شخصی است یا با هم فکری و هماهنگی دیگر شرکت های FCP پا به این کارزار گذاشته اید؟
شرکت های اینترنتی در مقیاس بزرگ در حوزه PAP و FCP تعداد زیادی نیستند و ارتباط خوبی میان این شرکت ها برقرار است. در دوره های گذشته دوستان فعال و خوبی از جمله آقایان کریمی، میری و شانه ساززاده حضور داشتند. برای این دوره هم جلساتی میان دوستان برگزار و پیشنهاد شد در این دوره بنده به نمایندگی از شرکت های فعال این حوزه برای حضور در هیات مدیره سازمان نصر کاندیدا شوم. ما به سرعت شاهد تغییر سرویس ها و تغییر نسل خدمات هستیم و امیدوارم از ظرفیت نظام صنفی رایانه ای برای توسعه فاوای کشور هرچه بیشتر بهره بگیریم.
 چه نقات قوت و ضعفی در دوره چهارم فعالیت سازمان مشاهده کردید؟
در دوره ای که گذشت در دو کمیسیون اینترنت و اینترنت اشیا حضور داشتم و به نوعی از نزدیک شاهد دستاوردهای خوب این دوره بودم. 
یکی از بهترین این دستاوردها برقراری ارتباط مستمر و مفید با کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و حضور نماینده سازمان نصر در این کمیسیون بوده است. تغییرات گسترده در نحوه ارایه خدمات، نحوه قیمت گذاری، نحوه محاسبه روابط زنجیره تامین بین شرکت های سرویس دهنده، شرکت مخابرات (به عنوان زیرساخت استانی) و شرکت زیرساخت (به عنوان زیرساخت بین استانی) سبب شده تا رگولاتوری نقشی کلیدی در مسیر و آینده صنعت فاوا داشته باشد. به همین دلیل حضور نماینده ای از بخش خصوصی برای دفاع و تحلیل دقیق تر از مسایل موجود در بازار ضروری بود که خوشبختانه این موضوع با عضویت آقای سعادت رییس سازمان نصر کشور در رگولاتوری محقق شد. 

در صورت حضور در هیات مدیره چه برنامه ای را دنبال خواهید کرد؟
به نظر من در چند سال گذشته لایه به لایه از کلان به جز، اتفاقات لازم زیرساختی شبکه کشوری برای نیازهای اصلی توسعه ملی در این حوزه شکل گرفته و به مرحله تکامل رسیده است. یعنی این که ابتدا شرکت زیرساخت  و پس از آن مخابرات و شرکت های FCP به این بلوغ رسیدند که باید یک شبکه منسجم و با SLA سطح بالا و با ظرفیت بالا در کشور ایجاد شود. ادامه این روند در برنامه بودجه دولت هم دیده شده و به توسعه ملی کمک شایانی می کند و ارایه ابزارهایی و خدماتی که برای بروز و ظهور نیاز به این خدمات داشتند را ممکن می کند.
از یک سو این ابزارها نیاز به تعاریف تکاملی دارند و باید شرایط بهره برداری از آنها تسهیل شده و به آنها کمک کرد تا به بلوغ برسند. برای توسعه ظرفیت کشور برنامه ریزی شده تا هم درآمد حوزه ICT رشد داشته باشد و هم سرانه پهنای باند مصرف کشور توسعه یابد.
از سوی دیگر این ابزارهای خرد نیاز به حمایت دارند و باید بتوانند داده هایشان را با هم به اشتراک بگذارند. این کار نیاز به یک سری قوانین بالاسری دارد. البته فعلا با قوانین مشابه مربوط به کسب و کارهای سنتی در حال فعالیت هستند و چون تعدادشان کم است هنوز آن قدر مشکلات نمود نداشته است. 
در این دوره از هیات مدیره سازمان باید با همراهی و دعوت از فعالان حوزه هایی مانند OTTها، VODها، رسانه های تعاملی، اپلیکیشن ها و استارت آپ ها، مشکلات را تعریف کرد و الزامات و نیازها را برای نهادهای حاکمیتی که هر کدام نگاه متفاوتی به فعالان این حوزه دارند، شرح داد. اکنون عده ای در حوزه استارت آپ ها مشغول به سرمایه گذاری هستند و نابغه های کشور ایده هایشان را به مرحله پرشکست اجرا و تحویل می رسانند. باید مراقبت کنیم تا در این مرحله ضریب موفقیت بالا برود و به این ترتیب حتما به اهداف کلان برنامه ششم دولت دست خواهیم یافت.
 یک بخشی از برنامه ای که شما تعریف کردید وابسته به تعامل با دولت است. آیا ارتباط مناسب میان سازمان نصر و دولت وجود دارد؟
ببینید یک زمان در گذشته می گفتیم که سازمان نصر در مرحله شناساندن خود است. اکنون از این مرحله عبور کرده ایم و کافی است با یک انسجام بیشتر موفقیت بیشتری را از نظام صنفی رایانه ای طلب کنیم. 
در نوک پیکان کار، اعضای هیات مدیره قرار دارند و وظیفه اصلی تعامل با دولت و پیگیری نیازها و خواسته های صنف با آنهاست. این نیازها از دل کمیسیون ها بیرون می آید و از دستگاه های مختلف مانند وزارت ارتباطات، وزارت صنعت، پلیس فتا یا... پیگیری خواهد شد.
 مجموعه افرادی که در قالب اتحاد 99 دور هم جمع شده اند را چطور ارزیابی می کنید؟
به نسبت دوستانی که سال هاست کار صنفی کرده اند، جوانم و تجربه جمع کردن افراد مختلف از اجزای گوناگون حوزه ICT را نداشته ام. با این حال لیدر بسیار باتجربه ای داریم که در دوره نخست سازمان نظام صنفی رایانه ای از اعضای هیات مدیره بوده و با دانش و آگاهی کامل و صرف وقت زیاد، برای بستن این لیست به جمع بندی رسیده است. 
در اتحاد 99 تلاش شده افراد تاثیرگذار دور هم جمع شده و البته از این موضوع که این افراد حضور مستمر، پایدار و مفیدی در فعالیت های صنفی داشته باشند اطمینان کسب شده است. جلسات متعددی میان اعضای اتحاد 99 شکل گرفته و موارد مختلف درباره ضرورت مسوولیت پذیری و تعهدی که در قبال صنف داریم شفاف شده است. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :