آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 262313
تاریخ انتشار : 20 مهر 1398 10:48
تعداد بازدید : 4941

هشدار نهادهای متعدد به زائران: مراقب سواستفاده باشند

پیشنهاد عوارض ۲۶ درصدی برای واردات گوشی مسافری

رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صنعت با بیان اینکه طرح رجیستری، طرح خوبی است که ۱۳۰۰ میلیارد تومان درآمد برای دولت از محل عوارض بر مالیات گوشی تلفن همراه داشته است گفت: مردم باید گوشی هایی خریداری کنند که از مجاری رسمی وارد شده است.
undefined

فناوران - علی رهبری رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صنعت در برنامه پایش با بیان اینکه ورود موبایل به صورت مسافری، امتیازی قابل واگذاری نیست، از مهلت اعتراض یک ماهه برای کسانی که پیامک هشدار دریافت کرده اند، خبر داد. وی با بیان سوءاستفاده های صورت گرفته در ثبت گوشی های قاچاق تحت عنوان گوشی های مسافری اظهار کرد: اخیرا گزارش به ما رسید که از واردات مسافری تلفن همراه سو استفاده می شود. سواستفاده کنندگان به اطلاعات مسافران به صورت غیر مجاز دسترسی پیدا می کردند و به نام آنها گوشی ثبت می کردند. تا این لحظه سوءاستفاده از رویه مسافری در واردات ۳۷ هزار گوشی تلفن همراه محرز شده و بر همین اساس برای ۷۰۰۰ گوشی تلفن همراهی که در شبکه اپراتوری فعال شده اند، پیامک هشدار ارسال شده است.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن تاکید بر اینکه هیچ یک از این گوشی ها قطع نشده اند و صرفا پیامک هشدار برای آنها ارسال شده است افزود: از میان این ۳۷ هزار گوشی تلفن همراه، تنها ۷۰۰۰ گوشی موبایل داخل شبکه اپراتوری کشور فعال بوده که در ۷ تا ۱۰ روز منتهی به تاریخ ارسال پیامک، فعال شده بودند و ۳۰ هزار گوشی دیگر، نه سیم کارت داخلشان قرار گرفته و نه استعلام شده اند.
وی گفت: این موارد نشان می دهد ۳۰هزار گوشی فعال نشده در شبکه اپراتوری، در بازار توزیع نشده و به مصرف کنندگان نیز فروخته نشده اند و در واقع، سامانه همتا، با این اقدام به موقع، اولاً راه سوء استفاده از اطلاعات و سهمیه مسافران را مسدود کرد و در وهله بعد از توزیع و فروش این کالاها و آسیب های بعدی برای مصرف کنندگان پیشگیری کرد. این مقام مسوول بیان کرد: در یک مورد ستاد مبارزه با قاچاق کالا اعلام کرد یک نفر با سواستفاده از اطلاعات مسافران، ۲۰۰۰ گوشی قاچاق را به صورت مسافری ثبت کرده است. طبق قانون این مسئله جرم و برای این فرد تشکیل پرونده داده شده است.
رهبری با تاکید بر اینکه نباید این ۳۷هزار گوشی را با سایر گوشی هایی که به دلایل دیگر پیامک هشدار دریافت کرده اند، اشتباه گرفت، افزود: به منظور آنکه احیاناً هیچ حقی از دارندگان این ۳۷ هزار گوشی موبایل ضایع نشود، مقرر شد دو دسته از دارندگان این موبایل ها، شامل مسافران واقعی که خودشان اقدام به وارد کردن تلفن همراه به صورت مسافری کرده اند و همچنین افرادی که این تلفن های همراه را خریداری کرده اند، بتوانند با ارایه مدارک لازم از جمله پاسپورت و فاکتور خرید معتبر، در مهلت داده شده، مدارک مثبته خود را به ادارات صنعت، معدن استان های سراسر کشور ارایه دهند تا از غیرفعال شدن گوشی های تلفن همراه خود جلوگیری کنند.
وی در خصوص مهلتی که برای ارایه این مدارک داده شده است نیز گفت: حدود ۷۰۰۰ گوشی تلفن همراه در تاریخ ۲۸ شهریور ماه، پیامک هشدار را دریافت کرده اند و از آن تاریخ به مدت یک ماه فرصت دارند تا در صورت اعتراض، مدارک خود را ارایه دهند. همچنین سایر تلفن های همراهی که به این شکل و شیوه وارد کشور شده اند نیز به محض روشن شدن و از زمان دریافت پیامک هشداری، یک فرصت یک ماهه خواهند داشت.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر غیرقانونی بودن سوءاستفاده از رویه واردات مسافری گوشی تلفن همراه گفت: بر اساس قانون، وارد کردن یک گوشی تلفن همراه برای مسافران در سال، امتیازی قابل واگذاری نیست که بتوان آن را در اختیار دیگرانی گذاشت که قصد دارند با این شیوه و شگرد، گوشی های قاچاق وارد شده به کشور را تطهیر کنند لذا به دنبال اقدامات قانونی انجام شده، سوءاستفاده کنندگان از این شیوه و شگرد و همچنین افرادی که مبادرت به خرید و فروش اطلاعات مسافران کرده اند، توسط دستگاه های کاشف و ضابط، شناسایی و برخورد قانونی با آن ها انجام
 خواهد شد.
 هشدار رگولاتوری به زائران
در همین حال سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نسبت به سوءاستفاده از مدارک هویتی زائران اربعین برای ثبت سیم کارت هشدار داد و اعلام کرد: سیم کارت های ثبت شده بدون اطلاع مالکان آنها، مسدود می شود. به گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، پیمان قره داغی مدیرکل حفاظت از حقوق مصرف کننده رگولاتوری گفت: چنانچه زائران اربعین حسینی، پیامکی با عنوان (ماسک) سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی مبنی بر صدور سیم کارت به نامشان دریافت کردند باید به دفاتر فروش اپراتورها مراجعه و سیم کارت ثبت شده را مسدود و غیرفعال کنند.
وی با بیان سوءاستفاده از مدارک هویتی زائران اربعین برای ثبت سیم کارت بدون اطلاع آنها، گفت: سیم کارت های ثبت شده بدون اطلاع مالکان آنها، مسدود می شود. مدیرکل حفاظت از حقوق مصرف کننده رگولاتوری در خصوص اینکه پیش از این نیز سوءاستفاده از اطلاعات هویتی حجاج بیت الله الحرام، برای ثبت گوشی تلفن همراه به صورت مسافری در سامانه گمرک صورت گرفته بود، افزود: به همین دلیل برای جلوگیری از تضییع حقوق کاربران ضروری است مشترکان تلفن همراه و زائران اربعین حسینی از اسناد هویتی خودشان به طور جدی محافظت کنند. وی تاکید کرد: زائران درصورت ثبت سیم کارت به نام آنان بدون اطلاع خودشان، حتماً سیم کارت را غیرفعال کرده و شکایت خود را در سامانه ثبت و پاسخگوئی به شکایات ۱۹۵ ثبت کنند.
قره داغی افزود: رگولاتوری به طور مستمر بر عملکرد دفاتر فروش اپراتورها و دفاتر پیشخوان خدمات دولت در فروش و فعال سازی سیم کارت های تلفن همراه نظارت کرده و با متخلفان در این زمینه به شدت برخورد می کند.
 هشدار سامانه همتا به زائران
از سوی دیگر و در ادامه هشدارها به زائران و سوءاستفاده های احتمالی برخی از قاچاقچیان از ایام اربعین، سامانه اطلاع رسانی ثبت و رجیستری گوشی تلفن همراه نیز نسبت به سوءاستفاده قاچاقچیان گوشی از اطلاعات زائران اربعین هشدار داد.
سامانه اطلاع رسانی همتا اعلام کرد: قاچاقچیان گوشی تلفن همراه مترصد سوءاستفاده از اطلاعات زائران اربعین هستند. زائران اربعین توجه داشته باشند که فروش اطلاعات هویتی خود به افراد غیر، جهت ثبت مسافری گوشی های قاچاق، غیرقانونی است.
همچنین ۹ تن از مراجع معظم تقلید، هرگونه خرید و فروش اطلاعات مسافران برای ثبت گوشی های قاچاق را غیرشرعی اعلام کرده اند. از این رو توصیه می شود که زائران، اطلاعات هویتی گذرنامه خود را در اختیار افراد ناشناس برای ثبت گوشی مسافری قرار ندهند.
 راهکار وزارت صمت
با همه اتفاقاتی که در همین رابطه افتاده حالا وزارت صنعت معدن و تجارت به هیات وزیران پیشنهاد داده تا برای واردات گوشی از طریق مسافران ۲۶ درصد حقوق ورودی در نظر گرفته شود. کمیسیون ماده یک وزارت صنعت معدن و تجارت پیشنهاد خود را در رابطه با ورود گوشی همراه مسافر تعیین کرد. بر این اساس با افزایش حقوق ورودی گوشی به 26 درصد و حذف معافیت های مندرج در قانون موافقت شده است.بنابراین در صورت تایید هیات وزیران واردات گوشی از طریق مسافران با 26 درصد حقوق ورودی محاسبه خواهد شد. در این مصوبه داخلی آمده است: با افزایش حقوق ورودی گوشی به 26 درصد و حذف معافیت مندرج در ماده 138 آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی و ماده 39 آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات (معافیت 80 دلار برای واردات گوشی همراه مسافری و 50 دلار برای واردات به صورت پستی) موافقت شد. در صورتیکه هیات وزیران نظر کمیسیون ماده یک در وزارت صنعت معدن و تجارت را تایید و تصویب کند از این پس واردات گوشی مسافری با هزینه روبه رو خواهد شد. اعضای این کمیته دائمی مقررات صادرات و واردات متشکل از نمایندگان وزارت صمت، جهاد کشاورزی، گمرک، بانک مرکزی و اتاق بازرگانی هستند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :