آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 264218
تاریخ انتشار : 27 آذر 1398 11:47
تعداد بازدید : 5209

وزیر ارتباطات با در دیدار با فراکسیون فناوری اطلاعات مجلس:

شبکه ملی اطلاعات مادر پروژه های وزارت ارتباطات است

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست با اعضای فراکسیون فناوری اطلاعات مجلس شورای اسلامی از ایجاد شبکه ملی اطلاعات به عنوان مادر تمام پروژه های وزارت ارتباطات یاد کرد.
undefined

فناوران - نشست اعضای فراکسیون فناوری اطلاعات مجلس شورای اسلامی با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دوشنبه 25 آذرماه در محل این وزارتخانه به منظور بررسی دلایل ایجاد شبکه ملی اطلاعات برگزار شد.
محمدجواد آذری جهرمی گفت: براساس آمار ارایه شده از سوی مرکز آمار، وزارت ارتباطات در سال 97 که کشور با رشد اقتصادی منفی 4.8- روبرو شد، به رشد اقتصادی 1.7+ در حوزه ارتباطات دست یافت و در بخش فناوری اطلاعات نیز رشد اقتصادی 6.4+ را تجربه کرد و سهم ارتباطات و فناوری اطلاعات از 1.7 به 2.88 رسیده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: در زمان آغاز به کار دولت یازدهم تنها تعداد 300 هزار نفر پهن باند موبایل داشتند که این رقم در شرایط کنونی به 70 میلیون مشترک دارای پهن باند موبایل افزایش یافته است. همچنین 1242 شهر دارای 3G  و 4G  هستند و 80 درصد روستاها از امکانات اینترنت بهره مند شده اند.
وی افزود: وزارت ارتباطات 8 درصد بازار اقتصاد کشور را در اختیار داشته و 92 درصد به بخش خصوصی سپرده شده که 4 برابر بیشتر از دولت سرمایه گذاری زیرساختی  انجام داده اند. همچنین پهنای باند دراین دولت از 640 گیگ به 1900 گیگ افزایش یافت. از سوی دیگر سرمایه گذاری اینترنت خانگی پرسرعت که سرعت آن به 4 برابر افزایش یافته به 2 میلیون پورت رسیده است.
وی راه اندازی شبکه ملی اطلاعات را راهی برای مقابله با آثار ناشی از تحریم ها در برقراری ارتباط با دنیا دانست و افزود: بعد از اعمال تحریم ها، اپلیکشین های ایرانی را از اپل خارج کردند و این در حالی است که 11 درصد جمعیت که اغلب از افراد متمول هستند، از این نوع گوشی استفاده می کنند و از این طریق 45 درصد خرید دیجیتالی داشته اند که بعد از خروج اپلیکیشن های ایرانی، 45 درصد بازار به دست آمده مختل شد.
وی افزود: به رغم فضاسازی و تبلیغات منفی شبکه های معاند، توسعه شبکه ملی اطلاعات به معنای قطع ارتباط با دنیا نیست، بلکه تکیه بر توان داخلی برای داشتن سهمی از بازار جهانی در زمان تحریم است. وی یادآور شد: براساس سندی که در شورای عالی مجازی به تصویب رسید که در پی آن وزارت ارتباطات موظف به تامین زیرساخت های لازم برای این بخش شد، تاکنون 80 درصد تکالیف خود را به انجام رسانده است، یعنی بخش زیرساخت برای توسعه شبکه ملی اطلاعات منطق با شرایطی است که در سند ذکر شده است. وی ادامه داد: شبکه ملی اطلاعات در زمان تحریم هم مشکل دسترسی استارت آپ هایی که برای ارایه خدمات مکان محور به سرویس نقشه نیاز دارند، را رفع می کند و هم موانع برقراری ارتباط شرکت های داخلی با جهان برای پیوستن به سیستم های بانکی را برطرف می کند.
وی با بیان اینکه ایران از نظر تعداد کاربر با برخورداری از 62 میلیون کاربر جایگاه 16 را در دنیا دارد گفت: تکلیف وزارت ارتباطات براساس ماده 67 قانون برنامه این است که تا پایان سال اجرای برنامه 90 درصد روستاها به شبکه ارتباطی متصل شوند که تاکنون 80 درصد آن محقق شده و تا پایان این دولت نیز 100 درصد روستاها از این سرویس ها بهره مند خواهند شد.
وی یادآور شد: نقشه راه نسل 5 اینترنت ایجاد شده است، اما تا 5 سال آینده اقتصادی می شود. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: نظام بانکی دچار خلأ امنیتی نشده است، ضمن اینکه در مورد ساماندهی دفاتر پیشخوان، مجلس باید در قانون بودجه آن را لحاظ کند تا بتوان آنها را در هم ادغام کرد.
منبع: خانه ملت


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :