آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 265733
تاریخ انتشار : 12 بهمن 1398 12:13
تعداد بازدید : 4904

اتاق ایران پیشنهاد داد

تشکیل کمیته شیوه ارزش گذاری کالاهای صادراتی به اوراسیا

به پیشنهاد معاون بین الملل اتاق ایران برای اصلاح ارزش پایه صادراتی کالاهای مشمول موافقت نامه تجارت ترجیحی با کشورهای عضو اوراسیا، کمیته ای در اتاق ایران با حضور نمایندگان اتاق های مشترک ایران با کشورهای عضو، تشکیل می شود و نظر نهایی این کمیته برای استفاده در مذاکرات بین المللی در اختیار کمیته صادرات قرار می گیرد.
undefined

فناوران -با توجه به انتقاد فعالان اقتصادی که در منطقه اوراسیا فعال هستند نسبت به بالا بودن ارزش پایه صادراتی کالاهای مشمول تعرفه ترجیحی، معاونت بین الملل اتاق ایران پیشنهاد داد کمیته ای از طرف معاونت کسب وکار اتاق ایران که در این حوزه فعال است و با حضور نمایندگان اتاق های مشترک ایران و کشورهای عضو اوراسیا، تشکیل شود و در آن لیستی از کالاها به تفکیک کشورهای عضو تهیه و جمع بندی نهایی در اختیار کمیته صادرات قرار گیرد.
محمدرضا کرباسی، معاون بین الملل اتاق ایران، امضای توافق نامه تعرفه ترجیحی ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا را فصل جدیدی در گسترش روابط تجاری ایران با کشورهای منطقه دانست و تصریح کرد: در حال حاضر بهره برداری از ترجیحات تعرفه ای در 114 قلم کالای صنعتی صادراتی ایران به اوراسیا در کد شش رقمی نظام هماهنگ و 354 قلم کالا در کد ده رقمی اوراسیا میسر شده است. ایران نیز در مقابل برای 100 قلم کالای صنعتی صادراتی اوراسیا به ایران در کد شش رقمی نظام هماهنگ و 180 قلم در کد هشت رقمی ایران، امتیازات تعرفه ای در نظر گرفته است. ایران همچنین در زمینه محصولات کشاورزی نیز در 98 ردیف تعرفه ای در سطح کدهای 8 رقمی نظام هماهنگ امتیازاتی را به اتحادیه اوراسیا اعطا کرده است.
وی ادامه داد: پس از اجرایی شدن توافق نامه، حجم کل صادرات ایران به اوراسیا بیش از 207 میلیون دلار بوده که حدود 48 میلیون دلار آن یعنی 23.2 درصد به صادرات بر اساس تعرفه های ترجیحی اختصاص دارد. همچنین حجم صادرات کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا به ایران بیش از 321 میلیون دلار بود که 86.3 درصد آن بر اساس تعرفه های ترجیحی بوده است.
معاون بین الملل اتاق ایران تشریح کرد: با وجود اختصاص تعرفه های ترجیحی آنچه مانع از بهره مندی واقعی تجار ایرانی از این تعرفه ها شده، ارزش گذاری غیرواقعی کالا در گمرکات کشورهای مقصد است و ارزش گذاری بالاتر از میزان واقعی، قدرت رقابت کالای ایرانی در کشورهای مقصد را کاهش داده است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :