آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 266555
تاریخ انتشار : 13 اسفند 1398 16:22
تعداد بازدید : 5132

وزارت صنعت، معدن و تجارت نسخه جدید حمایتی ارایه کرد

جبران زیان کرونایی کسب وکارها

کارشناسان معتقدند شیوع کرونا در آخرین روزهای سال، وضعیت کسب وکارها را پیچیده کرده است؛ در همین راستا به تازگی ستاد آسیب شناسی در وزارت صنعت، معدن و تجارت تشکیل شده که قائم مقام وزیر در امور بازرگانی از آن خبر داد.
undefined

فناوران -کسب وکارهای کوچک مشمول سیاست های تشویقی می شوند. سیاست گذار تجاری کشور از بسته پیشنهادی خبر داده که برای جبران زیان کسب وکارهای کوچک از ویروس کرونا طراحی شده است. جزئیات بسته پیشنهادی ستاد «بررسی اثرات ویروس کرونا در تجارت» حاکی است، سیاست های تشویقی در بخش «مالیات»، «استمهال وام های بانکی» و «بیمه تامین اجتماعی» از سوی متولیان در نظر گرفته شده تا مشاغل خُرد آسیب دیده از کرونا، نابود نشوند. البته این بسته تنها شامل کسب وکارهای خُرد نیست و سیاست گذار برای آسیب دیدگی بخش هایی که در تجارت خارجی به دلیل کرونا صدمه دیده اند، مشوق های مشابهی تعریف کرده است.
تنها یک روز مانده تا شروع ماه سرنوشت ساز برای کسب وکارها، ورود ویروس کرونا به ایران به طور رسمی تایید شد. سی ام بهمن امسال روابط عمومی وزارت بهداشت، اولین موارد از کرونای جدید در شهر قم را گزارش داد. شیوع این ویروس در کشور روال عادی بسیاری از کسب وکارها آن هم درست در آخرین روزهای سال را متاثر کرده است؛ روزهایی در اسفندماه که کاسب ها و بازاری ها، عمده فروشان و خرده فروشان و بسیاری از مشاغل کوچک بیش از هر ماه و فصل دیگری، چشم به راه رونق کسب وکارشان هستند.
در روزهای اخیر در شبکه های اجتماعی و سایت ها، گزارش هایی از وضعیت کسب وکارهای مختلف بعد از شیوع ویروس کرونا منتشر شد. در برخی از این گزارش ها گفته می شود کسب وکارهایی که در زمینه فروش حضوری و آنلاین غذا فعالیت دارند با کاهش شدید فروش مواجه شده اند. شنیده ها حاکی است فروشندگان خُرد لباس هم شرایط بهتری نسبت به عمده فروشان و تولیدکنندگان ندارند و بازارشان این روزها کساد است. در این میان کسب وکارهایی که عمدتا فضای کاری شان آنلاین است و عمدتا نیروهای جوان تری دارند، توانسته اند شرایط بهتری را در آخر سال تجربه کنند. اما موضوعی که کاملا در فضای کسب وکارهای کوچک دیده می شود این نکته است که شرایط مشاغل آزاد و خرده فروشان از سایر کسب وکارها نامساعدتر است. رئیس اتاق اصناف تهران هم روز گذشته اعلام کرد در روزهای اخیر روند کاهشی فروش در تمام بخش های اصناف به خصوص موادغذایی مشهود بوده است.
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی در برنامه پایش علاوه بر اعلام جزئیات بسته مشوقی برای کسب وکارها، به موضوعات دیگری اشاره کرد که در چند وقت اخیر شنیده می شد. او با اشاره به اخبار منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر قحطی و کمبود کالا در کشور گفت: به نظرم افراد باید به چشمان خود بیشتر از فضای مجازی اعتماد داشته باشند. 
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی درباره بی کار شدن کارگران به علت اثرات سوء ناشی از ویروس کرونا اظهار کرد: به نظرم باید به سمت کسب وکار های اینترنتی برویم و مشاغل دیگری را فعال کنیم تا این دوره را پشت سر بگذاریم، زیرا شغل برای مردم مهم است ضمن اینکه باید توجه کنیم اولویت دهی به صادرات هم ظرفیت های خالی کارخانه ها را پر و هم اشتغال پایدار را حفظ می کند. مدرس خیابانی با بیان اینکه در شرایط کنونی حفظ اشتغال مهم تر از رشد اشتغال ملی است، گفت: البته در گزارش هایی که ما در وزارت صمت داریم تولید در همه رسته ها و گروه های کالایی روند افزایشی دارد که این نکته مثبتی است.
مدرس خیابانی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره انتظار از رئیس مجلس آینده گفت: از آنجا که قوه مجریه به عنوان سکان دار امور اجرایی کشور اکنون تحت فشار قرار دارد، درخواست من از رئیس مجلس آینده این است که حتما به قوه مجریه در اداره امور کشور کمک کند یعنی مجلس در کنار دولت باشد و از آنجا که دشمنان ما از آن طرف مرز ها غلط دیکته های ما را می گیرند و انتقاد می کنند ما در این شرایط از همدیگر غلط گیری نکنیم.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :