آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 268599
تاریخ انتشار : 7 اردیبهشت 1399 12:36
تعداد بازدید : 4967

تعدیل اجباری نیروی کار در بازار موبایل شیراز

شیوع ویروس کرونا در ایران، همه چیز از جمله بازار موبایل و لوازم الکترونیکى را تحت تاثیر خود قرار داده است حالا بازار موبایل شیراز که در دو سال اخیر با مشکلاتى مانند اجراى ریجسترى گوشى، تحریم و نوسانات نرخ ارز، روزهاى پر از رکودى را پشت سر گذشته، با یک چالش جدید دیگر روبه رو شده است؛ شیوع ویروس کرونا.
undefined

فناوران- برخى فروشندگان موبایل شیراز اعلام مى کنند در شرایطى که پس از دو ماه تعطیلى مغازه ها، فعالیت خود را آغاز کرده اند اما مشکلاتى مانند هزینه اجاره بها، دارایى، حقوق کارکنان، و... مشکلات آنها را چندین برابر کرده است. همچنین در حالى که طبق تجربه سال هاى گذشته معمولا در ماه پایانى و روزهاى آخر سال با رشد فروش گوشى موبایل مواجه بودیم، سال 98 رویه تغییر کرد و بازار رونق خود را از دست داد؛ این موضوع از یک طرف ناشى از تعطیلى بسیارى از فروشگاه هاست که این روزها به دلیل جلوگیرى از شیوع کرونا تصمیم به این کار گرفته اند و از طرف دیگر بازار هم با کاهش شدید تقاضا مواجه است و به نظر مى رسد گوشى در اولویت خرید مردم در شرایط بحرانى نیست و فعلا از سبد خرید، خارج شده است.
  افزایش 30 درصدی قیمت موبایل در روزهای اخیر
در همین راستا رییس اتحادیه تعمیرکاران و فروشندگان تلفن و لوازم جانبى شیراز با بیان اینکه قیمت گوشى موبایل در روزهاى اخیر 30 درصد افزایش پیدا کرده است، مى گوید: عواملى مانند افزایش نرخ دلار، نبود جنس، تعطیلى بازارهاى موبایل فروشى ووارد نشدن گوشى موبایل به کشور، باعث شده که قیمت موبایل گران شود. سید على دستغیب با بیان اینکه در حال حاضر مردم به دلیل نداشتن قدرت خرید به هیچ وجه تمایلى به خرید گوشى موبایل ندارند، مى افزاید: اگرچه حدود چند روز از آغاز به کار مغازه هاى موبایل فروشى در شیراز مى گذرد، اما مردم تنها براى تعمیرات به مغازه هاى موبایل فروشى مراجعه مى کنند.
 انصراف 7 موبایل فروش از ادامه فعالیت در سال جدید
رییس اتحادیه تعمیرکاران و فروشندگان تلفن و لوازم جانبى شیراز با بیان اینکه از اوایل سال 99 تاکنون، حدود 7 نفر از مغازه داران از ادامه فعالیت در فروش موبایل انصراف داده اند، مى افزاید: با توجه به واقعیت ها و مشکلات موجود، بى شک در آینده بازار موبایل با مشکلات عدیده اى مواجه مى شود. دستغیب ادامه مى دهد: در حال حاضر حداقل قیمت یک گوشى موبایل ساده با برندسامسونگ، حدود دو میلیون و 700 الى 800 هزار تومان است؛ این در حالى است که قیمت یک گوشى موبایل در دو سال گذشته 150 الى 200 هزار تومان بود.
رییس اتحادیه تعمیرکاران و فروشندگان تلفن و لوازم جانبى شیراز با بیان اینکه متوسط و میانگین قیمت گوشى هاى موبایل به 5 میلیون تومان رسیده ، مى گوید: در حال حاضر قیمت یک گوشى آیفون به 28 الى 29 میلیون تومان رسیده است.
  فاصله زیاد جیب مردم با قیمت موبایل
وى با بیان اینکه قدرت خرید مردم به هیچ وجه با قیمت های گوشى موبایل همخوانى و برابرى ندارد، مى افزاید: در شرایط فعلى نرخ تورم با واقعیت ها و جیب مردم همخوانى ندارد. رییس اتحادیه تعمیرکاران و فروشندگان تلفن و لوازم جانبى شیراز خاطر نشان مى کند: کاهش قدرت خرید مردم باعث شده که فکر خرید موبایل را از سرشان بیرون کنند. وى با بیان اینکه شیوع بیمارى کرونا و تعطیلى مغازه ها، مشکلات زیادى را براى این قشر ایجاد کرد، ادامه مى دهد: بیشتر فعالان موبایل در مغازه هاى استیجارى فعالیت مى کنند بنابراین تعطیلى بازار، مشکلاتى را براى آنها ایجاد کرده است.
  80 درصد مالکان اجاره بها را نبخشیدند
دستغیب با بیان اینکه بیشتر مالکان مبلغ اجاره بهاى مغازه داران را نبخشیدند، مى افزاید: اگرچه اتحادیه موبایل فروشان به بیشتر مالکان مغازه هاى موبایل تماس گرفت و خواستار بخشش اجاره بها شد، اما تنها عده اى اقدام به بخشش اجاره بها کردند این در حالى است که حدود 80 درصد مالکان، مبلغ اجاره بهاى مغازه ها را نبخشیدند. رییس اتحادیه تعمیرکاران و فروشندگان تلفن و لوازم جانبى شیراز در ادامه از پرداخت نکردن بیمه بیکارى انتقاد مى کند و مى گوید: اگرچه مقرر شد که دولت در جهت حمایت از کارگران و افراد، مبلغ بیمه بیکارى را به این افراد بپردازد اما عدم پرداخت این مبلغ حق بیمه مشکلات کارگران را دو چندان کرده است.
  سرگردانی مغازه داران
دستغیب با اشاره به اینکه در حال حاضر مغازه داران و پرسنل موبایل فروشان شیراز سرگردانند، ادامه مى دهد: در روزهاى گذشته اداره دارایى هم پیامى را به مغازه داران ارسال کرده و خواستار پرداخت بدهى مغازه داران شده است که این هم بر مشکلات کاسبان افزوده و مشکلات آن ها را دوچندان کرده است. وى با بیان اینکه دولت هیچ حمایتى از مغازه داران نکرده است، مى گوید: در حال حاضر مردم و مغازه داران و موبایل فروشان به شدت تحت فشارند.
  تعطیلى دو ماهه و زیان 20 میلیونی
دستغیب می افزاید: در دو ماه اخیر و در پی شیوع کرونا در ایران و  نبود درآمد و مشکلات دیگر باعث شد تا موبایل فروشان به ناچار نیروهاى خود را تعدیل و به حداقل برسانند. یکى از مغازه داران موبایل فروشى با بیان اینکه  به شدت در بخش تامین هزینه با مشکل مواجه شدیم، مى گوید: تعطیلى مغازه به دلیل شیوع بیمارى کرونا و افزایش قیمت ها، مشکلات عدیده اى را براى ما ایجاد کرده است. وى با بیان اینکه در حال حاضر قیمت گوشى موبایل به شدت و حدود 50 الى 60 درصد گران شده است، مى افزاید: اما وسایل جانبى و هزینه تعمیرات خیلى افزایش پیدا نکرده و اجناس این بخش حدود ده درصد افزایش قیمت داشته است.
این مغازه دار در ادامه با بیان اینکه نبود گوشى موبایل در بازار و عدم واردات گوشى باعث شده که مغازه داران به صورت دلخواهى و سلیقه اى قیمت تعیین کنند، مى گوید: به طور مثال قیمت گوشى آ 10 سامسونگ که در گذشته حدود یک میلیون و 800 هزار تومان بود، در حال حاضر به حدود سه میلیون تومان رسیده است.
این مغازه دار با بیان اینکه دو ماه تعطیلى باعث شد که هزینه هایى زیادى به ما تحمیل شود ادامه مى دهد: با توجه به اینکه هزینه اجاره مغازه ما حدود دو میلیون و پانصد هزار تومان است و دیگر هزینه ها مانند حقوق پرسنل و ...، باعث شد که در این دو ماه 20 میلیون تومان ضرر کنیم.
منبع: ایلنا 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :