بهره کشی از کودکان در فضای مجازی جرم است
رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا گفت: هرگونه کودک آزاری و بهره کشی از کودکان که سلامت جسم و روان آن ها را به مخاطره بیندازد، ممنوع بوده و قانونگذار برای این موضوع جرم انگاری کرده است.

فناوران- سرهنگ علی محمد رجبی با بیان اینکه در قانون حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان به صورت کلی درباره کودک آزاری و بهره کشی از کودکان صحبت شده است، افزود: بر اساس ماده ۲۲ قانون حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان هر نوع اذیت و آزار کودکان و نوجوانان که موجب شود به آن ها صدمه جسمی، روانی و اخلاقی وارد شود و سلامت جسم و روان آن ها را به مخاطره بیندازد، ممنوع بوده و قانونگذار برای این موضوع جرم انگاری کرده است. رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا ادامه داد: برخی مواقع شاهد هستیم که کودکان زیر ۳ سال مدل می شوند که آن ها در این شرایط هیچ گونه درکی از محیط خود ندارند و نسبت به انجام فرآیندی که پدر و مادرش برایشان در نظر گرفته اند، قرار می گیرند.
وی افزود: کودکانی که مدل می شوند ساعت ها گریم شده و برایشان صحنه سازی و صحنه آرایی صورت می گیرد تا در نهایت یک فیلم تبلیغی یک دقیقه ای تولید شود، لذا کارگردان برای تهیه این کلیپ بار ها و بار ها فیلمبرداری را متوقف می کند تا صحنه دلخواهش پدید آید.
سرهنگ رجبی گفت: به دلیل فرآیند تبلیغ و درآمدزایی که والدین در نظر دارند، کودک مجبور است که هر روز این روند را طی کند که در نهایت این نوع رفتار به معنای بهره کشی است، والدین برای درآمدزایی کودکان را مجبور به حریم شکنی می کنند.
وی افزود: ضابطان قضایی نمی توانند در اکثر موارد این چنینی به موضوع ورود کنند، پلیس برای اینکه بتواند به این موضوع ورود کند، باید مصداق آسیب جسمی برایش محرز شود؛ از طرفی در حوزه کودک آزاری ضابطان قضایی دستشان باز است، چرا که در این خصوص کودک مورد آزار و اذیت قرار گرفته را به پزشکی قانونی برده و پس از تشخیص پزشکی قانونی و اعلام جوابیه موضوع برای کارآگاهان روشن می شود و آنگاه است که پرونده سیر رسیدگی عادی خود را طی می کند.
رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتای ناجا گفت: در فضای مجازی کودکان کار سایبری از وجود این ظرفیت محروم هستند، چرا که به ظاهر گریم شده مرتب و ... هستند.
منبع:باشگاه خبرنگاران