آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 270732
تاریخ انتشار : 14 مرداد 1399 10:24
تعداد بازدید : 5199

فعالیت نرم افزار لایکی در ایران ممنوع است

سرهنگ علی محمد رجبی به تشریح وضعیت نرم افزارهای مختلف و جرم انگاری آنان پرداخت.
undefined

فناوران - اپلیکیشن لایکی یکی از پر چالش ترین شبکه های اجتماعی است که این روزها گریبان نوجوانان و جوانان را گرفته است. فضایی که اعضای مشترکان آن از نیم میلیارد نفر عبور کرده است و تمامی خطوط قرمز اخلاقی را پشت سر گذاشته است. فضایی که در ورای مجازی خود ممکن است منجر به تعداد زیادی جرم و بزهکاری در فضای واقعی شود.
سرهنگ علی محمد رجبی، رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا، در این خصوص گفت: اپلیکیشن لایکی توسط مارکت های داخل کشور با رصدهای انجام شده ارایه نمی شود و عمدتا از طریق گوگل پلی در دسترس قرار می گیرد.
او افزود: این امر سبب شده تا کنترل این نرم افزار سخت تر شود و به شکلی گسترش پیدا کرده که امروز تعداد کاربران آن از 500 میلیون نفر در جهان عبور کرده است و تبدیل به یک شبکه اجتماعی شده است. این محبوبیت به واسطه قابلیت های این نرم افزار در تنظیم و ویرایش عکس و فیلم است. فعالیت این نرم افزار در ایران ممنوع است و مارکت های داخلی مجاز به ارایه آن نیستند. این مقام انتظامی گفت: در مقابله با چنین پدیده های غالبا چند اقدام می توان انجام داد که از جمله مهم ترین آن ها بحث فیلترینگ است که این امر در حوزه اختیارات پلیس نیست و مرکز ملی فضای مجازی، دادستانی و وزارت ارتباطات در رابطه با آن تصمیم گیری می کنند.
رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا با تشریح ماهیت شبکه اجتماعی لایکی گفت: ماهیت این قبیل شبکه ها که امروزه از خارج از کشور مدیریت می شوند بر مبنای این است که چالش های فرهنگی ایجاد کنند. ذاتا این نوع شبکه های اجتماعی این مشکل را دارند اما برخی همچون لایکی به شدت بیشتری در این زمینه مورد توجه قرار گرفته اند در صورتی که این پدیده به صورت محدودتر در اینستاگرام نیز وجود دارد. سرهنگ رجبی گفت: در راستای مقابله با چنین پدیده هایی باید فرهنگ سازی صورت گیرد و خانواده ها آگاه شوند تا ارتقای سواد و فرهنگ کاربری نهادینه شود متاسفانه امروزه بسیاری از خانواده ها با این معضلات و چالش ها آشنا نیستند و این شاید بزرگ ترین آسیب این حوزه باشد. این مقام مسوول در پلیس فتا در خصوص عضویت شهروندان در چنین شبکه هایی اظهار کرد: قانونگذار برای عضویت در شبکه های مجازی مختلف جرم انگاری نکرده است. بنابراین چنین اقدامی و عضو شدن تخلف و جرم محسوب نمی شود زیرا در قانون تعریف نشده است. 
منبع:برنا


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :