fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
یادداشت سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گفت و گوی سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 686
تاریخ انتشار : 15 مرداد 1390 13:0

از آمنه بخشنده تا کودکان آزرده

اینترنت این روزها گویی مسیر میان بر نشر کتاب شده. تا به حال چندین نویسنده که کتاب های شان مدت هاست در انتظار دریافت مجوز در وزارت ارشاد است یا اجازه چاپ به آنها داده نشده، کتب خود را روی اینترنت در دسترس کاربران قرار داده اند. یکی از آنها مترجمی است که کتابی از رومن گاری را از زبان فرانسوی به فارسی برگردانده است. کتاب « ستاره بازان» نوشته رومن گاری با ترجمه مهدی نسرین در وبلاگی به نام همین کتاب [www.stareaters.blogspot.com ] منتشر شده است. یکی دیگر از نویسندگانی که وبلاگ نویس هم هست به دلیل طولانی و ناامید شدن از دریافت مجوز، کتاب خود را روی وبلاگش [www.blog.foadsadeghian.com] منتشر کرده است. شماره حسابی هم داده تا کاربران اگر دل شان خواست مبلغی به این حساب واریز کنند. این درحالی است که نازی صفوی از انتشار کتابش روی اینترنت عصبانی است.

یکی از دغدغه‌های کاربران اینترنت، به خصوص وبلاگ نویسان فارسی سازی اصطلاحات اینترنتی است. رضا شکرالهی، نویسنده وبلاگ خوابگرد [www.blog.khabgard.com ] در گوگل پلاس دغدغه ذهنی خودش را با دیگران به اشتراک گذاشته است. او به دنبال کلمه فارسی جایگزین فالوئر است که بسیاری از ما  در صفحات‌مان در شبکه‌های اجتماعی با آن آشنا هستیم. او می‌گوید معنای فالوئر، دنبال کننده است که برای جایگزینی اصطلاح خوبی نیست. پیشنهاد او جایگزینی پی‌جو، پیگیر و پی‌خوان است. با مطرح کردن این مساله، پیشنهادات زیادی از سوی کاربران ارایه شده است؛ پیرو، همراه، دنبالگر، همخوان، طلبه، فالگوش، طرفدار و.... عده‌ای هم با بومی کردن اصطلاحات اینترنتی مخالفت کرده‌اند و اعتقاد داشتند که زبان اینترنت، یک زبان فرامرزی و مختص اینترنت است. نتیجه این بحث هنوز مشخص نشده اما تا به حال بیشترین موافقت‌ها با پی‌جو و همخوان بوده است.

این دغدغه اما میان دلنگرانی‌های دیگر وبلاگ نویسان گم شده است. دغدغه عدالت و امنیت، همیشه ته ذهن وبلاگ نویسان وجود دارد. چیزی هست که در تمام طول تاریخ، جوامع را خشمگین کرده؛ کودک آزاری. از ابتدای سال 90 تا امروز، یعنی طی پنج ماه گذشته پنج کودک بر اثر کودک آزاری مرده‌اند. وبلاگ‌نویسان زیادی در نکوهش قوانینی که برای مادران و پدرانی که کودکان‌شان را آزار می‌دهند راه در رو گذاشته مطلب نوشته‌اند. معصومه ناصری در وبلاگش به نام کافه ناصری [www.mimnoon.com ] اشاره کرده که اولین پست وبلاگش در 9 سال پیش گزارشی در مورد کودک آزاری بوده و هنوز هم این مشکل حل نشده است. او نگران است و فکر می‌کند “ باید کاری کنیم. کاری بیشتر از وبلاگ نوشتن”.

نویسنده وبلاگ پیپ، شکلات، قهوه هم مثل بعضی دیگر از وبلاگ‌نویسان، قوانین مربوط به کودک آزاری را مورد بررسی قرار داده است. او در وبلاگش [www.hemaghat-nakon.blogspot.com ] به ماده ۱۱۷۹ قانون مدنی و ماده 59 قانون مجازات اسلامی اشاره کرده است که قانونگذار به مادر و پدر اجازه تنبیه کودکان را می‌دهد: “ ابوین، حق تنبیه طفل خود را دارند” و  ماده 220 قانون مجازات اسلامی : “ پدر يا جد پدري كه فرزند خود را بكشد قصاص نمي شود و به پرداخت ديه قتل به ورثه مقتول و تعزير محكوم خواهد شد.”

اما یکی دیگر از جنجالی‌ترین موضوعات هفته گذشته بین کاربران اینترت، بخشش آمنه است. آمنه که هفت سال پیش به دلیل اسید پاشی چشم‌های خود را از دست داد و به صورتش آسیب جدی وارد شد، ابتدای ماه رمضان از فرد اسید پاش گذشت و به گرفتن دیه راضی شد. بسیاری از  کاربران اینترنت آمنه را به خاطر این بخشش ستوده‌اند اما بعضی از آنها نیز این تصمیم را نادرست دانسته‌اند.مصطفی خلجی در وبلاگ خود به نام گوراب [www.gurab.blogfa.com] شعری برای آمنه سروده است:می‌خواهم آب شوم/ و جاری شوم از دو چشم زیبایی که کورکننده خود را بخشیده/ بی‌وقفه جاری شوم/  تا آب بشوید خاصیت هر چه اسید را/ و دوباره بینا شود/ همان دو چشم زیبا.

اما سمیه فرهادی در وبلاگ خود به نام ذهنیات من با اعتراض نوشته :» هر کاری می‌کنم نمی‌توانم خوشحالی مردم رو از این بخشش درک کنم. یک انسان بخش مهمی از وجودش رو به خاطر خشونت مردانه از دست داده و جامعه ازش انتظار داشته که این خشونت رو ببخشه. اگر فردا باز به صورت زنی اسید پاشیده ‌شد باز انتظار بخشش خواهیم داشت؟»

اینجا ایران است و هر اتفاق کوچکی می‌تواند تبدیل به بزرگ‌ترین اتفاق روز شود. آب بازی جوانان در تهران هم یکی از این اتفاقات است. بعد از عکس العملی که مسوولان دولتی در مقابل این تفریح جوانان در روزهای گرم تابستان از خود نشان دادند، کاربران اینترنت نیز در وبلاگ‌ها و شبکه‌های اجتماعی با این موضوع با لحنی طنز برخورد کردند. یکی از نوشته‌هایی که بیش از دیگر نوشته‌ها این روزها در گودر همخوان می‌شود این یک جمله است “ یعنی اگر روی یه دختر آب بپاشی زودتر از کسی که اسید می پاشه دستگیر می اینجا ایران است و هر اتفاق کوچکی می‌تواند تبدیل به بزرگ‌ترین اتفاق روز شود. آب بازی جوانان در تهران هم یکی از این اتفاقات است. بعد از عکس العملی که مسوولان دولتی در مقابل این تفریح جوانان در روزهای گرم تابستان از خود نشان دادند، کاربران اینترنت نیز در وبلاگ‌ها و شبکه‌های اجتماعی با این موضوع با لحنی طنز برخورد کردند. یکی از نوشته‌هایی که بیش از دیگر نوشته‌ها این روزها در گودر همخوان می‌شود این یک جمله است « یعنی اگر روی یه دختر آب بپاشی زودتر از کسی که اسید می پاشه دستگیر می‌شی".


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :