fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
یادداشت سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 709
تاریخ انتشار : 15 مرداد 1390 15:35

جاي خالي کيف پول الکترونيکي در جيب هاي مردم(بخش سوم)

پس از تعريف مفاهيم پول الکترونيکي ، کيف پول الکترونيکي و مزايا و کاربردهاي آن در دو قسمت گذشته ، در اين بخش به معرفي يکي از متداول ترين انواع کيف پول الکترونيکي يعني "کارت هاي هوشمند مبلغ دار " مي پردازيم. کارت هاي هوشمند خود نيز از دو نوع تراشه اي (CHIPS) و نيز بدون تماس ( Contactless) تشکيل شده اند .در اين شماره کارت هاي هوشمند مبلغ دار بدون تماس را بعنوان پر کاربردترين کيف پول الکترونيکي توضيح داده خواهد شد.

مازیار نیک نژاد

کارت هوشمند مبلغ دار بدون تماس

در شرايطي که استفاده از کارت‌هاي مختلف و تعدد کارت‌هاي الکترونيکي مورد استفاده شهروندان ، بدليل زمانبر بودن و مشکلات موجود در فرآيند استفاده از اين کارت‌ها ( عدم پاسخگويي دستگاه هاي کارتخوان (POS) مستقر در سطح شهر ، ارتباطات ناموفق با سرور بانک‌ها و ... ) خود يکي از تهديدات و معضلات استفاده از کارت‌هاي بانکي در ايران بشمار مي رود، کيف پول الکترونيکي ، کارت هوشمند و قابل برنامه ريزي است که با بهره مندي از آخرين تکنولوژي هاي روز دنيا ، قادر است وجوه نقد را بصورت الکترونيکي ذخيره سازي كرده و پرداخت هزينه هاي خدمات شهري را بدون نياز به برقراري ارتباط با بانک‌ها ، بصورت آفلاين ، ميسر سازد. امروزه استفاده از يک کارت با قابليت پرداخت هزينه هاي خدمات شهري ، نگرشي جديد به بهره گيري از کارت‌هاي هوشمند چند منظوره بوده و در کشورهاي متعددي رايج شده است.

تفاوت عمده و اساسي کيف پول الکترونيکي با کارت بليت‌هاي متداول ، در تنوع حيطه کاربرد اين کيف پول در خدمات شهري است. کارت‌هاي تک منظوره موجود ، نظير کارت بليت الکترونيکي تنها در يک يا دو سامانه مترو و اتوبوسراني بکار رفته‌اند اما، کيف پول الکترونيکي با بهره گيري از تکنولوژي مدرن ، اين امکان را در اختيار شهرداري ها و سازمان‌هاي وابسته به آن قرار خواهد داد تا ضمن تسهيل فرآيند دريافت و پرداخت وجوه خدمات شهري ارائه شده به شهروندان ، با فراغ خاطر نسبت به معرفي خدمات و محصولات جديد اقدام كنند.

مزاياي استفاده از کيف پول الکترونيکي

از اساسي ترين تاثيرات مثبت کيف پول الکترونيکي مي‌توان به کاهش فشارهاي وارده به ارایه دهندگان خدمات ، مديريت هوشمند پرداخت الکترونيکي وجوه خدمات شهري ، کاهش سطح آلاينده هاي محيطي ، سرعت در ارائه خدمات ، دسترسي به اطلاعات دقيقتر و به روزتر ، ايجاد امکان برنامه ريزي و ارایه خدمات بهتر و نيز مزاياي ذيل را نام برد:

  سرعت در پرداخت وجوه

  ارتقاي سطح بهداشت عمومي شهروندان با کاهش حجم تبادل اسکناس و سکه

  کاهش هزينه هاي چاپ اسکناس و ضرب پول خرد

  کاهش حجم مراجعه به بانک‌ها، کاهش ميزان حمل و نقل مربوطه و صرفه جويي در مصرف سوخت و زمان

  امکان توزيع عادلانه کالا و خدمات

  افزايش سواد الکترونيکي مردم

حوزه کاربرد کارت هوشمند مبلغ دار بدون تماس

  حمل و نقل درون و برون شهري ( شامل سامانه هاي اتوبوسراني ، ميني‌بوسراني ، تاکسيراني ، مترو و...)

  پرداخت هزينه هاي پارکبان و پارک هاي حاشيه اي

  پرداخت هزينه پارکينگ عمومي

  پرداخت هزينه موزه ها و مراکز تاريخي

  پرداخت عوارض بزرگراهي

  خريد بليط سينما ، ورزشگاه ، تاتر ، نمايشگاه ، کنسرت و از اين قبيل

  پرداخت بهاي کالاي خريداري شده و غیره.

کيف پول الكترونيكي مورد نظر از گروه محصولات پول الكترونيكي مبتني بر كارت‌هاي هوشمند از نوع  (RFID  ) با قابليت تمديد اعتبار مجدد بوده و در همه جا به عنوان ابزار پرداخت، قابل استفاده مي باشند. براي کارکرد صحيح اين کيف پول لازم است موجوديت‌هاي مجزا  ليکن به هم پيوسته اي بشرح موارد ذيل با يکديگر همکاري كنند:

  بانک عامل

  سامانه مديريت و تاييد اعتبار

  سامانه تهاتر و تسويه حساب

  دفاتر ارایه خدمات شارژ و فروش کارت کيف پول الکترونيکي

  سامانه صدور و مديريت کيف پول الکترونيک

  دارنده کارت

  اپراتور ارایه کننده خدمات ( حمل و نقل ، ساير خدمات)

ادامه اين مطلب را مي توانيد هفته آينده در همين ستون دنبال کنید.

* مديرعامل شرکت پيشخوان

 الکترونيک ايرانيان


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :