fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
یادداشت سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گفت و گوی سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 5407
تاریخ انتشار : 10 بهمن 1390 8:50

اپل با معرفی iBook؛ پا به آینده کتاب ها گذاشت

لمس آموزش در فضای سه بعدی

در ماه میلادی جاری، اپل با معرفی iBook Textbooks و iBook Author در کنفرانس Digital Lbook World بلوایی در صنعت چاپ به پا کرد. در این کنفرانس، بسترها و نرم افزارهای تولید و نمایش کتاب های دیجیتال جدید با ویژگی های کاملا متفاوت با آنچه هم اکنون موجود است، معرفی شدند؛ کتاب ها و محتوایی که لذت آموزش و یادگیری را دو چندان خواهند کرد. در این کنفرانس، کتاب های جدید آموزشی و درسی چند لمسی با ویژگی های بی نظیری توسط اپل معرفی شد که شامل مدل ها و تصاویر تعاملی سه بعدی، استفاده از HTML 5 و ویژگی هایش، ویدیو، فایل صوتی، انیمیشن می شود و رنگ و بوی دیگری را به کتاب ها می دهد. این کتاب ها، به قدری سرگرم کننده، خلاقانه و کامل است که اشتیاق هر کسی را برای آموختن برانگیخته می کند.

گزارش: نسترن صائبی
منابع: ZDNet و گاردین

 در همین راستا، گروه شرکت‌های نشر Mac Grow Hill، چند نمونه از کتاب‌هایی را که با این فرمت جدید اپل در زمینه ریاضیات و علوم پایه آماده کرده، در دسترس عموم قرار داده و آنها را در فروشگاه آنلاین کتاب اپل با نام iBookstore قابل دانلود کرده است. حجم این کتاب‌های جدید حدودا یک گیگابایت است. اپل علاوه بر این، نسخه جدیدی از نرم‌افزار iBook را نیز عرضه و ادعا کرده که محتوای کتاب‌ها را دوباره از نو خواهد ساخت. نسخه دوم برنامه iBook برنامه جدیدی نیست، زیرا کاربرانی که نسخه قبلی این نرم‌افزار را دارند به راحتی می‌توانند آن را به‌روز رسانی کنند تا از امکانات جدید و نمایش کتاب‌های چند لمسی بهره ببرند. کتاب‌های دیجیتال جدید بدون نیاز به توجه کاربر به صورت خودکار آپدیت خواهند شد. بنابراین تولیدکنندگان می‌توانند کتاب‌های تولید شده خود را هر زمان که بخواهند به روز کنند و کاربر بدون خرید و یا دانلود دوباره کتاب فقط با اتصال به اینترنت و حتی بدون آنکه نیاز باشد کاری انجام دهد، محتویات داخل کتابش آپدیت خواهد شد.
اپل فقط فرمت جدیدی از کتاب ارایه نکرده، بلکه نویسندگان و ناشران را نیز با ترفند دیگری به این فرمت دعوت کرده است. برای این کار نیز، برنامه رایگانی را با نام iBooks Author ارایه کرده که فعلا فقط نسخه مک آن منتشر شده و در فروشگاه Mac App Store این شرکت در دسترس کاربران قرار گرفته است. این برنامه به کاربران امکان می‌دهد که کتاب‌های چند لمسی را با ویژگی‌های ذکر شده تولید کنند.
علاوه بر این، اپل با اشاره به اینکه هم‌اکنون هزاران دانشگاه از سرویس آی‌تیونز یو (iTunes U) این شرکت استفاده می‌کنند و همچنین 500 هزار ویدیوی آموزشی در این سایت منتشر شده و تاکنون 700 میلیون بار محتوای مربوط به دانشگاه‌ها، آموزش‌های ویدیویی، کنفرانس‌ها و سخنرانی‌های دانشگاهی و درسی دانلود شده، اعلام کرد برنامه‌ای را به صورت رایگان و ویژه آی‌تیوتز یو برای استادان و دانشجویان عرضه کرده است. این برنامه که با آیفون، آیپاد تاچ و آی‌پد سازگار است، به استادان و دانشجویان کمک می‌کند تا به مطالب دوره‌های آموزشی، کتاب‌ها و امتحانات را با امکانات و ویژگی‌های جدید چون مدل‌های سه‌بعدی، ویدیویی و انیمیشن تولید و تمامی اطلاعیه‌ها و آموزش‌های خود را به راحتی به‌روز کنند و با به‌اشتراک‌گذاری آنها، تعامل بیشتری را با دانشجویان دیگر کشورها داشته باشند. در واقع، با این نرم‌افزار، دانشجویان سرتاسر جهان از طریق Notification‌هایی که دریافت می‌کنند، متوجه آخرین اطلاعات دوره‌های آموزشی می‌شوند.

   آیا اپل کتاب‌های آینده را رقم می‌زند؟
با تمامی این اوصاف، ناشران به این فکر افتاده‌اند که با روندی که اپل پیش گرفته، نشر کتاب به کجا خواهد رسید و آموزش آنلاین چگونه خواهد بود. اما جالب اینجاست که واکنش جوامع فناوری و آموزشی خیلی سریع و موثر بود. به گفته لنس یولانوف، ویراستار سایت ماشابل، اپل قصد دارد که محتوای کتاب‌ را از طریق آی‌پد به مدارس آمریکا و بعد تمامی جهان ارایه دهد و با استفاده از iBook 2 و iBook Author راه زیادی تا انقلاب نشر نداریم. دانیل نیکولاس، بلاگر حوزه فناوری نیز نوشت: "ستایش ایده‌های اپل اغراق نیست. بدرود کتاب‌های کاغذی!"
علاوه بر این، بسیاری از تحلیلگران نیز با زوم کردن روی موافقت و استقبال کاربران از iBook Author، اظهار نگرانی کرده‌اند که در نهایت آثار متعلق به چه کسی خواهد شد، خود نویسنده یا اپل؟
استیو کوواچ، یکی از این تحلیلگران گفت: اپل به شرطی امکان استفاده از این ابزار رایگان را به شما می‌دهد که به شما کمک کند، آثارتان را از طریق فروشگاه‌ها‌ی آنلاین این شرکت بفروشید. اما موضوع اینجاست که حتی اگر اثر مال خود شما باشد، باز هم به دلیل اینکه از برنامه اپل استفاده کرده‌اید، این شرکت ادعا خواهد کرد که اثر متعلق به آن است.
گلین مودی، بلاگر حوزه فناوری نیز اعلام کرد: آی‌بوک اپل؛ خیزی به سوی آزادی آموزش.

   آیا آی‌بوک راهی برای دسترسی به آموزش باز است؟
با افزایش پشتیبانی از دسترسی باز به آموزش بیشتر، بسیاری دوست دارند بدانند که آیا نرم‌افزارهای اپل به دسترسی به آموزش باز کمک خواهد کرد یا نه؟ آیا این فناوری، تحولی در یادگیری ایجاد خواهد کرد؟ به گفته یکی از ستون‌نویسان هافینگتون پست، فناوری‌های اپل به این شرکت بزرگ کمک خواهد کرد که نحوه گفتمان‌مان را تغییر دهیم و تحولی را در آموزش ایجاد کنیم. وی افزود: با وجود  شبکه‌های اجتماعی همانند توییتر و فیس‌بوک و همچنین شبکه‌های تلویزیونی، ما نیاز به کلاس‌های درسی داریم که از نظر فناوری بسیار پیشرفته باشند و فناوری‌های اپل یکی از آنها محسوب می‌شود.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :