آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 192149
تاریخ انتشار : 10 مهر 1395 11:12
تعداد بازدید : 1868

بازگشت مجدد فین تک ها

IT Iran- حدود یک ماه پس از آنکه شرکت شاپرک اقدام به بستن چند استارت آپ حوزه فین تک (فناوری های مالی ) کرد، از روز گذشته به دستور بانک مرکزی این استارت آپ ها دوباره فعالیت خود را از سر گرفتند. درگاه های بانکی دو استارت آپ  Payping و باهمتا فعال شده و مسوولان بانک مرکزی به وعده خود برای بازگشایی این شرکت های نوپا (هرچند با تاخیر) عمل کردند. 

در زمان مسدود شدن این استارت آپ ها ابتدا اعلام شد دلیل موضوع نداشتن نماد الکترونیکی است؛ اما  مرکز توسعه تجارت الکترونیکی که متولی اعطای نماد است با صدور اطلاعیه ای اعلام کرده بود با ایجاد شوک ناگهانی به بازار تجارت الکترونیکی مخالف بوده و همواره موافق ساماندهی این بحث است. 
محمد گرکانی نژاد، مدیر وقت مرکز توسعه تجارت الکترونیکی همان زمان در مصاحبه ای گفت که مخالف بحث فین تک در ایران نیست و نامه ای برای بستن این استارت آپ ها ارسال نکرده است اما اعطای نماد به این شرکت ها  منوط به این است که رگولاتور حوزه مالی بانکی ( بانک مرکزی ) درباره آنها تصمیم بگیرد. 
وی همچنین گفت : پارسال لیستی تهیه شده و برخی از دستگاه ها می خواستند تجمیع کنندگان را مسدود کنند. با هماهنگی انجام شده و با ورود به این قضیه جلوی مسدود شدن ناگهانی را گرفتیم تا ساماندهی صورت پذیرد. حدود ۲۰ شرکت از این دست تعهد دادند و جزو فهرست قرار گرفتند.
موضوع مسدود شدن این استارت آپ ها زمانی پیچیده تر شد که شاپرک هم به میدان آمد و طی اطلاعیه ای اعلام کرد: توقف ارایه خدمات به پذیرندگان اینترنتی فاقد نماد اعتماد الکترونیکی در تمام کسب و کارهای اینترنتی بدون استثنا بنا به درخواست های مکتوب و مکرر مرکز توسعه تجارت الکترونیکی انجام شده است.
سعید احمدی پویا، معاون توسعه و نظارت شرکت شاپرک درباره علت توقف ارایه خدمات به پذیرندگان اینترنتی گفت: مسوولیت ارایه نماد اعتماد الکترونیکی با مرکز توسعه تجارت الکترونیکی است و این مرکز طی نامه هایی از شرکت شاپرک خواسته است با شرکت های پی اس پی برای توقف ارایه خدمات  به تمامی پذیرندگان اینترنتی که فاقد نماد اعتماد الکترونیکی، هماهنگی های لازم را انجام دهد.
در ادامه اما بانک مرکزی رویکرد دیگری را اتخاذ کرد. ناصر حکیمی، مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی در میزگرد دنیای اقتصاد درباره استارت آپ های حوزه پرداخت اینترنتی گفت: این شرکت های نوپا هم ایجاد ارزش می کنند و هم کارشان به ایجاد شغل در این زمینه کمک می کند. به همین دلیل ماهیت این کسب وکارها می تواند به فضای مالی کشور کمک کند و بانک مرکزی مخالف این جریان نیست. 
حکیمی ابراز امیدواری کرد موضوع این کسب وکارها خیلی زود در نشست مشترکی که بین مرکز توسعه تجارت و بانک مرکزی به این منظور تشکیل خواهد شد، تعیین تکلیف شود و در این زمینه بانک مرکزی تلاش خواهد کرد کمترین آسیب به این حوزه نوپا وارد شود. وی از استارت آپ های این حوزه خواست در این دوره گذار تلاش خود را برای دستیابی به یک چارچوب قانونی متناسب بیشتر کنند. 
در این جلسه همچنین اعلام شد استارت آپ های مسدود شده طی روزهای آینده باز خواهند شد. 
این قول بانک مرکزی بیشتر از چند روز طول کشید، درنهایت روز گذشته این استارت آپ ها دوباره فعالیت خود را از سر گرفتند. هر چند این بازگشایی خبر و پیام خوبی از سوی بانک مرکزی و نهادهای مرتبط برای فعالیت این دسته از استارت آپ هاست؛ اما موضوع فعالیت آن ها هنوز به طور رسمی با مشکلاتی روبه روست.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :