آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 202108
تاریخ انتشار : 23 بهمن 1395 10:28
تعداد بازدید : 10038

مدیرعامل شرکت سخت‌سیستم در گفت‌و‌گو با فناوران

«کارتریج» صنعتی آسان و زودبازده است سرمایه گذاران بیایند

شرکت های معدودی در زمینه مونتاژ کارتریج پرینتر در ایران فعالیت می کنند. یکی از نمونه های موفق در این زمینه، شرکت سخت سیستم است که با برند «سین سین» در بازار حضوری چند ساله دارد. با علیرضا کامکار، مدیرعامل این شرکت درباره ویژگی های تولید کارتریج صحبت کرده ایم و جالب اینکه او، همه را به سرمایه گذاری در این صنعت دعوت کرده است. این گفت و گو را بخوانید.

 تا کی باید در زمینه کارتریج پرینتر کارمان محدود به مونتاژ باشد؟ کی می توانیم به تولید عمیق تر در این زمینه بپردازیم؟
باید در نظر داشت که تولید از مراحل مختلفی می گذرد؛ این فعالیت از صنایع مادر شروع می شود و با مونتاژ و بسته بندی محصول نهایی پایان می یابد.
در صنایع مادر مانند نفت، سنگ آهن، معادن مس و طلا، محصولاتی همچون فرآورده های پتروشیمی ، انواع پروفیل، ورق ، سیم ، شمش و دیگر مواد تهیه و از آنها  قطعات مختلف ساخته می شود و در نهایت قطعات جایی مونتاژ شده و محصول را به وجود می آورند. درواقع مونتاژ نیز یکی از حلقه های مهم تولید محسوب می شود که قبل از این مرحله، محصول هنوز به بهره برداری نرسیده و قابل استفاده نیست و در مونتاژ محصول هم به اندازه مراحل دیگر تولید، دقت و ریزبینی لازم است تا کالای بی نقصی به بازار عرضه شود.
همانطور که گفتید هم اکنون صنعت تولید کارتریج در کشور ما در مرحله مونتاژ است و تا زمانی که تعداد تولیدکنندگان کارتریج در کشور به حد قابل قبولی نرسد، صنایع بالادستی یعنی تولید کنندگان قطعات کارتریج به وجود نمی آیند و درآن سرمایه گذاری نمی شود .

 با توجه به اینکه مونتاژکنندگان کارتریج از دشواری این حرفه می گویند، آیا می توان به شکل گرفتن این چرخه امیدوار بود؟
ما معتقد نیستیم که تولید کارتریج دشوار است و آن را صنعتی آسان و زودبازده می دانیم. من از برخی همکارانم که خود تولیدکننده کارتریج هستند و از کارتریج و صنعت تولید کارتریج (مونتاژ) یک قول بی شاخ و دم می سازند، گله مندم. نمی دانم چرا اینگونه وانمود می کنند که تولید کارتریج کاری است سخت و غیرممکن که فقط از پس آنها برمی آید. روی سخنم با این همکاران است. چرا جوانان را دلسرد می کنید؟ چرا سرمایه گذاران را می ترسانید؟ چرا نمی خواهید که تعداد تولید کنندگان این محصول زیاد شود و چرا می گویید نمی شود در یک فضای 100 متری و  بدون نیاز به سرمایه هنگفت کارتریج تولید کرد؟
«سین سین» به عنوان نخستین تولید کننده کارتریج لیزری در ایران قصد دارد به سرمایه گذاران، جوانان با انرژی و با انگیزه و کارآفرینان دلسوز کشور اطلاع بدهد که چقدر تولید کارتریج آسان، زودبازده و کم هزینه است.

 چطور این صنعت را آسان می دانید؟
البته هر کاری فوت و فن و ریزه کاری های خود را دارد. اما این بدان معنا نیست که این کار غیر ممکن یا سخت است؛ نخست اینکه تولید کارتریج نیاز به تحصیلات بالا و تخصص خاصی ندارد و در قسمت مونتاژ می توان از نیروی کار ساده استفاده کرد. از سوی دیگر، کارگاهی که قرار است کارتریج در آن تولید شود، لزوما نباید سوله ای با سقف بلند باشد. تولید کارتریج نیاز به جرثقیل سقفی، پرس های قویی، سردخانه، چال، کوره، دستگاهای برش و پرسروصدا یا برق سه فاز ندارد و ضمنا هیچ گونه آلایندگی محیطی یا حتی صوتی نیز ایجاد نمی کند.
از اینها مهم تر با درایت اتحادیه صنف فن آوران رایانه تهران و با پشتیبانی وزارت صنعت، معدن و تجارت کارتریج در دسته محصولات قابل تولید درداخل شعاع 120 کیلومتری شهر قرار گرفته و اتحادیه برای این کار مجوز تولیدی صادر می کند. به این ترتیب بخش زیادی از هزینه های تولید که شامل ساخت سوله و کارخانه در خارج از شهر است، حذف می شود و این محصول در دسترس تر قرار می گیرد.
پس مونتاژ کارتریج به چه امکاناتی نیاز دارد؟
برای درک بهتر مطلب مثالی می زنم.
یک دستگاه پرکن تونر نیمه اتوماتیک که فضای حداکثر یک متر مربع را به خود اختصاص می دهد، می تواند در هر 3 ثانیه تانک یک کارتریج را پر کند و 2 نیروی کار پشت یک میز 2 در یک متر می توانند در هر 8 ساعت کاری یکصد کارتریج را مونتاژ و پر کنند.
ابعاد جعبه یک کارتریج هم به طور متوسط 35×16×12 سانتی متر است که نگهداری هزار عدد کارتریج تولیدشده به فضایی حدودا 7 متر مکعب نیاز دارد. برای تست کارتریج های تولیدشده نیاز به پرینترهای آنهاست . نگهداری پرینترها در قفسه های ردیفی دیوارکوب انجام می شود و هر پرینتر در زمان نیاز از جای خود خارج شده سپس به قفسه بر می گردد و می توان روی یک دیوار با قفسه دیوارکوب بیش از 30پرینتر را جای داد که این تعداد برای تست 80یا100 نوع کارتریج کافی است.
کسانی که تعمیرات پرینتر لیزری را بلدند، می دانند که با هر دستگاه می توان چند نوع کارتریج را تست کرد. پس می بینید که از نظر فضا و امکانات این صنعت بسیار سهل الوصول است. به همین دلیل است که سین سین به عنوان نخستین تولیدکننده کارتریج لیزری در ایران از سرمایه گذاران و کارآفرینان دعوت می کند تا به این صنعت وارد شوند و آمادگی داریم که ریزه کاری های این صنعت را  آموزش دهیم و در هر مرحله به علاقه مندان مشاوره ارایه کنیم.

 خب شما که در این زمینه فعالیت می کنید و جایگاه مناسبی هم در بازار دارید، برای شما چه فایده ای دارد که دیگران هم وارد این صنعت شوند؟
مقام معظم رهبری سال 95 را سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامیده اند. ما اعتقاد داریم وقتی دستور اقتصاد مقاومتی است، باید در سال های آینده نیز موردنظر باشد تا نتیجه نهایی حاصل شود و با دلگرم کردن سرمایه گذاران و کارآفرینان باید اقدام و عمل را تقویت کنیم.  از سوی دیگر، تا زمانی که به جای 5 یا 10 تولید کننده 50 یا 100 تولید کننده کارتریج به وجود نیاید، صنایع بالادستی آن به وجود نخواهد آمد.
 تعداد تولیدکنندگان کارتریج در کشور به تعداد انگشتان نمی رسد و در عین حال برخی انتظار دارند که دیگر کارتریج چینی وارد نشود. پس تاجر کارتریج چه کار کند؟ خواب سرمایه دارد، پرسنل دارد و هزینه دارد. چرا فکر می کنید هیچ کس نباید کالا یا محصول جدیدی تولید کند تا شما بتوانید محصول خود را بفروشید؟
واردکننده از مبادی قانونی پس از پرداخت حقوق و عوارض گمرکی با برگ سبز کالای خود را وارد می کند و برای او هیچ فرقی نمی کند که کارتریج چینی برای فروش وارد کند یا قطعات برای تولیدکنندگان و البته که وقتی بازار متقاضی کارتریج چینی است، همان را وارد می کند.
ما باید کاری کنیم که واردکننده با دیدن ده ها تولیدی به فکر واردات قطعات باشد تا به برندهای تولیدکننده داخلی بفروشد. وقتی ده ها برند ایرانی با قیمت و کیفیت مناسب در بازار وجود داشت، بخش زیادی از مصرف کنندگان به سمت آن می آیند و کالای چینی کمتر می خرند.
ما عقیده داریم که در هر استان و در هر شهر باید چندین تولید کننده کارتریج به وجود بیاید تا به تبع آن صنایع جانبی و بالادستی شکل بگیرد.
آرزو داریم تمام کسانی که اکنون در حرفه خطرناک شارژ کارتریج فعالیت دارند، بتوانند با تجمیع سرمایه ها وارد بخش تولید و مونتاژ کارتریج شوند تا مصرف کننده هم با خیال راحت به خرید به جای شارژ کارتریج روی آورد و سلامت فعالان شارژ کارتریج حفظ شود.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :