آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 219870
تاریخ انتشار : 1 مهر 1396 9:1
تعداد بازدید : 2772

کارشناسان: شرایط عضویت در اتحادیه کسب و کارهای مجازی برای استارت آپ ها مناسب نیست

در حالی که طبق قانون نظام صنفی، تمامی استارت آپ هایی که در اینترنت به ارایه کالا یا خدمات می پردازند، به عضویت در اتحادیه کسب و کارهای مجازی ملزم شده اند، اکثر این استارت آپ ها قادر به تامین الزامات عضویت در این اتحادیه نیستند.

فناوران- در آییننامه اجرایی چگونگی صدور مجوز و نحوه نظارت بر فعالیت افراد صنفی در فضای مجازی (موضوع مواد (2) ، (12) و تبصره ماده (87) قانون نظام صنفی)، در تعریف کسب و کار مجازی آمده است: «واحد صنفی است که توسط هر شخص حقیقی و یا حقوقی برای ارائه محصول (کالا و یا خدمات) به طور مستقیم و یا غیرمستقیم و به صورت کلی یا جزئی به عمده فروشان، خردهفروشان و مصرف‏‏کنندگان از طریق ابزارهای ارتباط از راه دور از قبیل وب سایت و نرم افزارهای تجاری (اپلیکیشن) دایر شده باشد.» به گفته کارشناسان، این تعریف تمامی استارت آپ های اینترنت بنیان را شامل می شود. 
اما در آیین نامه اجرایی چگونگی صدور مجوز و نحوه نظارت بر فعالیت افراد صنفی در فضای مجازی، مدارک عمومی مورد نیاز برای دریافت مجوز اتحادیه شامل مواردی همچون ارائه نشانی دفتر کار يا اقامتگاه قانونی، گواهی صلاحیت شخصی از نیروی انتظامی، گواهی اداره امور مالیاتی ذیربط مبنی بر پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیات قطعی شده است. ارایه گواهی گذراندن دورههای آموزشی احکام تجارت و کسب وکار، تاییدیه ویژگی های تخصصی کسب وکار مجازی توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و تصوير کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت دائم یا پزشکی برای آقايان كمتر از پنجاه سال سن یا گواهی اشتغال به تحصیل از دیگر مدارک عمومی مورد نیاز برای عضویت در این اتحادیه است.
در بخش مدارک تخصصی نیز الزاماتی همچون ارایه پروانه تخصصی و فنی یا دیپلم فنی یا مدارک دانشگاهی مرتبط یا معرفی یک نفر واجد شرایط مذکور عنوان شده است. در حالی که به عقیده کارشناسان، بسیاری از استارت آپ ها توان ارایه تعدادی از این مدارک عمومی و تخصصی را ندارند.
به عقیده کارشناسان، با توجه به صحبت های یکی از اعضای هیات مدیره اتحادیه مبنی بر حمایت از استارت آپ ها، با این آیین نامه، بسیاری از استارت آپ هایی که مدیران شان مشکل خدمت نظام وظیفه دارند، مدرک دانشگاهی دریافت نکرده اند و حتی شرکتی هم ثبت نکرده اند که کارشان به مالیات دادن برسد، همچنان باید بدون مجوز به فعالیت بپردازند و در نتیجه فعالیت شان غیرقانونی خواهد بود.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :