آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 223465
تاریخ انتشار : 3 آبان 1396 11:20
تعداد بازدید : 1054

مهدی روحانی‌‌نژاد، دبیر کارگاه اینترنت اشیا در نمایشگاه تراکنش ایران:

دولت مقررات گذاری برای IOT را آغاز کند

همزمان با اولین روز برگزاری سومین نمایشگاه تراکنش و جشنواره فین تک ایران، کارگاه IOT ( اینترنت چیزها) با حضور فعالان حوزه بانک، پرداخت و فناوری های نوین برگزار شد.

ستاد خبری نمایشگاه- در کارگاه تخصصی اینترنت اشیا  که با سخنرانی مهدی روحانی نژاد، مدیر فروم اینترنت اشیا ایران برگزار شد، حاضران با کاربردهای IOT در صنعت و فناوری های نوین حوزه بانکداری و پرداخت آشنا شدند و. 
مهندس مهدی روحانی نژاد در حاشیه این کارگاه در خصوص موارد مطرح شده و خروجی آن گفت: استقبال خوبی از این کارگاه شد وتلاش کردیم بانک ها را با فناوری IOT آشنا کنیم. به احتمال زیاد ، اغلب این بانک ها با اینترنت چیزها آشنا نیستند و نیاز بود که ما در درجه اول این حوزه را معرفی کنیم و ویژگی های آن را توضیح دهیم. در نهایت کاربردهایی که IOT در حوزه بانکی و پرداخت می تواند داشته باشد را مطرح کردیم. در این کارگاه بانک ها، با IOT و کاربردهای آن در سیستم بانکی آشنا شدند و از سوی دیگر آشنایی با روش های مشارکت در صنایع دیگر نیز به بانک ها آموزش داده شد.
روحانی نژاد در خصوص عمده ترین چالش هایی که در این کارگاه از سوی فعالان حوزه بانکی، پرداخت و فناوری های نوین مطرح شد، گفت: عمده ترین چالشی که اغلب از سوی فعالان حوزه بانکی و پرداخت که در این کارگاه مطرح شد بحث مدل تجاری، امنیت و بحث نهادهای حاکمیتی بود که هیچ گونه سیاستی در مورد ورود به حوزه IOT ندارند. 
او ادامه داد: سوال اصلی این بود که اگر ما بخواهیم به IOT دسترسی داشته باشیم و به این حوزه ورود کنیم، چه مدل تجاری را باید مدنظر داشته باشیم. بحثی که ما مطرح کردیم این بود که حوزه پرداخت در حال اتصال از انسان به اشیا است. کشیدن کارت، وارد کردن رمز و مواردی از این دست، توسط انسان انجام می شود ولی با ورود IOT این کار توسط ماشین صورت می گیرد. با ورود  IOTتجهیزاتی که مثلا در خانه قرار داده ایم کار پرداخت را انجام می دهند. 
مدیرفروم اینترنت اشیا ایران، اضافه کرد: چنان که اشاره کردم، یکی از سه چالش عمده حوزه بانک و پرداخت این است که با ورود IOT این کار چگونه از این پس به کمک ماشین صورت می گیرد یا اینکه آیا بانک مرکزی هم برای این قضیه فکری کرده یا نه. مساله این است که مثلا در بحث NFC Payment تکنولوژی در حال از رده خارج  شدن است اما  می بینیم که بعد ازمدتی که از ورود این تکنولوژی ها می گذرد، تازه سیاست های بانک مرکزی در این زمینه تببین می شود. این مشکلی است که ما در همه بخش ها داریم یعنی یک تکنولوژی وارد می شود و بعد تازه در صدد تببین سیاست های آن برمی آییم. در ارتباط با امنیت هم بحث این بود که اگر اطلاعات هک شود، خیلی مشکل ایجاد می کند. 
روحانی نژاد چالش تبیین سیاست های بانک مرکزی برای ورود به حوزه IOTرا دغدغه دیگر فعالان بانکی و پرداخت دانست و گفت: در مورد نهادهای حاکمیتی هم بحث بر سر این بود که هنوز مشخص نیست، بانک مرکزی IOT را به رسمیت می شناسد یا نه. هنوز هیچ استانداری برای IOT تبیین نشده و طبیعی است که شرکت های دیگر هم نمی توانند ورود و سرمایه گذاری کنند.
او در پاسخ به این سوال که آیا توانستید به این دغدغه ها پاسخ دهید یا نه، گفت: هدف از کارگاه امروز صرفا آشنایی با حوزه اینترنت چیزها بود . برای اینکه فعالان بانکی و حوزه پرداخت اول متوجه شوند که مثلا برای کسی که در حوزه مالی بانک کار می کند، IOT چه نقشی می تواند داشته باشد. واقعیت این است، که ما متولی رفع چالش نیستیم و بانک مرکزی باید این چالش ها و دغدغه ها را رفع کند. تفاوت IOT با حوزه های دیگر این است که هنوز به بازار نیامده و در زندگی روزمره هنوز دیده نمی شود، ولی گوشی های هوشمند وجود دارند. به همین دلیل است که دستگاه های حاکمیتی، برای گوشی های هوشمند برنامه ریزی می کنند و سیاست تبیین می کنند ولی چون IOT تازه در 2020 قرار است به بازار بیاید، هنوز سیاستی برای ورود به این حوزه تبیین نشده است. 
وی با بیان اینکه هنوز استارت آپ ها وارد این حوزه نشده اند گفت: دلیل وارد نشدن استارتاپ ها این است که  هنوز این فناوری به چرخه بازار وارد نشده است. هدف ما از برگزاری این کارگاه، این بود که به آنها اعلام آمادگی کنیم، که این حوزه کم کم وارد می شود و می خواهد حوزه فعالیت شما را تغییر دهد.
روحانی نژاد درباره نقش دولت افزود: بخش زیرساخت و دیگری بخش تنظیم مقررات، برای ورود به حوزه اینترنت چیزها باید مورد حمایت و برنامه ریزی دولت قرار گیرد. اینکه پرداخت هایی که اشیا قرار است انجام دهند، طبق چه استانداردی انجام شود و نحوه پرداخت مشخص شود تا سرمایه گذارها هم بر اساس این مدل وارد عمل شوند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :