آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 228463
تاریخ انتشار : 2 دی 1396 10:16
تعداد بازدید : 1514

شامد به زور بازار

هیات وزیران در جلسه روز 1389/5/24 بنا به پیشنهاد شـماره 1/1128 مـورخ 88/4/13 وزارت فرهنگ و ‏ارشاد اسلامی و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، آیین نامه ساماندهی و توسعه رسانه ها و فعالیت های فرهنگی دیجیتال را تصویب کرد.

محمد یونسی*
mohammadyonesi7@
در این آیین نامه آمده است: ایجاد و فعالیت هر واحـد فرهنگی دیجیتال و انتشار هر رسانه دیجیتال، منوط به اخـذ مجـوز از وزارت فرهنـگ و ارشاد اسـلامی است و متخلفـین وفـق قـانون تعطیـل مؤسـسات و واحـدهای آموزشی و تحقیقاتی و فرهنگی که بدون اخـذ مجوز قـانونی دائر شده و می شود– مصـوب 1372– و سایر قوانین موضوعه مورد پیگرد قانونی قرارخواهند گرفت.
بر اساس آیین نامه ساماندهی نرم افزارها و فعالیت های فرهنگی دیجیتال وزارت ارشاد، نرم افزارهایی که تولید محتوا دارند ملزم شده اند در سامانه وزارت ارشاد که همان سرآمد است، ثبت شوند و کد شامد دریافت کنند. اما کافه بازار به جای این که نرم افزارها را مجاب کند مشخصات شان را در سامانه ثبت کنند و به آن ها هشدار بدهد که در صورت نداشتن شامد، احتمال حذف شدن شان از کافه بازار هست، راسا اقدام به ثبت اثر به نام خودش کرده است. 
این اقدام کافه بازار از چند جهت قابل بررسی است:
1- خود کافه بازار، به عنوان ناشر دیجیتال، باید مجوز نشر دیجیتال بگیرد. 
2- کافه بازار باید از آثاری که تولیدکننده محتوا هستند بخواهد که در سامانه شامد ثبت نام کنند، نه این که خودش مستقیم اقدام به ثبت آثار کند. 
3- لزومی ندارد نرم افزاری مانند اسنپ که تولید محتوا ندارد، در سامانه ثبت شود.
4- کافه بازار حق ندارد خودش را مالک اثر معرفی کند. چون علاوه بر این که برای خودش مسؤولیت ایجاد می کند، اقدام اش غیرقانونی و ناقض حقوق پدیدآورنده اثر است.
در نهایت به نظر می رسد کافه بازار تحت فشار وزارت ارشاد که ناشی از عدم استقبال تولیدکنندگان اپلیکیشن ها از شامد است، برای این که نرم افزاری در کافه بازار فیلتر نشود یا خود کافه بازار به مشکل برنخورد، راساً اقدام به ثبت نرم افزار توسط شرکت خودش کرده است.
* وکیل دادگستری متخصص حقوق فناوری و مالکیت فکری


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :