آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 229018
تاریخ انتشار : 5 دی 1396 12:30
تعداد بازدید : 5649

الزام استفاده از مشاوران در پروژه های دولتی را پیگیری می کنیم

علی عباس نژاد، دکترای مدیریت کسب وکار از دانشگاه تهران، مدیرعامل و عضو هیات مدیره گروه شرکت های کهکشان، عضو دور سوم هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای و مشاور تایید صلاحیت شده در حوزه های شبکه و اینترنت و مشاوره مدیریت و آموزش است که در قالب گروه اتحاد 99 برای عضویت در شاخه مشاوران، نامزد پنجمین دوره انتخابات هیات مدیره نصر تهران شده است. او که مشاور تعدادی از بانک ها و شرکت های بزرگ کشور است، عضویت در هیات مدیره را فرصتی می داند که مواردی از جمله الزام دستگاه های دولتی برای استفاده از مشاوران مورد تایید نظام صنفی رایانه ای در پروژه های فناوری اطلاعات را به نتیجه برساند؛ موضوعی که به گفته او، با توجه به همراهی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و عزم صنفی، در مدتی یک ساله قابل دستیابی است.

 شما یک دوره در هیات مدیره نصر تهران حضور داشتید. چه شد که تصمیم گرفتید در این دوره نیز نامزد انتخابات شوید؟
ما در حوزه مشاوران کارهایی را شروع کرده ایم که هنوز محقق نشده و در میانه راه هستیم. این مهم ترین ضرورتی بود که بخاطر آن نامزد انتخابات شده ام. چون به نظر می رسد، لااقل یک فرد با تجربه که موارد را پیگیری کرده، برای انتقال تجربیات و به سرانجام رساندن امور باید پا پیش بگذارد. من این وظیفه صنفی را احساس کردم و نامزد انتخابات شدم.
 مواردی که پیگیری کرده اید و باید در این دوره به ثمر بنشیند چیست؟
سازمان هم اکنون به صورت سالانه آزمون مشاوران درجه سوم را برگزار می کند. اما هیچ سازمانی برای استفاده از این مشاوران در سطح پروژه ها الزام ندارد. این یکی از مهم ترین مواردی است که باید در این دوره از هیات مدیره به نتیجه برسد. در کنار آن، بحث ارتقای مشاوران از رتبه 3 به 2 و بهبود آزمون مشاوران که باید در سطح نظام صنفی رایانه ای کشور پیگیری و اجرا شود، موارد مهم دیگری است که برای به ثمر نشستنش برنامه داریم.
 چرا هنوز موضوع الزام استفاده از مشاوران مورد تایید نصر در دولت به نتیجه نرسیده؟
در این زمینه با سازمان فناوری اطلاعات به تفاهم دست یافته ایم، اما نیاز داریم که ارتباطات بهتر و وسیع تری در سطح دستگاه های دولتی برقرار کنیم. جا انداختن این موضوع نیاز به فرهنگ سازی دارد که به این منظور باید با تک تک دستگاه های دولتی وارد مذاکره و دیالوگ شویم و اهمیت موضوع را تشریح کنیم.
 با توجه به نگاه ویژه و باز وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات این موضوع تسهیل نمی شود؟
البته نگاه نوآورانه و مثبت وزیر ارتباطات به سازمان و تعاملات خوبی که برقرار شده بسیار مهم و تعیین کننده است. ما در قدم اول سعی خواهیم کرد که از ایشان درخواست دستور یا پیشنهاد به دستگاه های اجرایی را بکنیم و اگر بتوانیم با تشریح موضوع، به مصوبه هیات وزیران هم دست بیابیم موفقیت بزرگی خواهد بود.
 موضوع دیگری که به آن اشاره کردید، ارتقای مشاوران از رتبه 3 به 2 است. چه موانعی در این راه وجود دارد؟
نکته اصلی این است که تا موقعی که نتوانیم الزام استفاده از مشاوران را جا بیندازیم، عملا ارتقا از رتبه 3 به 2 فایده ای نخواهد داشت. بنابراین مهم ترین موضوع فرهنگ سازی برای به کارگیری مشاوران در پروژه هاست. از سوی دیگر ارتقای رتبه مشاوران نیاز به همکاری در سطح استان ها خواهد داشت که باید در این مورد هم به نتیجه برسیم.
اما اگر کلی تر به موضوع نگاه کنیم، به دو مشکل در مواجهه با علم مشاوره در ایران بر می خوریم. نخست اینکه مشاوره در کشور ما یک موضوع عمومی دیده می شود، نه تخصصی. ما در این زمینه تلاش کردیم که حوزه های تخصصی مشاوران تفکیک بشود. یعنی به جای اینکه مشاور فناوری اطلاعات به طور کلی داشته باشیم، مشاوران در حوزه های تخصصی، مثل شبکه، امنیت، بانکداری الکترونیکی و از این قبیل شکل بگیرد. 
مشکل دیگر هم، همان گونه که اشاره کردم، فرهنگ سازی است. در این زمینه هنوز موفقیت چشمگیری نداشته ایم، اما زمینه ها آماده شده است. مثلا ما برای استفاده از مشاور شبکه برای ساختمان های بالای 5 طبقه، مصوبه داریم، ولی هنوز راهکار اجرایی آن مشخص نشده است که باید در این زمینه کار کرد. این راهکاری مناسب برای درآمدزایی و اشتغال در حوزه مشاوران است که امیدواریم در سال اول هیات مدیره دور پنجم موفق به انجام آن شویم.
یک مورد دیگر که باید به آن توجه داشت، این است که مشاوران را نباید صرفا به صورت افراد دید. ما در این حوزه شرکت های مشاوره را هم داریم که اتفاقا باید به آنها توجه ویژه ای کرد؛ زیرا این شرکت ها برای انجام پروژه ها از افراد مشاور استفاده می کنند که ضمن اشتغالزایی، به چرخه صنعت و بهبود فرایند کار و نتیجه پروژه ها نیز کمک شایان توجهی می کند. در سطح دنیا نیز این گونه شرکت ها نقش مهمی در پروژه ها ایفا می کنند و نام شرکت های بزرگی همچون ارنست اند یانگ و دیلویت در پشت پروژه های بزرگ و موفق فناوری اطلاعات به چشم می خورد.
 چه تفاوتی بین رتبه ها در پروژه ها وجود خواهد داشت؟
در مصوبات این موضوع به صورت شفاف ذکر نشده، ولی ما متصور هستیم که مشاوران رتبه 3 در پروژه های حداکثر تا 200 میلیون تومان، رتبه 2 تا یک میلیارد تومان و رتبه یک در پروژه های بالاتر از یک میلیارد تومان به کار گرفته خواهند شد.
 چه شد که تصمیم گرفتید به اتحاد 99 بپیوندید؟
همان طور که می دانید من در دوره های قبلی به صورت مستقل نامزد انتخابات شدم و به هیات مدیره راه یافتم. اما در این دوره، تنوع افراد متخصص در گروه اتحاد 99 توجه من را جلب کرد. برای اینکه سازمان موفقی داشته باشیم، لازم است که نمایندگان برجسته کسب وکارهای مختلف صنف فناوری اطلاعات و ارتباطات در هیات مدیره حضور داشته باشند و من از این منظر، امتیاز ویژه ای برای اتحاد 99 قایل هستم. این اتحاد، تعدادی از پیشگامان بازار در رسته های مختلف را در خود جا داده است. بزرگ ترین اپراتور ارتباطات کشور، بزرگ ترین فروشگاه مجازی و بزرگ ترین بازار اپلیکیشن از این جمله است. 
بنابراین بسیار علاقه مندم که در انتخابات و پس از آن در دور تازه فعالیت هیات مدیره، حضوری پرشور و حداکثری از جانب صنف شاهد باشیم. 
سازمان نظام صنفی رایانه ای در دوره گذشته موفق شده که روابط مستحکمی با دولت برقرار کند. اما برای به ثمر نشستن برنامه ها و توسعه صنف، نیاز داریم که باب گفت وگو و مطالبه را باز نگه داریم که این موضوع با حمایت حداکثری اعضا و رسمیت بیش از پیش سازمان نظام صنفی رایانه ای، قابل دستیابی است. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :