آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 229028
تاریخ انتشار : 5 دی 1396 12:41
تعداد بازدید : 6598

احسان بیات بیدکربه مدیرعامل شرکت آوات و فعال فروشگاهی:

زمان احیا و ادغام کمیسیون های سخت افزار و فروشگاه ها فرا رسیده است

اگر احسان بیات بیدکربه در سن 29 سالگی، در قامت جوانی پرانرژی به عضویت هیات مدیره دوره دوم سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران درآمد و در آن دوره با همراهی دیگر شرکت های سخت افزاری، تلاش های زیادی برای بهبود وضعیت این حوزه انجام داد، اکنون به عنوان فردی کارکشته و با کوله باری از تجارب صنفی و کاری، پا به عرصه انتخابات گذاشته است. او پیشتر به عنوان موسس و مدیر عامل شرکت پارسونی و موسس و مدیرعامل شرکت امرتات فعالیت کرده است و اکنون به عنوان موسس و مدیر عامل شرکت رایان اندیش آوات در حوزه سخت افزار مشغول به کار است. در سوابق صنفی بیات نیز علاوه بر عضویت در هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران و عضویت در کمیسیون سخت افزار در دوره دوم، سابقه حضور در کمیسیون IT مجمع واردات و عضویت کارگروه مالیات و گمرکی اتحادیه فن آوران رایانه تهران به چشم می خورد. بیات معتقد است زمان مناسبی برای احیای کمیسیون های سخت افزار و فروشگاهی سازمان نصر است و چه بهتر که این دو کمیسیون در هم ادغام شود.

 شاهد کم رنگ شدن  فعالیت کمیسیون سخت افزار سازمان نصر در چند سال اخیر بوده ایم. به نظر شما علت این موضوع چیست؟
در چند سال گذشته ساختار بازار در حوزه سخت افزار و نوع واردات شرایط متفاوتی نسبت به دوره های اول و دوم سازمان داشت. بخش زیادی از واردات  کالا از طریق فروشگاه ها انجام می شد و شرکت های فعال سخت افزاری بیشتر به لایه فروشگاهی نزدیک شدند. به همین دلیل بسیاری از موارد در دو سال گذشته از طریق اتحادیه فناوران رایانه تهران پیگیری شد. 
در یک سال اخیر به تدریج دولت یک سری تغییرات در قوانین و مقررات انجام داد و در نتیجه این تغییرات، سخت گیری های بیشتری در گمرکات صورت گرفت و قاچاق کالا سخت شد. همچنین بحث مالیات بر ارزش افزوده فروشگاه ها نیز با جدیت بیشتری پیگیری شد. در نتیجه این تغییرات، فورواردرهایی که کالاها را برای فروشگاه ها ارسال می کردند، به تدریج کمرنگ شده و مجددا شرکت ها به واردات روی آوردند
در واقع فضای رقابتی برای شرکت های سخت افزاری بسیار سخت شده بود. گمرکات اصلا سخت گیری نداشتند و هرکسی به راحتی کالا قاچاق می کرد. در خارج از فضای فروشگاهی هم واردکننده هزینه های کمتری داشت و کالای قاچاق را به راحتی به فروش می رساند. در نتیجه این وضعیت، فعالیت شرکت های خوب این حوزه به مرور کمتر شد. با توجه به تغییرات یک سال گذشته و این موضوع که فضا رو به شفافیت حرکت کرده است اکنون فرصت خوبی است تا شرکت های فعال حوزه سخت افزار مجددا دور هم جمع شده و با احیای کمیسیون سخت افزار سازمان نصر، به مسایل و مشکلات این حوزه رسیدگی کنند.
 چرا در بخش فروشگاهی کاندیدا شدید؟
دلیلش این است که به شخصه معتقدم باید یک سری تغییرات در کمیسیون های سازمان نصر داشته باشیم. یکی از این تغییرات مهم این است که کمیسیون فروشگاهی و سخت افزار را در هم ادغام کرده و یک کمیسیون واحد تامین کنندگان و توزیع کنندگان سخت افزار تشکیل دهیم. البته طبیعتا این کمیسیون به بخش سخت افزارهای مربوط به مصرف کننده نهایی خواهد پرداخت و مواردی چون تجهیزات شبکه و سخت افزارهای خاص که مشتریان ویژه خود را دارند، باید در جای دیگری مسایل شان به صورت جداگانه پیگیری شود.
 آیا بازخوردی از همکاران سخت افزاری تان داشته اید که آیا آنها هم آماده و علاقه مند به احیای کمیسیون سخت افزار و فعالیت صنفی هستند؟
بله فکر می کنم تا حدود زیادی زمینه این کار وجود دارد. گپ و گفت های غیر رسمی با دوستان قدیمی فعال در صنف سخت افزار که همه از بزرگان صنف هستند، در چند هفته اخیر داشته ایم و آنها هم پیشنهاد کرده اند کمیسیون فروشگاه ها و سخت افزار یکی شوند. 
خوشبختانه دوستان و همراهان ما در اتحاد 99 هم با ما هم نظر هستند و امیدواریم با همکاری هم دیگر، در صورت رای اعتماد صنف، با همکاری دوستان فعال در اتحادیه پیگیر مسایل و مشکلات این بخش باشیم.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :