آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 229036
تاریخ انتشار : 5 دی 1396 12:49
تعداد بازدید : 6530

جعفر محمدی مدیرعامل شرکت سامانه نگار آتنا:

برای ایجاد پنجره واحد کسب وکارهای فضای مجازی تلاش می کنیم

جعفر محمدی عضو کمیته راهبری مرکز نوآوری ICT دانشگاه صنعتی شریف و مدیرعامل شرکت سامانه نگار آتنا (سرویس های مهربانه و ابرینو) است. اعتقاد او به فعالیت های صنفی سبب شده تا با وجود جوانی، در فعالیت های صنفی با سابقه باشد. او عضویت در کمیسیون اقتصاد دیجیتالی اتاق بازرگانی بین المللی، دبیری انجمن علمی مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت ایران، عضویت در هیات موسس انجمن فین تک ایران و در دوره اخیر سازمان نصر، نایب رییسی کمیسیون تجارت الکترونیکی را در کارنامه دارد.

 هدف شما از حضور در هیات مدیره سازمان نصر تهران چیست؟
نظام صنفی رایانه ای یک سازمان مردم نهاد، غیر انتفاعی و جوان محسوب می شود. دو دوره نخست، سازمان به تدریج پا گرفت و ساختارهای اولیه آن بنا نهاده شد. دوره سوم در یک شرایط زمانی خاص قرار گرفت و فعالیت های آن به آرامی دنبال شد. در دوره اخیر سازمان به جایگاه واقعی خود نزدیک شد و به نظر می رسد اکنون زمان بلوغ و اقتدار آن فرا رسیده است. ما هم با همراهی یک سری از دوستان هم فکر به کارزار انتخاباتی وارد شده ایم به این امید که به اعتلای جایگاه صنف و توسعه فاوای کشور کمک کنیم.
 در صورتی که به هیات مدیره سازمان نصر راه پیدا کنید، چه موضوعاتی را دنبال خواهید کرد؟
فعالیت اعضای هیات مدیره  به دو دسته اهداف کلی در راستای تثبیت جایگاه سازمان و همچنین یک سری اهداف تخصصی تقسیم می شود. در بخش نخست یک سری اهداف در اتحاد 99 ترسیم شده و همه دوستان روی آنها اتفاق نظر دارند. که از آن جمله می توان به افزایش مشارکت اعضا و تقویت جایگاه سازمان نصر کشور در صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور اشاره کرد. برای رسیدن به این هدف دبیرخانه سازمان باید تقویت شده و روال ها و دستورالعمل هایی در جهت چالاکی و انعطاف پذیری بیشتر سازمان تدوین شود. نتیجه این فعالیت ها می تواند منجر به ایجاد ساختاری قوی و مستقل از هیات مدیره شود که به صورت دائمی پیگیر فعالیت ها و هم افزایی های صنفی باشد. انتظار می رود که تقویت دبیرخانه و روابط عمومی سازمان، منجر به گسترش تعاملات شده و به افزایش مشارکت اعضا بیانجامد.
 در حوزه تخصصی چطور؟ در سه سال گذشته در کمیسیون تجارت الکترونیکی فعال بودید. در این بخش چه برنامه هایی را پیگیری خواهید کرد؟
حوزه تجارت الکترونیکی بسیار جوان است و مشکلات فراوانی هم دارد. تداخل فعالیت های کسب وکارهای نوین با کسب و کارهای سنتی از یک سو و نبود چارچوب های مناسب برای این بخش، چالش های بزرگی برای فعالان این حوزه به وجود آورده است. از سوی دیگر تجارت الکترونیکی در کشور متولیان متعددی دارد که هر کدام با استناد به قوانین و مقررات مصوبی، دنبال تثبیت جایگاه خود هستند. هم پوشانی وظایف و فعالیت های این نهادها باعث سردرگمی کسب وکارهای این حوزه و ایجاد موانع و مشکلات متنوعی برای آنها شده است. 
ما در دوره گذشته در گام اول به دنبال ایجاد آگاهی در خصوص جایگاه سازمان بودیم و در گام دوم با هدف حفظ آرامش فضای کسب وکاری از دنبال کردن موضوع در فضای عمومی و رسانه ای خودداری کرده و موضوع را از طریق مجلس شورای اسلامی و هیات وزیران دنبال کردیم تا مساله به صورت ریشه ای حل شود. در این دوره نیز همین روند را ادامه خواهیم داد و امیدواریم که با همکاری و درایت مجلس و دولت بتوانیم این موضوع را در زمان کوتاهی به نتیجه برسانیم. 
علاوه بر موضوع فوق، ما در سازمان به دنبال ایجاد یک پنجره واحد برای تعامل کسب وکارهای فضای مجازی با متولیان دولتی و حاکمیتی هستیم. هدف ما از ایجاد پنجره واحد، کاهش نیاز کسب وکارها به مراجعه به نهادهای مختلف دولتی و افزایش تعامل صنفی با این نهادها، حرکت از مجوزمحوری به سمت تنظیم گری (تعیین چارچوب های کلی توسط نهادهای متولی به جای صدور مجوز) و جمع آوری و تدوین یکجای چارچوب ها و الزامات عمومی و تخصصی فعالیت در فضاهای مختلف کسب وکاری است.
برای رسیدن به اهداف فوق و پیگیری سایر برنامه های توسعه ای و تخصصی در حوزه های مختلف کسب وکاری فضای مجازی، دنبال تقویت کمیسیون از طریق مشارکت بیشتر اعضا، تشکیل کارگروه های تخصصی با اهداف و برنامه های مشخص، و افزایش تعاملات کمیسیون با کسب وکارها و نهادهای مرتبط هستیم؛ که خوشبختانه مصوبه اخیر سازمان در خصوص تغییر ساختار و شیوه مدیریت کمیسیون ها این اجازه را به ما می دهد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :