آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 229039
تاریخ انتشار : 5 دی 1396 12:59
تعداد بازدید : 4677

گفت وگو با وحید صدوقی مدیرعامل همراه اول و کاندیدای عضو اتحاد99 در انتخابات هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران

همراه اول به همگرایی صنفی می اندیشد

وحید صدوقی هم به اعتبار سابقه و موفقیت هایش در شرکت های بزرگ مخابراتی و هم به واسطه جایگاه حقوقی اش به عنوان مدیرعامل بزرگ ترین اپراتور تلفن همراه کشور، وزنه ای بزرگ در صنعت فاوای ایران محسوب می شود. او مشارکت صنفی و همراهی با شرکت های فعال فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور را برای توسعه فاوای ایران ضروری دانسته و در این راه خود را در معرض رای و نظر خانواده ICT کشور گذاشته است.

چه ضرورتی مدیرعامل بزرگ ترین اپراتور ارتباطات سیار کشور را به فعالیت های صنفی مشتاق می کند؟
همراه اول در مقام بزرگ ترین اپراتور تلفن همراه در کشور تاکنون بیشتر به دنبال توسعه زیرساخت های لازم در نقاط مختلف بوده است. اما اکنون و با توجه به توسعه یافتگی قابل توجه این زیرساخت ها، نگاه ما به سمت توسعه فضاهایی مانند اینترنت اشیا (IoT) معطوف شده و به دنبال آن هستیم تا با فراهم کردن شرایط مناسب امکان انتقال خدمات داخلی در این حوزه را به خارج و کشورهای منطقه ایجاد کنیم. 
در این برنامه هدف اصلی ما آن است تا خدماتی را که کسب وکارهای محلی خودمان عرضه می کنند با فراهم کردن زیرساخت های مناسب به کشورهای منطقه خودمان و حتی دیگر کشورهای جهان منتقل کنیم. از همین رو معتقدم سازمان نظام صنفی رایانه ای با توجه به جایگاه قانونی اش می تواند زمینه و بسترهای لازم را برای تمامی اعضا فراهم آورد و من نیز تلاش خواهم کرد در صورت ورود به هیات مدیره این هدف را پیگیری کنم.
 اهمیت سازمان نظام صنفی رایانه ای را در چه می بینید و به نظر شما، اهمیت حضور مدیر اپراتور برتر کشور در هیات مدیره این سازمان چه مواردی می تواند باشد؟
سازمان نظام صنفی رایانه ای نماد حضور بخش خصوصی و تاثیرگذاری آن در بخش های مختلف صنعت ICT از قانونگذاری تا اجرا و تعریف راهبرد است. هرچند نهادهای دولتی مانند سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در این بخش حضور دارند اما قدرتمند بودن سازمان نصر و حرکت هدفمند آن می تواند تاثیر قابل توجهی نیز بر نوع فعالیت و تصمیمات چنین نهادهای قانونگذاری داشته باشد. 
بر همین اساس ما معتقدیم حضور مدیر اپراتور اول در هیات مدیره این سازمان می تواند کفه ترازو را به نفع بخش خصوصی حاضر سنگین تر کرده و به تاثیرگذاری بیشتر آنها در برنامه ریزی ها و تصمیم سازی های دولتی کمک شایانی بکند. از سوی دیگر با توجه به زیرساخت های بسیار گسترده ای که در اختیار همراه اول قرار دارد، همراه بودن این شرکت با تصمیمات سازمان تا حدی زیادی راه را برای اجرای آنها هموار می کند.
 تجربه فعالیت صنفی در اتاق تهران چه دستاوردهایی برای شما داشته و چه درس ها و تجربیاتی را به سازمان نظام صنفی رایانه ای منتقل می کنید؟
تمامی چهار دوره گذشته این سازمان، چه دوره هایی که ما در آن حضور داشتیم و چه دوره هایی که بدون حضور ما برگزار شد، هرکدام دستاوردهای قابل توجهی داشتند و برنامه های خوبی را هم اجرا کردند که نمی توان منکر آنها شد. اما یکی از درس های مهمی که از دوره های گذشته این سازمان گرفته شد این بود که چالش های پیش روی صنف ICT را نمی توان با تقابل حل کرد بلکه باید به دنبال ایجاد همگرایی هرچه بیشتر چه میان اعضای سازمان نظام صنفی و چه میان سازمان و نهادهای دولتی بود. از این دیدگاه معتقدم اتحاد۹۹ که در آن حضور دارم بهترین و گسترده ترین همراهی و هم پوشانی ممکن را ایجاد کرده است که به حل چالش های پیش روی این صنف کمک شایانی خواهد کرد.
 به نظر شما مهم ترین اولویت ها برای دوره جدید هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای چیست و در چه مسیرهایی باید گام بردارد؟
با توجه به رشد گسترده و سریعی که در حوزه ICT شاهد آن هستیم، تنوع رسته های داخل این حوزه نیز با سرعتی مشابه رو به افزایش است. بر همین اساس بنده معتقدم اولویت اصلی هیات مدیره آینده باید ایجاد حداکثر پوشش برای همه کسب وکارهای مرتبط در سازمان نظام صنفی رایانه ای باشد. 
از طرف دیگر تسهیل ارتباط هیات مدیره با بدنه صنف هم به نظر بنده اولویت بسیار مهمی است. شاید یکی از ایراداتی که بتوان به دوره های گذشته گرفت کم رنگ بودن نقش بدنه صنف در تصمیم گیری های سازمان از یک سو و دشواری انتقال دو سویه نظرات و اطلاعات بین بدنه صنف و هیات مدیره از سوی دیگر باشد.
 چرا عضویت در اتحاد 99 را برای نامزدی در انتخابات نظام صنفی رایانه ای تهران انتخاب کردید؟ 
اصل حضور بنده در این انتخابات بر اساس اصرار دوستان و فعالان حوزه ICT بود که من را به این نتیجه رساند که باوجود مشغله بسیار زیاد در شرکت همراه اول، شاید حضور بنده به نیابت از بزرگترین اپراتور کشور در این هیات مدیره هم بتواند مثمر ثمر باشد. 
اما انتخاب اتحاد۹۹ برای این حضور دو دلیل اصلی داشت. دلیل اول فراگیر بودن این اتحاد بود به صورتی که می توان گفت از تمامی رسته های مهم صنف ICT چهره هایی بزرگ و تاثیرگذار در این اتحاد حضور دارند و مسلما برنامه ای که توسط چنین جمعی تصویب و حمایت شود احتمال بسیار بالایی برای موفقیت خواهد داشت. 
از سوی دیگر پس ازبحث و تبادل نظر با اعضای این اتحاد برای تدوین اهداف و ارزش ها و برنامه ها بر من بنده مسجل شد که دوستان چالش های صنف ICT را کاملا شناخته اند و می توانیم برنامه ای مدون برای هرکدام از آنها داشته باشیم. 
 انسجام و سازماندهی دوباره صنف را مهم ارزیابی کرده اید؟ این انسجام به چه صورت به دست می آید و چه دستاوردهایی خواهد  داشت؟
همانطور که عرض کردم بنده معتقدم راه عبور از چالش های موجود و البته جلوگیری از موازی کاری هایی که در این صنف شاهد هستیم، تقابل با نهادهای موازی نیست بلکه باید به دنبال هم دلی و پوشش حداکثری در داخل صنف باشیم تا بتوانیم برنامه هایی مدون را برای حل این مشکلات ایجاد و اجرا کنیم.
با این دید، انسجام و سازمان دهی مجدد صنف بر اساس رویکرد راه حل محور یک نیاز است. برای رسیدن به این انسجام شاید یکی از مهم ترین عوامل دعوت از همه کسانی باشد که به هر شکل و به هر دلیلی از دوره های قبلی این هیات مدیره منفصل شدند. اتحاد۹۹ و بنده از همه آنها دعوت می کند که به خانه خود برگردند تا با ایجاد یک پوشش حداکثری و البته ایجاد کمیسیون هایی متناظر با بخش هایی که شاید در هیات مدیره نماینده نداشته باشند، به هماهنگی بیشتر در تدوین و تصویب برنامه ها برسیم 
 به لزوم تغییر ساختار سازمان نصر تهران اشاره کرده اید. از تغییر ساختار چه هدفی باید دنبال شود و در چه مواردی نیاز به تغییر احساس می کنید؟
همانطور که گفتیم ما به دنبال ایجاد یک ارتباط دوطرفه و حداکثری با بدنه صنف ICT هستیم. برای رسیدن به چنین ارتباط دوطرفه ای نیاز به یک دبیرخانه بسیار قوی داریم. از سوی دیگر با توجه به مصوبه اخیر سازمان نظام صنفی رایانه ای که الزام عضویت روسای کمیسیون ها در هیات مدیره را لغو می کند اکنون می توانیم برای کسب وکارها و رسته هایی که شاید در هیات مدیره نماینده نداشته باشند، کمیسیون های تخصصی ایجاد و به خود آنها واگذار کنیم.
این تغییرات می تواند همه بخش ها را به تاثیرگذاری در تصمیمات هیات مدیره و در نتیجه در آینده این صنف امیدوار کند که همه این مسایل به معنی همگرایی بیشتر در برنامه ریزی ها و تصمیم سازی های ما خواهد بود.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :