آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 229741
تاریخ انتشار : 13 دی 1396 11:15
تعداد بازدید : 1787

تلاش بنیاد ملی برای سامان دادن وضعیت بازی‌های خارجی

نحوه عرضه بازی های رایانه ای اعلام شد

دستورالعمل «نحوه صدور مجوز و پروانه عرضه بازی های رایانه ای» که با هدف ایجاد تحولاتی جهت بهبود وضعیت بازار بازی به نفع بازی سازان داخلی تدوین شده است، منتشر شد.

فناوران - این دستورالعمل در اجرای مواد 13، 14 و 41 «ضوابط تولید و توزیع بازی های رایانه ای» که از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بنیاد ملی بازی های رایانه ای ابلاغ شده است تدوین و اجرایی می شود.
این دستورالعمل شامل چهار بخش تعاریف و کلیات، شرایط صدور مجوز عرضه بازی های رایانه ای، شرایط صدور پروانه عرضه تجاری بازی های رایانه ای و شرایط فعالیت عرضه کنندگان بازی های رایانه ای بوده و به هر یک از آن ها به تفصیل پرداخته شده است.
«مجوز عرضه»، «پروانه عرضه تجاری» و «پروانه انتشار» سه کلیدواژه مهم و متفاوت هستند که هر یک از آن ها به طور کامل در دستورالعمل تشریح شده اند.
مخاطب اصلی این دستورالعمل عرضه کنندگان دیجیتال بازی، ناشران یا واردکنندگان بازی های خارجی و بازی سازان ایرانی هستند که باتوجه به لازم الاجرا بودن این دستورالعمل بایستی ضوابط و مقررات درج شده را به دقت مطالعه کرده و آن را در فعالیت های آتی خود مدنظر قرار دهند.براساس این دستورالعمل، از سال ۱۳۹۷ تمامی بازی های خارجی که در فضای دیجیتال عرضه تجاری می شوند می بایست از بنیاد ملی بازی های رایانه ای «پروانه عرضه تجاری» دریافت کنند. فروشگاه های دیجیتالی نیز که به انتشار این بازی های خارجی مبادرت می کنند باید «مجوز فعالیت عرضه» دریافت کنند که فرم ثبت نام اولیه آن از طریق این صفحه در دسترس است.

 دو مجوز برای عرضه بازی های رایانه ای
در این دستورالعمل دو نوع مجوز به فعالان و بازی های این عرضه داده می شود:
1- مجوز عرضه: سندی است که به موجب آن به اشخاص حقیقی یا حقوقی وفق ضوابط و مقررات این دستورالعمل اجازه فعالیت در یک یا چند زمینه عرضه بازی های رایانه ای (عرضه بر بستر شبکه (عرضه برخط، عرضه ترکیبی) و عرضه بر پیشانه) توسط بنیاد اعطا می شود.
2- پروانه عرضه: سندی است که به موجب آن اجازه عرضه تجاری یک بازی رایانه ای به گونه یا گونه های مشخص (عرضه بر بستر شبکه (برخط و ترکیبی)، عرضه بر حامل و عرضه بر پیشانه) به صاحبان مجوز عرضه توسط بنیاد اعطا می شود.
بدین ترتیب هر فرد حقیقی یا حقوقی برای فعالیت در حوزه عرضه بازی های رایانه ای باید ابتدا مجوز عرضه گرفته و سپس برای هر بازی تجاری پروانه عرضه دریافت شود.
البته این مراحل صرفا برای بازی های تجاری در نظر گرفته شده است. عرضه غیرتجاری بازی های رایانه ای خارجی، به شرط ارزیابی و رده بندی سنی در بنیاد، نیازی به اخذ پروانه عرضه ندارد و عرضه کنندگان مجاز بازی های رایانه ای می توانند با رعایت ضوابط و دستورالعمل های مربوط، بازی های رایانه ای خارجی را صرفا به صورت غیر تجاری عرضه کنند.

 شرایط فعالیت عرضه کنندگان بازی های رایانه ای
براساس این قانون عرضه کنندگان باید با راه اندازی امکان گزارش دهی تخلفات در سامانه خود برای کاربران، نسخه ای ازگزارش هایی را که حاوی موضوعاتی راجع به نبود رده بندی سنی، مناسب نبودن رده سنی، وجود قمار و سایر فعالیت های غیرقانونی مرتبط است، بلافاصله به بنیاد ارسال کنند.
اشخاص، واحدها و مراکز دارای مجوز عرضه بر بستر شبکه بازی های رایانه ای باید همواره پیوند مجوز فعالیت عرضه بازی های رایانه ای از بنیاد و شماره آن در معرض دید عموم را در محل مناسبی در وبگاه یا سامانه خود قرار دهند. 
همچنین اشخاص، واحدها و مراکز دارای مجوز عرضه بر بستر شبکه بازی های رایانه ای موظف هستند در زمان عرضه یک بازی رایانه ای علائم و نشان های رده بندی سنی بازی رایانه ای و حسب مورد شماره پروانه عرضه یا پروانه انتشار آن را در معرض دید کاربران به نحوی که نیاز به پیمایش صفحه نباشد، قرار دهند.
اشخاص، واحدها و مراکز دارای مجوز عرضه بازی های رایانه ای بر بستر شبکه و سامانه های واسط عرضه باید طبقه بندی اختصاصی برای عرضه بازی های رایانه ای در وبگاه یا سامانه خود ایجاد کنند. همچنین این عرضه کنندگان در صورتیکه فعالیت عرضه تجاری در زمینه بازی های رایانه ای خارجی را به صورت دریافت اشتراک از کاربران دارند، موظف هستند تا علاوه بر طبقه بندی اختصاصی فوق ، دریافت حق اشتراک بازی های رایانه ای خارجی را از سایر محصولات در وب گاه یا سامانه خود تفکیک کنند.
مدیران سامانه های واسط عرضه بازی رایانه ای موظف هستند پیش از انتشار آگهی عرضه هر یک از انواع بازی های رایانه ای از وجود رده بندی سنی بازی رایانه ای از طریق سامانه اطمینان حاصل و پس از آن برای پذیرش و نشر آگهی مرقوم اقدام کنند.

معیارهای ارزیابی مراکز و واحدهای عرضه بازی رایانه ای
معیارها و شاخص های آموزشی و فرهنگی استفاده از بازی های رایانه ای برای رعایت مراکز و واحدهای عرضه بازی های رایانه ای یا واسطه ای عرضه آنها در این قانون پیش بینی شده است:
- قراردادن علائم مشخصه محتوای بازی رایانه ای ازجمله زمانبندی مناسب استفاده از بازی رایانه ای، درجه سختی استفاده از بازی رایانه ای، میزان دقیق خشونت یا سایر محتواهای آسیب رسان بازی رایانه ای و غیره؛
- قراردادن طبقه بندی مناسب برای عرضه بازی های رایانه ای بر مبنای زمان بندی انتشار، موضوع، رده بندی سنی و غیره؛
- قراردادن مناسب نکات آموزشی و سلامت برای استفاده از دستگاه های بازی های رایانه ای
- اخذ و ارایه دورهای اطلاعات کاربران بازیه ای رایانه ای به بنیاد نظیر زمان بندی استفاده از بازی رایانه ای، نام کاربری، سن کاربر و سایر اطلاعات مورد نیاز پژوهشی به غیر از موارد الزامی.
- معاونت مربوط بنیاد با انجام بررسی های دوره ای از مراکز و واحدهای دارای مجوز عرضه بازی های رایانه ای، گزارش های خود را با پیشنهاد نوع تشویق یا حمایت، به مدیر عامل بنیاد ارسال می کند و پس از تصویب هیات مدیره، مشوق های مصوب به اشخاص و مراکز یا واحدهای عرضه مجاز بازی های رایانه ای اعطا خواهد شد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :