آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 229743
تاریخ انتشار : 13 دی 1396 11:19
تعداد بازدید : 1805

وزیر بابت زیان وارد شده به کسب وکارهای سایبری عذرخواهی کرد

مذاکره با شورای عالی امنیت ملی برای رفع فیلتر تلگرام و اینستاگرام

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بابت متضرر شدن کسب وکارها از فیلتر تلگرام و اینستاگرام عذرخواهی کرد.

فناوران - در پی تجمعات روزهای اخیر، پیام رسان تلگرام و شبکه اجتماعی اینستاگرام روز گذشته نیز برای سومین روز پیاپی بنا به دستور شورای عالی امنیت ملی فیلتر بود.
اعضای شورای عالی امنیت ملی شامل روسای سه قوه، محمد باقر نوبخت رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی، علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی، محمد باقری رییس ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح، عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش، محمد علی جعفری فرمانده کل سپاه، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، سید محمود علوی وزیر اطلاعات و سعید جلیلی نماینده رهبری می شود. همچنین وزیر یا مسوول موضوع در شورا نیز موظف به حضور در جلسه است بنابراین درباره فیلتر تلگرام و اینستاگرام، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه حضور داشته است.

 زیان سنگین کسب وکارهای نوپا
در سه روز گذشته انتقادات زیادی به تصمیم فیلتر تلگرام و اینستاگرام وارد شده است. به ویژه بسیاری از کسب وکارهای نوپا در توییتر وزیر به این تصمیم انتقاد کرده بودند.
رسانه ها نیز در چند روز گذشته گزارش های گوناگونی درباره بی اعتمادی و ضرر کسب وکارها منتشر کرده اند. 
دبیر انجمن صنفی کسب وکارهای اینترنتی در این باره به خبرگزاری فارس گفت: در اختلال چند روز اخیر فروش کسب وکارهای اینترنتی افت شدید و مشهودی داشته و تمامی کسب وکارها متضرر شدند و بازار تنزل کرد؛ کسب وکارهای تلگرام و اینستاگرام نیز صددرصد ضرر کردند.
رضا الفت نسب افزود: افرادی اغتشاش می کنند و نتیجه آن بر سر کارآفرینانی که در این مملکت کار می کنند، مالیات و هزینه می پردازند و  شغل کرده اند آوار می شود. 
وی گفت: در این چند روز به شدت وضعیت فروش کسب وکارهای اینترنتی افت مشهود داشته و بسیاری از برنامه ریزی ها و کمپین های از پیش تعیین شده تحت تأثیر قرار گرفته اند. 
وی گفت: در این جریان، تمامی کسب وکارها شامل ارایه کنندگان خدمات فروش کالا و خدمات متضرر شده اند و بازار تنزل کرد. 
دبیر انجمن صنفی کسب وکارهای اینترنتی افزود: برخی کسب وکارهای شخصی تر و کوچک تر نیز در شبکه های اجتماعی تلگرام و اینستاگرام سال ها هزینه و تبلیغ کردند و بر این بستر تجارتی راه انداختند که در این ایام صددرصد دچار ضرر شدند؛ زیرا اغلب مردم عادت به استفاده از فیتلرشکن ندارند و استفاده عمومی از فیلترشکن نیز صحیح نیست. 
وی اظهار امیدواری کرد: این موضوعات حل می شود و از آنها رهایی خواهیم یافت، اما این اتفاق نشان داد لازم است دارندگان کسب وکارها نیز به بسترهای داخلی توجه کنند. 
وی گفت: در حال حاضر در کشور پیام رسان داخلی وجود دارد که اتفاقا برخی سرویس های متفاوتی را نیز ارایه می کنند و برای مثال سرویس پرداخت در حال راه اندازی روی برخی پیام رسان های داخلی است که با داشتن لینک پرداخت، خرید کالا را بسیار آسان می کند.
الفت نسب گفت: فرصت خوبی است که کسب وکارها به طور هم زمان روی پیام رسان داخلی نیز سرویس ارایه کنند که در صورت بروز هر مشکل موقتی یا دائم، ادامه فعالیت برای آنها ممکن باشد. 
وی گفت: نمی توانیم کنار بکشیم و بگوییم پیام رسان داخلی نمی خواهیم بلکه باید کمک کنیم که سیستم های داخلی شکل بگیرند و با حضور در آنها و همفکری و تجربه کاربری، به پیشرفت آنها کمک کنیم. 

 کندی سرویس های داخلی
دبیر انجمن کسب وکارهای اینترنتی افزود: در این ایام انتظار می رفت اگر شبکه ملی اطلاعات راه اندازی شده، شاهد این اختلال ها نباشیم. برای مثال یک سایت داخلی فروش بلیت در چند روز گذشته به دلیل کندی سرعت اینترنت، با افت عجیب فروش روبه رو شده است.
وی گفت: با وجود انتشار اخبار راه اندازی فازهای متعدد شبکه ملی اطلاعات و طرح بحث های تخصصی متعدد درباره این شبکه، به نظر می رسد هنوز موضوعات مرتبط با این شبکه تماما مطرح نشده و این شبکه کامل اجرا نشده است و این سؤال مطرح است که آیا در شبکه مل اطلاعات نیز این اختلال ها رخ می داد؟
وی گفت: امیدوارم این اتفاق درسی برای مسوولان شود که اجرای شبکه ملی اطلاعات را طبق احکام متعدد حکومتی و دستورات رهبری تسریع کنند. 
وی افزود: اگر شبکه ملی اطلاعات ایجاد می شد، سرعت اینترنت در حالت عادی بسیار بالاتر بود و حتی در صورت بروز اتفاقات این چنینی، این شبکه از اختلال ها مصون بود.
وی گفت: در نتیجه این اتفاق ها و تاثیر آن بر کسب وکارها سرمایه گذارانی که جذب بازار ایران شده اند یکه خوردند و کمی با احتیاط عمل می کنند.

 عذرخواهی وزیر
اما در پی انتقادات و مشکلات ایجاد شده برای کسب وکارهای اینترنتی محمد جواد آذری وزیر ارتباطات به دلیل قطع این دو شبکه اجتماعی عذر خواهی کرد.
وزیر فاوا که در روزهای سخت و پرفشاری به سر می برد، اخیرا وعده داده بود که با نظر شورای عالی امنیت ملی، این دو پیام رسان به فعالیت خود ادامه دهند. او روز گذشته نیز در توییتر خود نوشت: «یکی از جهت گیری های دولت برای حل معضل بیکاری، توسعه کسب کارهای نوپا و تقویت فضای مجازی بوده و خواهد بود.»
وی ادامه داد: «وظیفه دارم از صدها هزار هموطن عزیزی که به دلیل شرایط اخیر متضرر شده اند، عذرخواهی کنم. با بازگشت آرامش، در حال مذاکره با شورای امنیت کشور برای رفع محدودیت ها هستیم.»


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :