آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 231585
تاریخ انتشار : 2 بهمن 1396 0:34
تعداد بازدید : 729

آغاز فاز سوم ثبت شناسه موبایل از 14 بهمن ماه

واحدهای صنفی پول موبایل های قاچاق را به خریداران پس بدهند؛ بی قید و شرط

وزیر ارتباطات اعلام کرد که فاز جدید طرح ثبت و شناسه دار کردن گوشی های تلفن همراه وارداتی (رجیستری) از ۱۴ بهمن ماه و برای یکی از گوشی های آسیایی آغاز می شود.

فناوران - محمدجواد آذری جهرمی در حاشیه نشست هماهنگی با دستگاه های اجرایی برای توسعه ارتباطات روستایی درباره ابهامات طرح رجیستری گوشی تلفن همراه توضیح داد.
وی گفت: به هیچ عنوان افزایش قیمت گوشی متأثر از اجرای رجیستری تلفن همراه را قبول ندارم و آن را تکذیب می کنم.
آذری با بیان اینکه فاز جدید اجرای این طرح پس از دو مرحله موفقیت آمیز ثبت و شناسه دار کردن گوشی های آیفون، بلک بری، موتورولا و گوگل پیکسل از ۱۴ بهمن ماه اجرایی می شود، گفت: در این زمینه یک مدل از گوشی های آسیایی که سهم بالایی در بازار تلفن همراه کشور دارد، مشمول این طرح خواهد شد.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه در زمان آغاز طرح رجیستری قیمت دلار ۳۹۰۰ تومان بود گفت: هم اکنون دلار ۴۵۰۰ تومان است و قیمت گوشی بر مبنای نرخ دلار محاسبه می شود. از سوی دیگر ارز مبادله ای واردات حذف شده است و این موضوعات روی قیمت گوشی تاثیرگذار است. این به این معنا نیست که اجرای طرح رجیستری روی گوشی موبایل تاثیرگذار شده باشد. وی با بیان اینکه برخی به دلیل آنکه موضوع رجیستری روی اهداف شان تاثیر منفی دارد، نسبت به ایجاد برخی شائبه ها در این فضا اقدام می کنند، افزود: هم اکنون که نوبت گوشی های با سهم بالا در بازار رسیده است، ایجاد این جوسازی و فضاسازی ها از سوی برخی که سودشان در قاچاق است طبیعی به نظر می رسد اما با قاطعیت طرح رجیستری را پیش می بریم و این جو سازی ها خدشه ای در اجرای این طرح نخواهد داشت.
آذری جهرمی با بیان برخی اظهارات مبنی بر افزایش درآمد وارد کنندگان رسمی موبایل گفت: مسلما این موضوع یکی از اهداف طرح رجیستری است و موفقیت این طرح را نشان می دهد زیرا در صورتی که واردکنندگان اذعان می کنند که درآمدشان بالا رفته است. این موضوع نشان می دهد که سود حاصل از شبکه قاچاق تلفن همراه هم اکنون به کانال رسمی بازگشته است و هم وارد کننده و هم دولت از این طرح منتفع شده اند.
وی درباره پیشنهاد مطرح شده برای صدور مجوز به فروشگاه های آنلاین برای عرضه گوشی های تلفن همراه گفت: این موضوع در دست بررسی است تا عرضه گوشی های موبایل به صورت آنلاین نیز با مجوز فروش انجام شود.
به گفته وزیر ارتباطات این طرح اشکالاتی داشته و با انعکاس اشکالات از سوی فعالان این بخش و رسانه ها و مردم، این انتقادات مورد رسیدگی قرار گرفت و همچنان تلاش می کنیم اشکالات رجیستری را رفع کنیم.
وی افزود: یک ریال از هزینه رجیستری به جیب وزارت ارتباطات نمی رود بلکه هزینه مالی اجرای این طرح بر عهده وزارت ارتباطات بوده و از بعد مسوولیت پذیری نیز ما مصمم به ساماندهی این بازار شده ایم.
آذری تضمین سلامت و جلوگیری از سرقت گوشی را از جمله منافع اجرای رجیستری برای مردم عنوان کرد و گفت: در همین حال منافع ریالی از بازار گوشی تلفن همراه به نظام درآمدی دولت باز می گردد و تمام مجموعه های دولت در تلاشند که این طرح را تا انتها به سرانجام برسانند. 
 قطع سرویس 25 هزار گوشی آیفون 
در همین حال معاون وزیر ارتباطات اعلام کرد که ارتباط ۲۵ هزار گوشی آیفون به دلیل قاچاقی بودن در زمان اجرای طرح رجیستری قطع شده است.
حسین فلاح جوشقانی، از ۱۴ آذرماه امسال تاکنون ۲۵ هزار گوشی تلفن همراه برند اپل که در سامانه رجیستری ثبت مشخصات نشده اند قطع ارتباط شده است. این در حالی است که تاکنون حدود ۷۰ تا ۸۰ هزار گوشی موبایل که به صورت قانونی وارد کشور شده، شناسایی شده است.
معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه برخی از اشکالات سیستم رجیستری رفع شده و سایر اشکالات آن نیز تا تکمیل نهایی این طرح، قابل رفع است، گفت: برخی شکایات از سوی خریداران به سامانه رجیستری درباره قطع گوشی های آیفون ارسال شده است که این شکایات از جمله تعویض یا تعمیر برد گوشی و موضوعات مربوط به گارانتی بوده که در حال پیگیری است.
وی گفت: از زمان اجرای رجیستری ورود گوشی های رسمی آیفون به ۷۰ درصد رسیده است، درحالی که تا پیش از این تنها ۵ درصد گوشی های آیفون به صورت رسمی وارد کشور می شد و مابقی قاچاق بود.
 واکنش وزیر به واردات آیفون ازسوی تامین اجتماعی
وزیر ارتباطات گفت: موضوع واردات گوشی آیفون توسط سازمان تأمین اجتماعی را که در برخی از خبرها آمده است، پیگیری می کنم.
محمدجواد آذری جهرمی درباره خبری با این مضمون که سازمان تامین اجتماعی برای واردات رسمی گوشی تلفن همراه برند آیفون اقدام کرده است، گفت: در این زمینه اطلاعی ندارم و ثبت نمایندگی گوشی تلفن همراه در کشور توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام می شود. بر این اساس این موضوع باید از سوی وزارت صنعت دنبال شود.
وی افزود: با این وجود صحت این موضوع را در جلسه هیات دولت از وزیر کار پیگیری خواهم کرد.
جهرمی خاطرنشان کرد: برای آنکه واردات گوشی تلفن همراه در کشور جنبه انحصاری پیدا نکند، تمام تلاش خود را به کار می گیریم.
 پاسخ تامین اجتماعی به واردات آیفون
موضوع واردات آیفون از سوی شرکت وابسته به سازمان تامین اجتماعی اما بی پاسخ نماند. 
مدیر روابط عمومی شرکت بین المللی بازرگانی تامین اجتماعی در واکنش به اخبار منتشره پیرامون واردات گوشی آیفون از سوی سازمان تامین اجتماعی گفت: در راستای تنظیم بازار و جلوگیری از کاهش واردات گوشی های تلفن همراه قاچاق، مدت ها قبل از اجرای طرح رجیستری و افزایش قیمت تلفن همراه در بازار، این شرکت در خردادماه جاری اقدام به اخذ مجوز واردات محصولات APPLE کرده و فعالیت این شرکت در حوزه تلفن همراه هیچ ارتباطی با اجرای طرح رجیستری و افزایش قیمت تلفن همراه در بازار ندارد.
شرکت بازرگانی بین المللی تامین اجتماعی زیرمجموعه سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به اظهارات رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران درباره فعالیت یکی از شرکت های سازمان تامین اجتماعی درخصوص واردات گوشی آیفون که در برخی رسانه ها منعکس شده است، اعلام کرد: شرکت بازرگانی تامین اجتماعی بصورت قانونی و رسمی پس از دریافت کلیه مجوزهای لازم از مراجع مربوطه به ویژه سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان نسبت به واردات و پشتیبانی این نوع گوشی اقدام کرده است.  مدیر روابط عمومی شرکت بازرگانی بین المللی تامین اجتماعی با بیان اعلام اسامی شرکت های دارای مجوز از سوی سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان خاطرنشان کرد: بیش از ۲۰ شرکت مجاز به ثبت سفارش، واردات و ارائه خدمات پس از فروش گوشی های آیفون در ایران هستند که از جمله این شرکت ها، شرکت بازرگانی بین المللی تامین اجتماعی (با گارانتی سیب طلایی هوشمند) دارای تمامی مجوزها و ضوابط لازم است.
وی افزود: یکی از وظایف شرکت بازرگانی بین المللی تامین اجتماعی به عنوان شرکت تخصصی بازرگانی و امانتداری بیمه شدگان تامین اجتماعی، اقدام در راستای سیاست های کلی دولت و سازمان تامین اجتماعی و حفظ و صیانت از اموال عمومی در چارچوب قوانین جاری کشور است.
مدیر روابط عمومی شرکت بین المللی بازرگانی تامین اجتماعی تصریح کرد: بر این اساس و به منظور تنظیم بازار و جلوگیری از کاهش واردات گوشی های تلفن همراه قاچاق، مدت ها قبل از اجرای طرح رجیستری و افزایش قیمت تلفن همراه در بازار، این شرکت وفق نامه شماره ۳۷۰/۹۶/۱۰۲۸۶ در تاریخ ۹۶/۰۳/۱۳ سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان اقدام به اخذ مجوز واردات محصولات APPLE کرده و فعالیت این شرکت در حوزه تلفن همراه هیچ ارتباطی با اجرای طرح رجیستری و افزایش قیمت تلفن همراه در بازار ندارد و صرفا به عنوان بازوی یاری رسان دولت در راستای تنظیم بازار و جلوگیری از قاچاق بوده است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :