آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 231652
تاریخ انتشار : 3 بهمن 1396 1:42
تعداد بازدید : 647

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:

در نیمه نخست امسال 42 میلیارد تومان سرقت مجازی شد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در همایش بانکداری الکترونیکی اعلام کرد: در 6 ماه نخست سال 42 میلیارد تومان کلاهبرداری الکترونیکی و تراکنش غیر مجاز شده است.

فناوران - محمد جواد آذری جهرمی گفت: آن قدر حجم شکایت ها در حوزه بانکداری الکترونیکی بالا است که پرونده ها از پلیس فتا به پلیس آگاهی ارجاع شده است.
وی وجود حفره های امنیتی در سیستم بانکداری الکترونیکی کشور را جدی دانست و گفت: در این رابطه گزارش های متعددی از برداشت پول و سرقت های مجازی از حساب های اشخاص داشته ایم.
آذری گفت: از نظام بانکی و اندیشمندان و کارشناسان این بخش می خواهم جدا برای این مشکل فکری کنند. آمار پلیس فتا نشان می دهد در نیمه نخست امسال حدود ٤٢ میلیارد تومان کلاهبرداری و تراکنش غیرمجاز در فضای الکترونیکی انجام شده است.
وزیر فاوا ادامه داد: با توجه به فراگیری پرداخت الکترونیکی باید روال به گونه ای باشد که اعتماد مردم به این حوزه خدشه دار نشده و بیش از گذشته باشد، این در حالی است که اگر قرار باشد رونق اقتصادی در کسب و کارهای مجازی ایجاد شود، این اعتماد از عوامل مهم خواهد بود.
وی افزود: اقتصاد دیجیتال بخشی از برنامه دولت و مجلس است. هم اکنون تدوین پیش نویس سند دیجیتال آماده شده و ظرف یک ماه آینده آن را به دولت ارایه خواهیم کرد. امیدواریم لحاظ نظر اندیشمندان صنعت بانکداری و الکترونیکی را در تدوین این سند داشته باشیم.

 نمونه شبکه بانکداری ما در منطقه وجود ندارد
وزیر ارتباطات با بیان اینکه شبکه نوین بانکداری زمانی در کشور ایجاد شده که جامعه بین المللی دسترسی های ما را محدود کرده بود، افزود: دانشمندان و کارشناسان ایرانی با تکیه بر توان داخلی توانستند در عرصه نظام بانکی موفقیت های بسیاری را ایجاد کنند که نمونه آن در منطقه وجود ندارد.
آذری جهرمی با بیان اینکه نظام بانکداری ما در سالیان نه چندان دور وضعیت مطلوبی نداشته است، گفت: در گذشته، نظام بانکداری ما مبتنی بر چارچوب هایی بود که اطمینانی به آن نبوده و بسیاری از فرایندها در درون آنها غیرممکن بوده است.
وی ادامه داد: برخی مشکلات پیش روی نظام بانکی در گذشته باعث ایجاد موانع و رونق کسب و کار در کشور شده بود از این رو توسعه شبکه بانکی در حال حاضر توانسته بسیاری از دغدغه ها را در این زمینه مرتفع کند.

 80 درصد تراکنش اپراتورها الکترونیکی است
وزیر ارتباطات با بیان اینکه در گذشته در شبکه مخابراتی کشور توزیع شارژ کارت های اپراتورهای موبایل با شبکه های فیزیکی انجام می شد، گفت: امروز با استفاده از فناوری های نوین بیش از ۸۰ درصد تراکنش های اپراتورها به صورت الکترونیکی در شبکه بانکی صورت می گیرد.

 وجود یک میلیون پوز غیر فعال در کشور 
وزیر فاوا با بیان اینکه در حال حاضر بالغ بر یک میلیون دستگاه پوز غیرفعال در کشور وجود دارد، گفت: این مدل از فناوری ها رسیده از این رو ما باید طرح نو دراندازیم.
آذری با بیان اینکه اگر کسانی که فناوری نوین بانکی فعلی را ایجاد کرده اند بار پایداری آن بدون پیشرفت پا فشاری کنند کشور را با وقفه مواجه خواهند کرد، افزود: مدل اقتصادی کشورهای مختلف در زمینه اقتصاد دیجیتال  باید مد نظر ما نیز قرار بگیرد تا از توسعه دور نمانیم.
وی با بیان اینکه حرکت به سمت تغییر و تحول برای مجموعه ها به ویژه شبکه بانکی مفید است، افزود: شبکه بانکی ما باید از یک نقطه پایدار برای تحولات خود استفاده کند و در این مسیر طراحی مسیر بسیار اهمیت دارد.

 پیش به سوی بلاک چین
آذری ادامه داد: یکی از مسوولیت های جمع حاضر این است که نقشه راه توسعه شبکه بانکی را به سمت بلاک چین طراحی کند.
وزیر ارتباطات با بیان وضعیت بانکداری الکترونیکی و همچنین تبادلات ارزی مبتنی بر رمز و بیت کوین گفت: متاسفانه این موضوع و عدم آینده نگری در آن ضررهای بسیاری را متوجه مردم کرده و باعث خروج ارز از کشور شد.
وی ادامه داد: لازم است در حوزه پول های رمزی به مردم آگاهی بدهیم، حتی بسیاری از مسوولان نیز با این مفهوم آشنا نیستند که باید مسوولان مربوطه به آگاه سازی در این حوزه بپردازند.
وی با بیان حضور بازیگران جدید در کسب و کارهای نوین افزود: این کسب و کارها مانع بزرگی در نظام پرداخت دارند، به این دلیل که انحصارات این بخش، مانعی برای کسب و کارهای نوپاست.

 اعتراض به دستورالعمل جدید بانک مرکزی
آذری جهرمی با بیان اینکه شبکه بانکی نقش بسزایی در تامین مالی کسب و کارهای نوپا دارد، گفت: آنطور که من شنیده ام، به تازگی دستورالعملی برای جلوگیری از حضور بانک ها در سرمایه گذاری های خطر پذیر ابلاغ شده ولی حاصل آن این است که بانک ها در این سرمایه گذاری ها حضور نداشته باشند که این مهم ما را از اهداف مان عقب می اندازد. این یک مساله مهمی است که خواهش می کنم اندیشمندان این حوزه در نظام بانکی برای آن راهکار پیشنهاد دهند.
آذری با بیان اینکه کسب و کارهای نوپا بازیگران اقتصاد دیجیتال کشور هستند که در نظام پرداخت مانع دارند، گفت: انحصارات مانع رسیدن به شاخص هایی است که برای خود تعریف کرده اند.  
وی با بیان اینکه هیچ دستاوردی به اندازه اتصال راحت به نظام بانکی و استفاده از موهبات شبکه بانکی نیست، گفت: اگر کسب و کارها شکل بگیرند و درآمدزایی داشته باشند، باعث افزایش تراکنش های بانکی است که سودآوری را در پی دارد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین گفت: تعارضاتی که در حوزه استارت آپ ها وجود دارد باید حتی الامکان قبل از دستگاه قضا، در معاونت حقوقی رییس جمهور حل و فصل شود.
آذری ادامه داد: خلاقیت ها در نظام بانکی مساله حل شده ای نیست و باید رگولاتوری از سوی بانک مرکزی مانع ورود فناوری های جدید به حوزه بانکی نباشد.
وی افزود: تعارضات در این موارد به دستگاه قضا می رود؛ ضمن اینکه متولی شیوه کاریابی به صورت سنتی به وزارت کار برمی گردد د رحالی که برخی از استارت آپ ها وارد این حوزه شده و بنابراین تصمیم هیات دولت این است که این تعارضات حتی الامکان قبل از دستگاه قضا در معاونت حقوقی رییس جمهور حل و فصل شود.
آذری ادامه داد: گاه استارت آپ ها با درخواست دستگاه قضا مبنی بر ارایه دیتابیس مواجه می شوند در حالی که تمام مزیت یک استارت آپ دیتابیس آن است و بنابراین اگر امتناع شود، با فیلترینگ مواجه می شود.
وزیر ارتباطات گفت: فیلترینگ با حکم اعضای هیات دولت انجام نشد و با رییس کارگروه مصادیق مجرمانه بود و البته در حد اختیارش هم بود؛ بنابراین ما در دولت باید لایحه ای در خصوص کسب و کارهای نوین تهیه کنیم که البته پروسه ای زمان بر است و شاید باید از سوی مجلس در قالب طرح پیگیری شود.
وی ادامه داد: پرایوت نامبر یکی از دردسرهای اساسی امروز شده است و گاه از سوی منافقان خارج از کشور درخواست اطلاعات از استارت آپ ها می شود پس باید این مشکل را حل کرد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :