آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 234757
تاریخ انتشار : 9 اسفند 1396 8:58
تعداد بازدید : 1016

برنامه های وزارت فاوا برای توان افزایی زنان اعلام شد

همایش نقش ارتباطات و فناوری اطلاعات در توان افزایی زنان روز گذشته با حضور معاون امور زنان و خانواده و معاون علم و فناوری رییس جمهور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و مشاور وزیر در امور زنان و خانواده برگزار شد.
undefined
فناوران - سودابه رادفرد مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در امور بانوان در این همایش گفت: زنان خانه دار بیشترین استفاده کنندگان از فضای مجازی هستند. چرا این افراد را در حوزه کسب و کار در بستر فضای مجازی فعال نکنیم.
وی افزود: متاسفانه اکنون بیش ترین حضور زنان در شبکه های اجتماعی، در بخش سرگرمی و تفریحی است و کمتر در سایت هایی مثل لینکدین حضور دارند.
مشاور وزیر فاوا با بیان اینکه طرح ملی کارآفرینی و توان افزایی زنان بر بستر ICT سال 96 کلید خورد و در این طرح در 50 نقطه دوره های آموزشی برای زنان برگزار شده است، افزود: در سال 97 این طرح در 270 نقطه شهری و روستایی ادامه می یابد. 
وی ادامه داد: در وزارت فاوای دولت یازدهم انتصاب زنان در سمت های مدیریتی 250 درصد رشد داشت که سه برابر میانگین دولت بود. این وضعیت در دولت دوازدهم با سپردن پست های کلیدی به بانوان در وزارت ICT ادامه دارد.
رادفر با بیان خاطره ای گفت: در جریان انتصابات وزارت فاوا در دولت دوازدهم، زنان در یک هفته سه پست مهم گرفتند. زمانی که قرار بود نفر دیگری پست بگیرد، به آقای جهرمی گفتم این یکی را بگذاریم هفته دیگر تا مبادا مقاومت و ناراحتی از سوی رقبای مرد شکل بگیرد. ایشان گفت: با اقتدار همین امروز این کار را انجام دهید و من و تمام  آقایان مجموعه در کنار شما هستیم.

 زیست بوم فعلی را باید اصلاح کرد
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری سخنران بعدی این مراسم بود. سورنا ستاری گفت: 7/4 میلیون دانشجو در کشور داریم. 56 درصد ورودی دانشگاه ها در کنکور اخیر هم خانم ها بودند و 49 درصد خروجی دانشگاه های ما هم خانم ها بودند. اما آمار فارغ التحصیلان دانشگاهی با زنانی فعال در کسب و کار متعادل نیست. وی ادامه داد: 350 شرکت دانش بنیان ما مدیرعامل خانم دارند که 12 درصد کل شرکت ها را شامل می شود. همچنین 25 درصد شرکت ها مدیرعامل یا رییس هیات مدیره زن دارند.
ستاری کفت: اکوسیستم فعلی کسب و کار کشور، اکوسیستمی نیست که در آن زنان کارآفرین موفقی باشند. باید برای اصلاح این بخش بجنگیم.
وی افزود: صندوق های سرمایه گذاری علاقه کمتری برای سرمایه گذاری روی پروژه و ایده های زنان دارند. چرا که اکوسیستم به زنان اعتماد ندارد. به همین دلیل 5 تا 10 درصد سرمایه گذاری ها در پروژه هایی با ایده و مدیریت زنان روی می دهد.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه در فضای مجازی قدرت بدنی تاثیر ندارد و تنها هوش و خلاقیت یک کسب و کار را شکل می دهد ادامه داد: اینجا جایی است که زنان می توانند زیست بوم فعالیت مناسبی را ایجاد کنند. 55 درصد فارغ التحصیلان علوم کامپیوتر ما زن هستند و بنابراین از نظر نیروی انسانی مشکلی نداریم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور با بیان اینکه اکوسیستمی فعلی برای کارآفرین شدن بانوان مناسب نیست، گفت: باید این اکوسیستم اصلاح شود و این موضوع فقط به دولت مربوط نیست و  بحث فرهنگ جامعه است.
وی گفت:  هم اکنون 55 درصد فارغ التحصیلان علوم کامپیوتر ما زنان هستند و موانع حضور آنان در این زیست بوم باید برداشته شود.

 فساد مالی و اختلاس از زنان نمی بینیم
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در این همایش با بیان اینکه در کسب و کارهای مبتنی بر ICT موضوع جنسیت مطرح نیست، گفت: اگر در این چرخه زنان را نادیده بگیریم به این معنی است که 50 درصد ظرفیت کشور را نادیده گرفتیم در صورتیکه استفاده از ظرفیت زنان یک ضرورت در کشور است.
محمد جواد آذری افزود: زیست بوم کسب و کارهای نوپا، بهتر کردن یک محصول مطرح است و به همین دلیل از هر گروهی می توانند در این حوزه فعالیت داشته باشند.
وی با بیان اینکه زنان موفقی در شرکت های حوزه ICT  مشغول به فعالیت هستند، افزود: فعالیت در کسب و کارهای حوزه ICT به شکلی است که زنان در کنار فعالیت در این حوزه می توانند به وظایف مادرانه خود هم بپردازند.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه باید ما این فرصت را مغتنم بدانیم، گفت: باید موانع را برای بانوان برداریم و اعتماد به نفس آنان را برگردانیم و با نگاه دین و مکتب بتوانیم در عرصه اقتصادی از آنان استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه موضوع توانمند سازی زنان در حوزه ICT در وزارت ارتباطات در حال پیگیری است، افزود: نگاه رییس جمهوری و وعده های انتخاباتی ایشان که افزایش نقش زنان در مناصب مدیریتی  بود، نه برای رفع مسوولیت که به صورت واقعی انجام می شود.
آذری جهرمی ادامه داد: در تحقیقات ما در این عرصه به موردی که خانمی اختلاس، فساد یا تبانی کرده باشد برخورد نکردیم. به همین دلیل به تمامی معاونین و مدیران تاکید شده است که در امور مالی و اداری از ظرفیت بانوان استفاده شود تا حوزه از فساد پاک شود.

 دسترسی به فناوری اطلاعات، معیار توان افزایی زنان
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری نیز گفت: با تدوین شاخص میزان بهره مندی زنان از فناوری اطلاعات در عرصه آموزش، ارتقای مهارت های فکری، آگاهی و اطلاع رسانی و شبکه سازی ارتباطی برای تبادل اطلاعات و جریان سازی اجتماعی به توان افزایی زنان کمک کنیم.
معصومه ابتکار با بیان اینکه یکی از ویژگی های انقلاب دیجیتال عدم تبعیض و جنسیت گرایی است گفت: در کشور ما فناوری اطلاعات و ارتباطات به طور وسیع در شهرها گسترش یافته است و یکی از شاخص های ملی ما ضریب نفوذ تلفن همراه و اینترنت است که وضعیت خوبی در این زمینه داریم و این عدم تبعیض و دسترسی یکسان و عدالتی که با انقلاب دیجیتال برقرار می شود کمک بزرگی به هم افزایی زنان خواهد کرد.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری با بیان اینکه یکی از تکالیف  اساسی کشور در قانون اساسی و ماده 101 برنامه ششم توسعه بحث عدالت است گفت: یکی از ابعاد عدالت، عدالت جنسیتی است و ایجاد فرصت های برابر برای زنان و مردان که دوشادوش یکدیگر بتوانیم با برنامه ریزی و سیاست گزاری درست عدالت جنسیتی را برقرار کنیم.
ابتکار گفت: ما در معاونت در حال تدوین شاخص هایی برای توان افزایی بانوان هستیم که یکی از این شاخص ها میزان بهره مندی زنان از فناوری اطلاعات است که در عرصه آموزش، ارتقای مهارت های زندگی و فکری برای تصمیم سازی، آگاهی و اطلاع رسانی و شبکه سازی ارتباطات برای تبادل اطلاعات و تجربیات و در کنار آن یک جریان سازی اجتماعی برای توان افزایی زنان داشته باشیم.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :