آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 234760
تاریخ انتشار : 9 اسفند 1396 9:5
تعداد بازدید : 5700

رییس سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور:

شایسته سالاری را در سازمان نصر حاکم کنیم

چهارمین دوره فعالیت شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانه‏ای، فردا 10 اسفندماه با برگزاری انتخابات شورای مرکزی نصر کشور در محل هتل اسپیناس خلیج فارس به پایان می‎رسد و به این ترتیب از هفته آینده فعالیت دور پنجم شورای مرکزی آغاز می‏شود و 23 عضو جدید بر مسند کرسی می نشینند. اما از آنجایی که حکم رییس سازمان را رییس جمهور می‎دهد و این پروسه کمی زمان بر است، سعادت رییس فعلی نصر کشور تا انتخاب رییس جدید کماکان سکان دار باقی می‎ماند. ناصر علی سعادت، یکی از چهره‎های مقتدر و قدیمی صنف فناوری اطلاعات و ارتباطات است که سه سال پیش با رای اکثریت ریاست سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور را بر عهده گرفت. او توانست ظرف این مدت، سازمان را به جایگاه واقعی خود نزدیک کند و در مجموع موفقیت های ارزشمندی را در پرونده کاری خود ثبت کند. سعادت در گفت و گو با فناوران از فعالیت‏های خود در سه سال گذشته رضایت کامل دارد و به خود نمره قبولی می‏دهد و معتقد است؛ برای کار صنفی باید وقت کافی گذاشت و به آن اهمیت داد. وی امیدوار است، افرادی که در این دوره از انتخابات شورای مرکزی انتخاب می شوند، شایسته سالار بوده و پای کار بایستند. به گفته سعادت، اعضای صنف فناوری اطلاعات و ارتباطات اکنون به بلوغ صنفی رسیده‎اند و این موضوع باعث شده بسیاری از مسایلی که پیش از این منجر به کشمکش و دعوا میان اعضا می‏شد، به حاشیه کشیده شود. هرچند رییس سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور ابتدای هفته جاری با برگزاری نشستی خبری در محل سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران به تشریح دستاوردها و عملکرد سازمان طی سه سال گذشته پرداخت. اما با توجه به اینکه در دوره چهارم فعالیت شورای مرکزی اقدامات خوبی در راستای بهبود فعالیت شرکت های صنف فاوا صورت گرفته است، گفت و گویی با ناصر علی سعادت انجام داده ایم که جزییات این اقدامات را تشریح کرده است.
undefined
فخری زارع
پیگیری مطالبات صنف درباره الکامپ
رییس نصر کشور در گفت و‎گو با فناوران با تاکید بر اینکه سروسامان دادن به وضعیت برگزاری نمایشگاه الکامپ یکی از مهم‎ترین دستاوردهای سازمان طی سه سال گذشته بوده است، جزییات  پیگیری مطالبات صنف در خصوص نمایشگاه الکامپ را تشریح کرد و گفت: در سال 94 پس از دریافت مجوز برگزاری الکامپ به نام سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور اولین خواسته دیرینه صنف برآورده شد. سپس سازمان با شناسایی آسیب های دوره های گذشته و بررسی مطالبات صنف، فهرستی از خواسته ها را استخراج کرد.
وی توضیح داد: صدور مجوز به نام سازمان،شفافیت در اجرا ، ایجاد فرصت برابر برای همه، برگزاری نمایشگاهی مطابق با استانداردهای ملی و بین المللی، رفع مشکلات ارزی–ریالی، توسعه نمایشگاه به کل فضای نمایشگاهی، تغییر زمان برگزاری نمایشگاه به زمان پرمخاطب، تقویت بخش بین الملل  و دسته بندی موضوعی نمایشگاه از جمله خواسته های مطرح شده بود که در این سه سال با پیگیری های سازمان محقق شد.
وی با بیان اینکه الکامپ در این سه سال از نظر کیفیت و کمیت رشد داشته است، گفت:  در این سه دوره سالنی به استارت آپ ها اختصاص یافت که با استقبال پرشور بازدیدکنندگان و کسب وکارهای نوپا روبه رو شد. در طی سه سال 782 استارت آپ از میان یک هزار و پانصد تقاضای رسیده به سازمان، موفق به حضور در الکامپ شدند. 
وی افزود: برپاسازی پاویون شرکت های دانش بنیان با معرفی نظام های استانی با فراهم ساختن امکان اسکان، برگزاری همایش بررسی آینده اقتصاد فناوری اطلاعات، برگزاری الکام گیمز از دیگر نوآوری های برگزاری سه دوره نمایشگاه الکامپ به دست سازمان به شمار می رود. 

حل مشکل سربازی نخبگان ICT 
رییس سازمان نظام صنفی رایانه ای همچنین درباره سایر اقدامات صورت گرفته برای بهبود فعالیت فعالان فاوا  گفت: سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور  با بنیاد ملی نخبگان برای حل مشکل نظام وظیفه ایرانیان فعال در حوزه فناوری اطلاعات که در خارج از کشور به سر می برند، برای بازگشت به ایران تفاهم نامه ای امضا کرده 
است.
وی اظهار داشت: بسیاری از فارغ التحصیلان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT ) برای بازگشت به ایران با مشکلاتی از جمله نظام وظیفه و جذب در بازار کار و بیمه مواجه هستند.
رییس سازمان نظام صنفی رایانه ای با بیان اینکه موضوع جذب نخبگان صنعت ICT و کمک به تشکیل کسب و کارهای نوپا با این تفاهم نامه قابل حل است، گفت: در این زمینه در راستای تشویق نخبگان صنعت ICT برای بازگشت به کشور، پورتالی ایجاد شده تا کسانی که قصد بازگشت به کشور دارند و با مشکلاتی مانند سربازی و استخدام مواجه هستند، بتوانند شرایط خود را اعلام کرده و شرکت های متقاضی جذب این نیروها نیز نیازمندی تخصصی خود را از این طریق اعلام می کنند.
برگزاری آزمون الکترونیکی مشاوران 
سعادت برگزاری آزمون الکترونیکی مشاوران را نیز از دیگر دستاوردهای سازمان عنوان کرد و گفت: نهمین دوره آزمون احراز صلاحیت مشاوران رتبه سه فناوری اطلاعات در سال 96 برای نخستین بار به صورت الکترونیکی در سراسر کشور برگزار شد که این دستاورد بسیار بزرگی است.
وی افزود: برگزاری آزمون مشاوران به صورت الکترونیکی از جمله برنامه هایی بود که از دیرباز در برنامه کاری سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور قرار داشت و در دوره چهارم با هدف تکمیل پروژه های نیمه تمام و ترسیم افق های جدید به صورت جدی توسط کمیسیون مشاوران دنبال شد و با تلاش بی وقفه اعضای کمیسیون و دبیرخانه سازمان و با همکاری نظام های استانی با موفقیت کامل برگزار شد و موجبات افتخار این صنف را فراهم آورد.

صاحب کرسی شدن در رگولاتوری
با آغاز به کار دولت دوازدهم و رای اعتماد مجلس شورای اسلامی به هیات وزیران و پیروزی محمد جواد آذری جهرمی به عنوان جوان ترین وزیر کابینه یکی از خواسته های دیرینه صنف فناوری اطلاعات نیز برآورده شد و کرسی کمیسیون تنظیم مقرارات ارتباطات به عنوان عالی ترین کمیسیون سیاست گذار و تصمیم ساز در حوزه فاوا به ناصرعلی سعادت رییس سازمان نظام صنفی رایانه ای به عنوان عضو صاحبنظر اختصاص یافت.
سعادت در این خصوص گفت: سازمان از ابتدای فعالیت خود بارها اقدام به نامه نگاری در این خصوص کرده بود تا سرانجام این مطالبه صنفی در دوره چهارم سازمان محقق شد.
وی افزود: پس از صدور حکم یاد شده، جلسات کارشناسی بسیاری با حضور دارندگان پروانه های Servco و FCP جهت تهیه طرح ها و راهکارهای عملیاتی جهت ارایه به کمیسیون تنظیم مقررات در سازمان نظام صنفی رایانه ای برگزار شده است.

ارایه وام وجوه اداره شده 
در ابتدای دوره چهارم سازمان، یکی از مطالبات صنفی پیگیری و پرداخت وام وجوه اداره شده بود که پس از گذشت دو سال از تصویب آن توسط هیات وزیران در حالت تعلیق قرار داشت که با پیگیری های رییس سازمان و به دستور وزیر وقت ارتباطات و فناوری اطلاعات از تیرماه سال 94 پرداخت وام وجوه اداره شده از سرگرفته شد. 
سعادت ارایه تسهیلات و منابع مالی را اقدام دیگری دانست که در این دوره به صورت مفصل و چندجانبه به آن پرداخته شده است و گفت: در سایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گزارش رسیدگی به درخواست ها، تعداد درخواست ها و جزئیات آنها را می‎توان به صورت شفاف ملاحظه کرد. علاوه بر آن با صندوق حمایت از تحقیق و توسعه صنایع الکترونیک نیز تفاهم نامه ای داریم که علاوه بر حمایت از طرح ها و ارایه ضمانت بانکی از متقاضیان حضور در نمایشگاه ها ازجمله نمایشگاه الکامپ نیز حمایتهای خوبی به عمل آورده است. 
وی اضافه کرد: تفاهم نامه همکاری با صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی توسعه صادارت و فناوری شریف نیز در مراحل پایانی قرار دارد تا این صندوق نیز در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز وارد شود و به ارایه تسهیلات و خدمت
بپردازد.

حضور شرکت‎های فاوا در فرابورس
در دوره چهارم سازمان نظام صنفی رایانه ای شرایط حضور شرکت های کوچک و متوسط (SME) حوزه فناوری اطلاعات در بازار فرابورس ایران مهیا شد. 
سعادت در این خصوص گفت: پیروی اجرای قانون شرکت فرابورس به منظور تسهیل ورود بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط به بازار سرمایه، سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور پیگیری های مستمری با شرکت فرابورس انجام داد تا فرصت ویژه ای به منظور حضور شرکت های فناوری اطلاعات در فرابورس و تامین منابع مالی از طریق بازار سرمایه برای آن ها فراهم شود و به این ترتیب تابلویی برای شرکت های SME حوزه فاوا در فرابورس باز شد.
وی افزود: در این تفاهم نامه شرکت فرابورس متعهد شده با ارایه تسهیلاتی در فرآیند پذیرش و مشاوره رایگان جهت رفع موانع قانونی برای اعضای سازمان نظام صنفی رایانه‏ای شرایط ویژه ای قایل شود.

تصویب استانداردهای حوزه شبکه 
سعادت با اشاره به تصویب استانداردهای حوزه شبکه گفت: استانداردهای ملی حوزه شبکه های رایانه ای که توسط سازمان نظام صنفی رایانه ای تدوین شد، در کمیته استاندارد سازمان ملی استاندارد نیز به تصویب رسید. استانداردهای شبکه یکی از ارکان نظام مهندسی شبکه محسوب می شود و با ابلاغ ضرورت اجرای آن به دیگر ملزومات پایان کار ساختمان های تجاری، اداری و مسکونی، تایید کارشناس شبکه نیز افزوده می شود. 

تشکیل دبیرخانه کمیته JTC1 در سازمان
سعادت درباره فعال سازی کميته فنی فناوری اطلاعات  گفت: سال 91، کمیسیون استاندارد و تدوین مقررات سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران، در راستای وظایف و مسوولیت های خود، طرحی را برای فعال سازی مجدد کمیته فنی تهیه و پس از تایید رییس وقت کمیته، آن را به سازمان استاندارد ارایه داد. طرح پیشنهادی در تابستان سال 92 توسط سازمان استاندارد پذیرفته شد.
وی تصریح کرد:  مهر ماه 95 طی درخواستی از سازمان استاندارد خواهان واگذاری حقوقی مسوولیت های دبیرخانه ای کمیته فنی فناوری اطلاعات شدیم. در آبان ماه 95، سازمان ملی استاندارد ایران با این درخواست موافقت کرد. بنابراین، مسوولیت های دبیرخانه ای کمیته فنی بر عهده سازمان است و سازمان باید برنامه ریزی های لازم را هم برای تقویت ساختار ایجاد شده و هم برای تعمیق و بسط فعالیت های آن انجام دهد.

ارتباط خوب با رسانه ها
سعادت همچنین با بیان اینکه سازمان در این سه سال  ارتباط بسیار خوبی با رسانه ها داشت، گفت: سازمان نظام صنفی کشور در سه سال اخیر 27 نشست خبری داشته است و همواره در رسانه ها به دنبال شفافیت موضوعات بوده است. همان طور که وعده داده بودیم بسیاری از وعده های مان عملی شد و همواره در مدت زمان فعالیت اعتقاد داشتیم که نباید عرف معیار کار در سازمان قرار گیرد بلکه باید فعالیت ها را بر اساس قانون به سرانجام رساند.

به روزرسانی قوانین و مقررات حوزه فاوا
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه خوشبختانه قوانین و مقررات متعددی در حوزه فاوا داریم. اما مشکل اساسی این قوانین عدم به روزرسانی آن هاست، گفت: برای مثال تنها زمانی صادرات به رسمیت شناخته می شود که از مرزها و از طریق گمرک کشور خارج شود. این در شرایطی است که تعداد اپلیکیشن های موبایل که در داخل کشور تولیدشده و از مرکز رسانه های دیجیتال موفق به دریافت مجوز شده از مرز 150 هزار مجوز گذشته است. اپلیکیشن ها و نرم افزارهای فراوانی داریم که چند جوان طراحی کردند و اکنون در بازارهای آنلاین جهانی به فروش می رسند اما طبق قوانین گمرک، هیچ صادراتی صورت نگرفته است چون این نرم افزارهای موبایل از گمرک عبور نکردند. قوانین ما باید به روزرسانی شود و با شرایط روز دنیا و تکنولوژی منطبق شود. 
وی افزود:  بازار تولید نرم افزار موبایل در سال 2016 بالغ بر 50 میلیارد دلار است و پیش بینی شده به زودی از مرز 100 میلیارد دلار می گذرد. این بازار در اختیار جوانان ما قرار دارد ولی متاسفانه از هیچ حمایت صادراتی برخوردار نیستند چون در زمان تدوین قانون این نوع از صادرات پیش بینی نشده است. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :