آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 236224
تاریخ انتشار : 22 اسفند 1396 10:42
تعداد بازدید : 1355

راز نفوذ کمتر ویروس ها و بدافزارها به آیفون

شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که چرا گوشی های آيفون نسبت به گوشی های مبتنی بر آندرویید کمتر در معرض بدافزارها قرار می گیرند. در این گزارش به دلایل امنیتی می پردازیم که اپل اعمال کرده تا محصولاتش کمتر با مشکل مواجه شوند.
undefined
 اپ استور تنها راه دانلود اپلیکیشن
یکی از ویژگی های سیستم عامل اپل محدود بودن آن است. اگرچه بسیاری از کاربران از این قضیه رضایت ندارند، اما همین محدود بودن دسترسی باعث شده تا اپل امنیت دستگاه هایش را تضمین کند. برخلاف سیستم عامل آندرویید که کاربران می توانند از هر فروشگاهی نرم افزار دانلود کنند، کاربران iOS  فقط امکان نصب اپلیکیشن را از اپ استور دارند. بر این اساس اپل توانسته نظارت دقیقی روی اپ های عرضه شده برای iOS داشته باشد.
 به روزرسانی
یکی از مهم ترین کارهایی که اپل انجام می دهد، ارایه به روزرسانی های مکرر برای نسخه های جدید iOS است. به این ترتیب از انتشار و نفوذ بدافزارها جلوگیری می کند. یکی از تفاوت های عمده iOS نسبت به آندرویید، انتشار مداوم به روزرسانی های نرم افزاری برای گوشی های آیفون است که با انتشار به روزرسانی های جدید همه دستگاه های سازگار با آن نسخه نیز آن را دریافت می کنند. این در حالی است که پس از عرضه نسخه های مختلف آندرویید، هر برندی زمان خاصی را برای ارایه و به روزرسانی های آن نسخه روی گوشی هایش انتخاب می کند بنابراین احتمال نفوذ بدافزارها در گوشی های آندروییدی افزایش می یابد.
 بدافزارهای مخرب آیفون
اگرچه اپل مدام با ارایه به روزرسانی های مختلف از نفوذ بدافزارها روی گوشی هایش جلوگیری می کند، اما باز هم برنامه هایی وجود دارند که گوشی های آیفون را تهدید کنند. برای مثال، سپتامبر سال ۲۰۱۵، اپل از صدها اپلیکیشن چینی تولید شده برای iOS پرده برداشت که بدافزارها در میان کدهای تشکیل دهنده آن ها قرار گرفته بودند. این موضوع از آنجا نشات گرفت که توسعه دهندگان چینی، از نسخه های تقلبی Xcode استفاده کرده بودند و اپلیکیشن های شان به بدافزار آلوده شده بود. بر این اساس اپل این بدافزارها را شناسایی و آن ها را از اپ استور حذف کرد.
دوره ای هم  مرورگر سافاری به شدت آسیب پذیر شد و به این ترتیب سایت های مخرب از این موضوع استفاده کردند و با قفل کردن مرورگر، از کاربران اخاذی می کردند.
سال 2014 نیز بدافزاری شناسایی شد که گوشی های قفل شکسته آیفون را مورد حمله قرار داد و اقدام به دزدی اطلاعات از گوشی های آيفون کرد.
 آیفون های قفل شکسته در معرض خطرند
بسیاری از کاربران از محدودیت های گوشی آیفون شان راضی نیستند و می خواهند که با قفل شکستن یا به اصطلاح جیلبریک کردن آن، این محدودیت ها را از بین ببرند و به ویژگی های بیشتری دست پیدا کنند. اما معمولا این افراد نمی دانند که جیلبریک کردن آیفون نظم تمام سیستم امنیتی آن را از بین می برد. به این ترتیب با قفل شکستن آیفون اصولا باید منتظر عواقب بعدی آن بود.
 آیفون ها ویروسی نمی شود
با همه موضوعات مطرح شده، لازم است بدانید که امکان ویروسی شدن آيفون ها بسیار کم است. البته لازمه این موضوع این است که هرگز اقدام به جیلبریک کردن آیفون نکنید و البته سیستم عامل گوشی هم مدام باید به روز شود تا از نفوذ بدافزارهای جلوگیری به عمل بیاید.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :