آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 238759
تاریخ انتشار : 24 اردیبهشت 1397 1:43
تعداد بازدید : 654

نایب رییس مجلس در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای وزارت فاوا :

زمینه دسترسی به داده ها را برای همه فراهم کنیم

نمایشگاه دستاوردهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور نایب رییس مجلس شورای اسلامی افتتاح شد.

فناوران - نمایشگاه دستاوردهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، شرکت های دولتی و خصوصی به مناسبت روز جهانی ارتباطات در حاشیه صحن علنی مجلس و با حضور مسعود پزشکیان نایب رییس مجلس و نصرالله جهانگرد معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز گذشته افتتاح شد.
دراین نمایشگاه تعداد منتخبی از شرکت های دولتی و خصوصی و استارتاپ های حوزه ارتباطات وفناوری اطلاعات به ارایه دستاوردهای ونوآوری های خود می پردازند.
این نمایشگاه تا 26 اردیبهشت ماه از ساعت 8 تا 16 در مجلس شورای اسلامی برقرار است.

 فناوری قدرت تصمیم گیری می بخشد
نایب رییس مجلس پس از بازدید از این نمایشگاه با بیان این که متاسفانه در کشور بسیار ابتدایی تصمیم گیری می کنیم، گفت: وجود بسترهای تکنولوژی می تواند تصمیم گیری ما را در خصوص تمام مسایل که با آنها مواجه هستیم راحت کند.
به گزارش خانه ملت مسعود پزشکیان افزود: آنچه که امروز مدیر، صنعت گر، کشاورز و فرهنگی کمبود آن را دارد،  عدم اطلاع و یا کمبود آگاهی از بسترهای ایجاد شده در تکنولوژی جهت تصمیم گیری، مدیریت، توسعه و نوآوری هایی است که باید داشته باشیم.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه در کشور بسیار ابتدایی تصمیم گیری می کنیم، گفت: وجود بسترهای تکنولوژی می تواند تصمیم گیری ما را در خصوص تمام مسایل که با آنها مواجه هستیم راحت کند، اگر توان این را داشته باشیم  یاد بگیریم که چگونه داده های مورد نیاز را باید دریافت کنیم و بدانیم مناسب ترین راه کدام است به راحتی در قانون گذاری، اقتصاد و صنعت می توانیم تصمیم گیری و سیاست گذاری کنیم.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو با بیان این که با دنیایی مواجه هستیم که بحث تکنولوژی و داده ها حرف اول را در کسب درآمد، اشتغال و توسعه می زند، ادامه داد: غافل شدن از چنین بستری غیر از اینکه ما را به شدت از آنچه که در دنیا رخ می دهد دور کند حاصل دیگری ندارد، باید کاری کنیم تا همه سازمان ها، ارگان ها، شرکت ها، دولت و بخش خصوصی در بستر مناسبی از این فضای ارتباطاتی بتواند کار کنند و توسعه یابند.
پزشکیان ادامه داد: بستر تا حدود زیادی در کشور آماده است و اکنون در مجلس به دنبال این هستیم تا بتوانیم سیستم داده ای را طراحی کنیم تا درآن همه چیز را بتوان پایش کرد.

 جلوی ادارات عریض و طویل را بگیریم
نایب رییس مجلس با بیان این که در حال حاضر نوع آبی که به زمین داده می شود می توان در هر نقطه ای از ایران تعیین کرد همین موضوع را می توان در خصوص پول و قاچاق کالا و زمین ‎خواری ها انجام داد گفت: اگر ما بتوانیم از تکنولوژی درست استفاده کنیم دیگر لازم نیست ادارات عریض و طویل برای مبارزه با قاچاق، زمین خواری و پول ایجاد کنیم و با این تکنولوژی تمامی این موارد قابل رصد و پیگیری است؛ سیاستمدارن و مدیران باید در این فضا خود را به روز کنند.
پزشکیان در پاسخ به این سوال که چرا برخی از دستگاه ها در آستانه افتتاح دولت همراه با توجه به نقش شفاف سازی این اقدام از ورود به این عرصه ممانعت می کندگفت: شفافیت برای کسانی مشکل زا است که راه راست را طی نمی کنند، در این کشور اگر قرار از عدالت، انسانیت، راستی و درستی حرف بزنیم، بجای اینکه به یکدیگر انگ بچسبانیم بهتر است تلاش کنیم تا همه چیز شفاف شود.

 فناوری، مانع اشتباهات افراد می شود
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در بستر شفاف حتی آدم هایی که میل به خلاف کردن دارند نمی توانند عمل خلافی داشته باشند، گفت: دام پهن می کنیم تا خلاف کار را دستگیر کنیم در حالی که باید کاری کنیم تا خلاف کار خلاف نکند نه اینکه خوشحال باشیم خلافکاری را گرفته ایم، بسترهای که در حال حاضر در جامعه و مدیریت ایجاد کرده ایم بسترهایی هستند که روز به روز سرمایه اجتماعی را در مقابل انقلاب و نظام قرار می دهد.
وی در پایان با تاکید بر اینکه همه انسان ها ممکن است اشتباه کنند، گفت: سیستم می تواند نگذارد انسان ها اشتباه کنند و اگر فردی لغزش داشت همان لحظه به او هشدار دهد نه اینکه به مشکل برسند بعد خوشحال باشیم فردی را دستگیر کنیم که 2 هزار میلیارد پول را خورده اما نمی توانیم آن را پیدا کنیم، این موضوع به دلیل ناآگاهی و نوع مدیریت است.

 چه کسانی و چگونه به نمایشگاه رفته اند؟
ارتباط با نمایندگان مجلس قاعدتا فرصت خوبی برای شرکت های فناوری اطلاعات و ارتباطات و همچنین استارتاپ ها محسوب می شود تا دغدغه ها و نیازهای خود را بگویند. 
از خود وزارت ارتباطات ظاهرا چهار مجموعه پست بانک، پژوهشگاه فضایی، پژو هشگاه ارتباطات و سازمان فضایی حضور داشته اند. 
همچنین از همراه اول، ایرانسل و رایتل نیز به عنوان اپراتورهای تلفن همراه دعوت شده بود و از میان MNVNOها هم تنها شاتل موبایل امکان شرکت در این نمایشگاه را یافته است.
تعدادی از استارتاپ ها از جمله اسنپ، علی بابا، اسنپ فود و زودل نیز برای حضور در این نمایشگاه دعوت شده بود.
ظاهرا انتخاب شرکت های حاضر در نمایشگاه دفتر نوآوری و حمایت از سرمایه گذاری وزارت ارتباطات بوده است اما تلاش های خبرنگار فناوران برای یافتن روش انتخاب این شرکت ها در روز گذشته بی پاسخ ماند که در روزهای آینده پیگیری می شود. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :