آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 238918
تاریخ انتشار : 26 اردیبهشت 1397 11:8
تعداد بازدید : 1102

مرکز ماهر درباره تشدید حملات باج‌افزاری هشدار داد

900 میلیون خسارت در 24 حمله باج افزاری اخیر به کشور

مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانه ای نسبت به تشدید حملات باج افزاری از طریق پروتکل دسترسی از راه دور (RDP) در سازمان ها و مراکز اداری هشدار داد.

فناوران- مرکز ماهر در اطلاعیه ای اعلام کرد: درخواست های متعدد امداد از مرکز ماهر و تحلیل حوادث به وجود آمده در بعضی از سازمان ها در روزهای اخیر نشان داده است حملات باج افزاری از طریق نفوذ به سرویس پروتکل دسترسی از راه دور یا همان پروتکل RDP به شکل روز افزونی در حال افزایش است.
متاسفانه مشاهده می شود که در بعضی از سازمان ها و شرکت ها، هنوز حفاظت کافی در استفاده از پروتکل RDP انجام نگرفته است. قربانیان این حمله معمولا مراکزی هستند که برای ایجاد دسترسی به منظور دریافت پشتیبانی برای نرم افزارهای اتوماسیون (اداری، مالی، کتابخانه، آموزشی و ...) از این روش استفاده می کنند.
بررسی الگوی این حملات و مشاهدات به عمل آمده در امداد به ۲۴ مورد از رخدادهای باج افزاری اخیر که توسط پروتکل مذکور صورت گرفته است، نشان می دهد خسارت ناشی از آنها، بدون احتساب مبالغ احتمالی باج پرداخت شده توسط بعضی از قربانیان، به طور میانگین حدود ۹۰۰ میلیون ریال برای هر رخداد بوده است.
مرکز ماهر به کلیه سازمان ها، شرکت ها و مخصوصا مجموعه های پشتیبانی نرم افزارها توصیه اکید کرد که استفاده از سرویسRDP بر بستر اینترنت بسیار پر مخاطره بوده و راه را برای انجام بسیاری از حملات، مخصوصا حملات باج افزاری هموار می کند. 
براین اساس پیشنهاد شده است که اقدامات زیر جهت پیشگیری از وقوع این حملات به صورت فوری در دستور کار مدیران فناوری اطلاعات سازمان ها و شرکت ها قرار گیرد.
۱- با توجه به ماهیت پروتکل RDP اکیداً توصیه می شود که این پروتکل بصورت امن و کنترل شده استفاده شود، مانند ایجاد تونل های ارتباطی امن نظیر IPSec جهت کنترل و مدیریت ارتباطات؛ همچنین توصیه می شود از قرار دادن آدرس IP عمومی به صورت مستقیم روی سرویس دهنده ها خودداری شود.
۲- تهیه منظم نسخه های پشتیبان از اطلاعات روی رسانه های متعدد و انجام آزمون صحت پشتیبان گیری در هر مرحله و نگهداری اطلاعات پشتیبان بصورت غیر برخط.
۳- اجبار به انتخاب رمز عبور سخت و تغییر دوره ای آن توسط مدیران سیستم ها.
۴- محدودسازی تعداد دفعات مجاز تلاش ناموفق جهت ورود به سیستم.
۵- هوشیاری کامل جهت بررسی دقیق رویدادهای ثبت شده مخصوصا رویدادهای ورود به سیستم در ساعات غیر متعارف.
۶- توجه و بررسی فهرست کاربران سیستم ها و سطح دسترسی آنها.
۷- توصیه می شود در صورت بروز این حمله در سازمان ها، مدیران فناوری اطلاعات ضمن اجتناب در پرداخت باج درخواستی سریعا با مرکز ماهر تماس گرفته شود.
براساس این گزارش پروتکل RDP که مخفف (Remote Desktop Protocol) است، یک پروتکل انحصاری مایکروسافت است که به کمک آن می توان از طریق شبکه به یک سیستم دیگر به صورت گرافیکی وصل شد و آن را کنترل کرده و از امکانات آن بهره برد.
قابلیت Remote Desktop این اجازه را می دهد که کاربران به تمامی برنامه ها، منابع و متعلقات سیستم عامل کامپیوتر خود، از راه دور دسترسی پیدا کنند. 
مدیران شبکه هایی که از ریموت دسکتاپ ویندوز برای اتصال به ایستگاه های کاری از خارج مجموعه استفاده می کنند، در معرض حملات باج افزارها هستند. به تازگی نمونه هایی از باج افزارها کشف شده اند که از طریق ضعف امنیتی ریموت دسکتاپ ویندوز اقدام به ورود به سیستم و کدگذاری فایل ها می کنند و پس از آن مبالغ هنگفتی را برای بازگرداندن اطلاعات طلب می کند. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :