آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 239092
تاریخ انتشار : 30 اردیبهشت 1397 10:30
تعداد بازدید : 1390

معاون دادستان کل کشوراعلام کرد:

فعالیت تجاری در تلگرام جرم است

هم زمان با انتشار آمار رو به رشد فعالیت مردم در تلگرام از سوی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاون دادستان کل کشور اعلام کرد که تبلیغ کسب و کارها در تلگرام جرم است.

فناوران - عبدالصمد خرم آبادی، دبیر کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و معاون دادستان کل کشور در صفحه شخصی خود نوشت: فعالیت صنفی در بستر تلگرام ممنوع است و واحد های صنفی و کسب و کارهای اینترنتی فعالیت های خود را به شبکه های اجتماعی داخلی منتقل کنند.
هفته گذشته جلسه ای با حضور نمایندگان مرکز ملی فضای مجازی, مرکز امور اصناف و بازرگانی وزارت صنعت معدن تجارت، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، اتاق اصناف ایران، پلیس اماکن ناجا و اتحادیه کسب و کارهای فضای مجازی در معاونت امور فضای مجازی دادستانی کل کشور برگزار شد.
در این جلسه نحوه اجرای بخشنامه مورخه 22 اسفند 1396 نیروی انتظامی در خصوص «ممنوعیت فعالیت واحدهای صنفی و تجاری کشور در بستر شبکه های اجتماعی بیگانه» مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در جلسه مذکور با بیان اینکه فعالیت واحدهای صنفی در بستر تلگرام موجب ذخیره بخش عمده ای از داده های عظیم (big data) کشور در سامانه های رایانه ای خارجی و سوء استفاده بیگانگان از این داده ها خواهد شد و با توجه به مجرمانه بودن اقداماتی که موجب دسترسی بیگانگان به داده های عظیم کشور می شوند، مقرر شد:
1- مسوولان ذی ربط در وزارت صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف ایران و اتحادیه های امور صنفی به کلیه واحدهای صنفی اعم از کسب و کارهای اینترنتی و غیر اینترنتی سراسر کشور اعلام و ابلاغ کنند از هرگونه فعالیت تبلیغاتی و خدماتی در پیام رسان فیلتر شده تلگرام اکیدا خودداری کنند و فعالیت های خود را به شبکه های اجتماعی بومی منتقل کنند.
2- در صورتی که واحدهای صنفی پس از اطلاع رسانی به فعالیت صنفی یا تبلیغاتی خود در بستر شبکه اجتماعی تلگرام ادامه دهند. وزارت صنعت معدن و مراجع صنفی اقدامات قانونی لازم را به عمل آورند».
این دستورالعمل نه تنها در عمل و یک شبه سبب مجرم انگاشته شدن تعداد زیادی از کسب و کارها و کارآفرینان در تلگرام می شود که به طرز عجیبی در آن به کسب و کارها دستور داده شده فعالیت خود را به پیام رسان های داخلی منتقل کنند و در نتیجه آنها اجازه فعالیت در سایر پیام رسان های خارجی را نیز به نظر ندارند.

 بازگشت تلگرام به اوج
در همین حال وزیر ارتباطات به انتشار آمار میزان بازدید از پست های منتشر شده در تلگرام در یک ماه اخیر به نقل تلگرافی یکی از محصولات دانشگاه تهران پرداخت. آماری که نشان می دهد نه دستور مهاجرت اجباری کانال های دولتی و نه فیلترینگ نتوانسته تاثیر بلند مدتی روی بازدید پست ها بگذارد.  براساس این آمار میزان بازدیدها در تلگرام از سوی ایرانیان به سرعت در حال بازگشت به نقطه قبل از فیلترینگ است.

 500 هزار شغل وابسته به فضای مجازی
در ادامه واکنش نمایندگان مجلس به فیلتر تلگرام، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس اعلام کرد 500 هزار شغل در کشور وابسته به فضای مجازی و عمدتا پلتفرم های خارجی از جمله تلگرام است. موضوعی که نشان می دهد با تعاریف جدید قانونی، 500 هزار نفر به صورت مستقیم مجرم هستند و این به غیر از شرکت هایی است که از تلگرام به عنوان بستر تبلیغاتی استفاده می کنند.
رسول خضری گفت: باید با تدبیر با قضیه فیلترینگ تلگرام برخورد شود. ۵۰۰ هزار شغل ما وابسته به فضای مجازی و عمدتا پلتفرم های خارجی از جمله تلگرام است. ما باید پیام رسان ها را مدیریت کنیم و بیشتر به دنبال همین مدیریت باشیم تا حذفشان. اگر این اتفاق بیفتد موفق تر خواهیم بود.
نماینده پیرانشهر گفت: هیچ کس مخالف پیام رسان های داخلی نیست و اگر به واقع محیط امن، خوب و قابل اعتمادی باشد هر کسی که به کشور خود تعصب دارد، دوست دارد از پیام رسان داخلی استفاده کند.
وی گفت: اما باید آسیب شناسی کرد و دید دلیل اینکه مردم به سمت پیام رسان های داخلی نمی آیند و از پیام رسان های خارجی استفاده می کنند، چیست.
این نماینده مجلس ادامه داد: ابتدا باید پیام رسان های داخلی به خوبی برای مردم جا می افتاد و بعد از مردم می خواستند که به سمت پیام رسان های داخلی بیایند. تلگرام در بحث اطلاع رسانی نقش بی بدیلی داشته و به همین دلیل همه دولتمردان اطلاع رسانی خود را از طریق تلگرام انجام می دادند. اما نمی توان گفت تلگرام تاکنون خوب بوده و از الان به بعد بد است! ممکن است یکسری افراد از تلگرام سوءاستفاده کنند اما این موضوع دلیل نمی شود که بتوان کل مجموعه را زیر سوال برد.
خضری گفت: اگر مدیرعامل تلگرام با وزیر ارتباطات و 8 دستگاهی که مستقیما در بحث فضای مجازی و پیام رسان ها به نوعی دخیل هستند، مذاکره کنند بهتر خواهد بود تا اینکه با حرکات چکشی تلگرام قطع شود. 8 دستگاه از شورای عالی فضای مجازی گرفته تا قوه قضاییه و دادستانی در بحث فضای مجازی دخیل هستند، بنابراین باید 8 دستگاه با یکدیگر بنشینند و تدبیر اساسی بیاندیشند.
وی گفت: باید با تدبیر با قضیه فیلترینگ تلگرام برخورد شود. مردم نوعی دلبستگی و وابستگی به تلگرام پیدا کرده اند و 500 هزار شغل ما وابسته به فضای مجازی و عمدتا پلتفرم های خارجی از جمله تلگرام است. ما باید پیام رسان ها را مدیریت کنیم و بیشتر به دنبال همین مدیریت باشیم تا حذفشان. اگر این اتفاق بیفتد موفق تر خواهیم بود.
این عضو کمیسیون اجتماعی با بیان اختلال ایجاد شده در کار افرادی که از طریق تلگرام کسب درآمد می کردند، گفت: بر اساس آماری که وزارت ارتباطات اعلام کرده است 500 هزار شغل مرتبط با تلگرام است که در حال حاضر تحت تاثیر قرار گرفته و دچار اختلال شده است.
خضری گفت: من از تلگرام استفاده می کنم و به ناچار برای اینکه با مخاطبینم ارتباط برقرار کنم پیام رسان سروش را نصب کرده ام اما اعضای کانالم در سروش به 100 نفر هم نرسیده است.
در عین حال پروانه سلحشوری رییس فراکسیون زنان مجلس دهم شورای اسلامی گفت: نباید با علایق جامعه جدال شود. مردم به هر چه رو می آورند، منع می کنند. مورد اخیرش همین تلگرام بود. 45 میلیون ایرانی به این شبکه اجتماعی علاقه مند شده بودند که فیلتر شد. این توهین به شأن مقامات کشور هم بود چرا که رییس یک شعبه دادگاه اعلام کرد که تلگرام باید فیلتر شود و همین هم شد. صدها هزار نفر یک مرتبه بیکار شوند.
رمضانعلی سبحانی فر، رییس کمیته مخابرات و ارتباطات مجلس نیز گفت: فیلترینگ از چاله درآمدن و به چاه افتادن است. چه خوب است مسوولان فیلترینگ کشور ارزیابی دقیق و واقعی از حجم و تعداد مخاطبان تلگرام و سایر اَپهای فیلتر شده خارجی قبل و بعد از فیلتر آنها داشته باشند تا متوجه اثربخش بودن یا تحریک کننده بودن قضیه فیلترینگ بشوند. بررسی اقبال مردم به اپلیکیشن های فیلتر شده در پی ارتقای خدمات و سرویس های ارایه شده این شرکت ها بسیار مهم است. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :