آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 240061
تاریخ انتشار : 20 خرداد 1397 11:26
تعداد بازدید : 5400

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:

دولت یک ریال هم خرج تلگرام نکرده است

در حالی که در دولت یازدهم اعلام شده بود تلگرام سرورهایش را به ایران آورده است، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات وجود سرورها و همچنین هزینه دولت برای تلگرام را تکذیب کرد.

فناوران - مرداد 1396 و در زمانی که نمایندگان قوه قضاییه، پلیس و برخی اعضای شورای عالی فضای مجازی بر ورود سرورهای تلگرام به ایران اصرار می کردند، محمود واعظی وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد که سرورهای این پیام رسان به ایران منتقل شده است. 
وی در آن زمان با بیان برگزاری جلسات فشرده با مدیران تلگرام درباره انتقال سرورهای آن به ایران گفته بود: در نتیجه جلساتی که با مدیران تلگرام داشتیم، برخی از سرورهای این شبکه اجتماعی به کشور منتقل شده و قرار است در آینده نزدیک این شرکت، شبکه توزیع یا انتقال محتوا یا CDNهای خود را نیز به ایران منتقل کند.
البته انتقال سرورها از سوی مدیرعامل تلگرام تکذیب شد و اعلام کرد تنها CDN جهت دانلود پرسرعت تر فایل ها در گروه های بالاتر از 100 هزار نفر مستقر شده است.
در همان زمان هم گفته می شد در ماجرای توافق با تلگرام، امکاناتی نظیر ترافیک و پهنای باند، فضای استقرار تجهیزات و برخی امکانات دیتاسنترهای خصوصی در اختیار این پیام رسان قرار گرفته است که در آن موقع این موضوع تکذیب نشد.
موضوع استقرار سرورهای تلگرام در ایران و هزینه های احتمالی دولت ایران برای توافق با این پیام رسان، هرچند به طور موقت به فراموشی سپرده شد اما اکنون دوباره فشارها به وزیر فاوا برای شفاف سازی در این خصوص افزایش یافته است. دلیل این موضوع هم آن است که برخی در انتقاد از وزارت فاوا معتقدند امکاناتی که در اختیار تلگرام قرار گرفته باید در اختیار پیام رسان های داخلی قرار گیرد، امکانات و هزینه هایی که به کل از سوی وزیر فاوا تکذیب می شود.

 یک ریال هم هزینه نکرده ایم
وزیر فاوا روز گذشته در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گفته می شود برای پیام رسان تلگرام ۷۰ میلیون دلار هزینه شده است گفت: در افکار عمومی حرف هایی زده می شود که سندیت ندارد و ما نیز طی صدور اطلاعیه بارها گفته ایم که دولت یک ریال برای پیام رسان تلگرام هزینه نکرده است.
آذری جهرمی در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این سوال که چرا ساخت و پرداخت ماهواره های بومی دچار رکود شده است، گفت: ما در ساخت ماهواره های بومی به خصوص ماهواره های سنجشی و دانشجویی که اکنون در پژوهشگاه های کشور موجود است، افت و رکود نداشتیم.
وزیر ارتباطات افزود: در بودجه سال 97 نه تنها کاهش اعتباری برای صنعت فضایی در نظر گرفته نشده، بلکه شاهد افزایش اعتبار نیز بودیم و  پروژه های انجام شده با جدیت پیگیری شود.
وی گفت: در روزهای گذشته پس از مدت ها کمیسیون مربوط به حوزه فضایی را تشکیل دادیم و امیدواریم بزودی شاهد برگزاری جلسات پی در پی شورای عالی فضایی باشیم.
آذری جهرمی بیان کرد: اعزام انسان به فضا در دستور کار قرار دارد، اما اکنون در صنعت اولویت بندی های فراوانی وجود دارد؛ لذا ابتدا باید به دستاوردهای پایدار برسیم تا پس از آن بتوانیم سراغ اعزام انسان به فضا برویم.
وی ادامه داد: بخش اعزام به فضا که مربوط به پرتابگرها بوده از حوزه اختیارات وزارت ارتباطات خارج است و متولیان امر باید در این زمینه پاسخگو باشند.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: البته بخش مربوط به تحقیقات در پژوهشگاه های کشور در حال انجام است، اما اگر انتظار داشته باشیم که طی 6 الی 7 ماه آینده انسان به فضا بفرستیم باید بگویم که این امر در اولویت های کنونی ما نیست.آذری جهرمی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه گفته می شود برای پیام رسان تلگرام 70 میلیون دلار هزینه شده؛ دولت برای حمایت از پیام رسان های داخلی چقدر هزینه کرده است، اظهار کرد: در افکار عمومی حرف هایی زده می شود که سندیت ندارد و ما نیز طی صدور اطلاعیه بارها گفته ایم که دولت یک ریال برای پیام رسان تلگرام هزینه نکرده است.
وی با بیان اینکه طبق نظر صاحبان پیام رسان های داخلی و مرکز ملی فضای مجازی که متولی نظارت بر این امور است، وزارت ارتباطات وظیفه خود را به خوبی انجام داده است، گفت: البته بخش بزرگی از وظایف ما باقی مانده که مطابق با مصوبات آن را پیش خواهیم برد.

 سروری هم به ایران نیامده است
پیش از آن که وزیر ارتباطات اساس هزینه برای تلگرام را تکذیب کند، این وزارت خانه ادعاهای مربوط به انتقال سرورهای تلگرام به ایران را تکذیب کرده بود: «وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکنون هیچگونه سروری در اختیار تلگرام  و یا نسخه های غیررسمی آن قرار نداده است و آنچه از امکانات وجود داشته با ابلاغیه مرکز ملی فضای مجازی، در اختیار پیام رسان های بومی مجاز قرار گرفته است».

 بررسی وضعیت پیام رسان ها در مجلس
در همین رابطه آخرین وضعیت پیام رسان ها دیروز در نشست مشترک کمیسیون امنیت ملی، صنایع و معادن و کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بررسی شد.
رمضانعلی سبحانی فر عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در این باره گفت: در این جلسه تاکید براین بود که دستگاه های دولتی همکاری بیشتری با پیام رسان های داخلی داشته باشند و پیام رسان های داخلی مورد حمایت وزارت ارتباطات قرار بگیرند.
سبحانی فر ادامه داد: در این نشست نیازها و مطالبات مردم در خصوص پیام رسان ها بررسی شد. هم چنین میزان امنیت پیام رسان های داخلی هم مورد نقد و بررسی قرار گرفته شد و مدیران پیام رسان های داخلی مشکلات خود را بیان کردند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی افزود: تاکید براین بود که دستگاه های دولتی همکاری بیشتری با پیام رسان های داخلی داشته باشند و پیام رسان های داخلی مورد حمایت وزارت ارتباطات قرار بگیرند.
وی تاکید کرد: در نشست امروز کمیسیون ها، تصمیم گرفته شد نامه ای به رییس جمهور مخابره شود تا به دستگاه های دولتی دستور دهند همکاری بیشتری با پیام رسان های داخلی داشته باشند. 
نماینده مردم سبزوار ادامه داد: تاکید براین بود که مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات از پیام رسان های داخلی حمایت بیشتری داشته باشند.وی گفت: در نهایت تصمیم گرفته شد برای ارزیابی میزان کیفیت عمل به تصمیم های امروز کمیسیون ها، جلسه ای تشکیل شود تا عملکرد پیام رسان ها و حمایت هایی که قرار است از آنها بشود مورد سنجش و بررسی قرار 
گیرد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :