آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 241214
تاریخ انتشار : 13 تیر 1397 9:58
تعداد بازدید : 1369

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات:

500 میلیارد تومان برای حمایت از کسب و کارهای فاوا تامین شد

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در نشستی خبری زنجیره حمایتی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از تولید کسب و کارهای حوزه ICT را معرفی کرد.

فناوران - نصرالله جهانگرد در این نشست گفت: اخیرا با موافقت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به استان ها سبد حمایت مالی از محل وجوه اداره شده را معرفی کردیم. این حمایت ها از استارتاپ ها در سطح Seed Money که پول های کوچکی هستند آغاز شده و در سطوح دیگری چون کمک به تحقیق و توسعه، تامین نقدینگی در قرارداها و کمک مالی به صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر در استان ها ادامه می یابد.
وی درباره کمک به صندوق های سرمایه گذاری توضیح داد: حدود 100 شتاب دهنده و تعدادی صندوق سرمایه گذاری ریسک پذیر در استان های مختلف شکل گرفته که این ها برای توسعه فعالیت نیاز به کمک و تقویت دارند. در سفرهای استانی هم ما با صندوق های مواجه شدیم که سرمایه گذاری چند میلیاردی انجام داده اند اما برای ادامه کار کم آورده و نیاز به حمایت های مالی و اعتباری دارند.
معاون فناوری و نوآوری وزیر فاوا ادامه داد: برای کمک به این صندوق ها آیین نامه ای تنظیم شده و قرار است از محل وجوه اداره شده تا 50 درصد آورده خود صندوق، به آنها وام با بهره بسیار پایین و مدت خواب مناسب بدهیم. 
جهانگرد گفت: وزارت ارتباطات با تدوین بسته حمایتی در 6 بعد پیوست فناوری، سفارش خرید، تامین مالی، توسعه بازارهای داخلی و بین المللی، کمک های فنی و اجرایی و حقوقی از تولید داخل حمایت می کند.

 ممنوعیت ورود 19 قلم کالای ICT
جهانگرد با بیان این که واردات مشابه خارجی 19 قلم کالای فاوای تولید داخلی به کشور ممنوع است گفت: پس از آن که پیوست فناوری تدوین و مورد تایید ستاد اقتصاد مقاومتی واقع شد، به استناد آن کمیسیون تنظیم در مصوبه 163 خود، فهرستی از 19 قلم کالای تولید داخل را تهیه کرد و با تصویب هیات وزیران، ورود این کالاها به کشور ممنوع شده است. وی افزود: کمیته ای برای نظارت بر خریدهای خارجی اپراتورها تشکیل شده است تا آنها نیز نیاز خود از این 19 قلم کالا را از داخل کشور تامین کنند.

 سفارش 100 میلیاردی استوریج به دانشگاه شریف
معاون وزیر ارتباطات با بیان این که سفارش از تولید داخل در پیوست فناوری مورد تاکید قرار گرفته است گفت: اخیرا سفارش 100 میلیارد تومانی برای سامانه های ذخیره سازی به دانشگاه شریف دادیم. تعداد زیادی از این استوریج ها تحویل شده و زیر بار رفته است و امیدوارم این صنعت در داخل کشور توسعه یابد. چون سامانه های ذخیره سازی نیاز همیشگی کشور بوده و کالایی استراتژیک محسوب می شود.
جهانگرد ادامه داد: سامانه ذخیره سازی دانشگاه شریف با استاندارد بین المللی تولید شده و تست های لازم روی آن انجام گرفته است. بخش مهمی از دولت الکترونیکی نیز روی این بستر سوار شده و این سامانه ها در عمل نیز نشان داده اند که قابل اعتماد و اتکا هستند.

 برگزاری نمایشگاه تخصصی IT در افغانستان
جهانگرد با بیان  این که به شرکت های استانی کمک می کنیم که علاوه بر الکامپ و تلکام، در نمایشگاه های بین المللی نیز حضور دارند گفت: با ترکیب ظرفیت موجود در 3 استان شرقی کشور امیدواریم به زودی یک نمایشگاه تحصصی برای معرفی ظرفیت های فناوری اطلاعات ایران در افغانستان برگزار کنیم.
وی افزود: سیاست حمایت از شرکت ها برای حضور در نمایشگاه های خارجی ادامه خواهد داشت و به دنبال برگزاری نمایشگاه های اختصاصی در سایر کشورها نیز هستیم. 

 معرفی جزییات تسهیلات مالی برای استارتاپ ها
معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات گفت: تسهیلات بیمه ای و هم تسهیلات مالیاتی، تسهیلات مربوط به تاسیس، تولد، شکل دهی و توسعه بازار این شرکت ها و مصوبات حقوقی در جریان اجرا قرار گرفته و ما به تدریج اگر موارد دیگری پیش بیاید دنبال می کنیم و همین الان طرحی در دولت به نام طرح «نوآفرین» در دست اجرا است که با تصویب آن اعلام عمومی می شود.
جهانگرد ادامه داد: در بحث تسهیلات مالی در پایین ترین سطح ما وام های کوچک به استارتاپ ها تا سقف 15 میلیون تومان پرداخت می کنیم. همچنین منابع لازم برای تحقیق و توسعه ، با تصویب شوراهای استانی در اختیار شرکت ها قرار می گیرد. وی ادامه داد: شرکت هایی که در این حوزه قراردادهای بزرگی منعقد می کنند نیز اگر با مشکل کمبود نقدینگی مواجه شوند مورد حمایت قرار می گیرند. در این زمینه تاکنون بزرگ ترین وامی که پرداخت شده حدود سه میلیارد تومان بوده است.
معاون وزیر فاوا ادامه داد: در سطح آخر نیز به حمایت مالی از صندوق های سرمایه گذاری ریسک پذیر می پردازیم. این صندوق ها می توانند تا 50 درصد مبلغ آورده شان را وام بگیرند.  جهانگرد در پاسخ به سوالی درباره لزوم شفاف بودن این وام ها گفت: تمام اطلاعات مربوط به وام های وجوه اداره شده روی سایت قرار دارد و این روال همچنان پیگیری خواهد شد. 

 نظر جهانگرد درباره مجوز کسب و کارهای خانگی
معاون وزیر فاوا با بیان این که اهل فن معتقدند باید تا آنجا که ممکن است کسب و کارها خودشان تامین مالی لازم را انجام دهند گفت: این موضوع در عمل ضریب موفقی یک استارتاپ را بالا می برد و کمک مالی بیش از حد، نتیجه معکوس دارد. وی درباره انتقادات از لزوم دریافت مجوز کسب و کارهای خانگی گفت: اعتقاد ما هم بر مجوززدایی است. ولی چند بحث در این خصوص وجود دارد. مثلا آیا این کسب و کارها نیاز به بیمه تامین اجتماعی دارند یا نه. یا مثلا در حوزه سلامت و غذا چطور می توان تضمین های لازم را برای حفظ سلامت مردم دریافت کرد. همچنان درباره این موارد بررسی ها ادامه دارد.

 500 میلیارد تومان منبع تجهیز شد
جهانگرد در پاسخ به سوال فناوران، با بیان این که طبیعتا به دلیل فرایندهای دریافت وام و لزوم تامین وثیقه مناسب، همه منابع درنظر گرفته شده در نهایت به شرکت ها پرداخت نمی شود گفت: با این حال ما 500 میلیارد تومان  منابع را برای انواع حمایت های مالی و اجرایی تجهیز کرده ایم و محدودیتی برای تامین این میزان نداریم. وی افزود: 6 زیرکارگروه زیرمجموعه شورای تصویب وام های وجوه اداره شده تشکیل شده و هرکدام از آنها تا سقف مشخصی اجازه تصویب پروژه دارند.
وی در خصوص مساله فرهنگ سازی در سطح عموم و مدیران برای ایجاد اعتقاد به استفاده از محصولات تولید داخل گفت: بخش زیادی از این فرهنگ سازی نیازمند مساعدت و همکاری رسانه ها و باید با کمک یکدیگر بتوانیم هم ارزش اینکار و اشاعه آن را در جامعه هدفگذاری کنیم.
معاون وزیر فاوا گفت: در بحث کمک های فنی و مشاوره ای در سال های گذشته مرکز تخصصی توانمند سازی کسب و کارهای نو پا در سازمان فناوری اطلاعات شکل گرفته است که به استان ها نیز تسری یافته تا آنها بتوانند به طور مستقیم به توسعه این بازارهای حمایتی از کسب و کارهای نو پاکمک کنند.

 کمک های فنی و اجرایی به استارتاپ ها
جهانگرد درباره کمک های فنی و اجرایی وزارتخانه برای ایجاد شرایط تست فنی بسیاری از محصولات داخلی گفت: از طریق مرکز تحقیقات مخابرات در بسیاری از دانشگاه ها آزمایشگاه های تست محصولات تولید داخل شکل گرفته است. معاون وزیر فاوا ادامه داد: از نظر اجرایی برای اپلیکیشن ها و برنامه هایی که در داخل کشور تولید شده است ظرفیت فراهم کرده ایم که جدیدترین آن برای شبکه های اجتماعی بومی بوده است که به همه آنها ظرفیت لینک بسیار بالای را داده ایم که بتوانند سرویس خوبی را به مردم ارایه دهند و در ادامه آن توسعه و شکل دهی به پارک علمی و فناوری در تهران است، که با  تصویب دولت اجرایی می شود.

 خبری از وام جدید برای پیام رسان ها نیست
جهانگرد همچنین در پاسخ به فناوران درباره درخواست وام 100 میلیارد تومانی پیام رسان سروش از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: بله این درخواست به ما رسیده ولی ظرفیت پرداخت آن را نداریم. وی افزود: تاکنون 5 پیام رسان هر کدام 5 میلیارد تومان وام ارزان قیمت گرفته اند.
جهانگرد گفت: قاعدتا وظیفه ماست که اگر کمکی از دست مان بر بیاید به پیام رسان ها انجام دهیم ولی اکنون منابع در نظر گرفته شده برای وام به این پیام رسان ها پرداخت شده و منبع دیگری برای این منظور وجود ندارد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :