آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 250808
تاریخ انتشار : 20 آذر 1397 11:1
تعداد بازدید : 308

وزیر صنعت در مراسم تقدیر از صادرکنندگان نمونه استان تهران وعده داد:

قول می‎دهم تصمیمی بدون نظر بخش‎خصوصی نگیرم

معرفی و تقدیر از صادرکنندگان نمونه استان تهران، صبح روز گذشته با حضور رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت، رییس سازمان توسعه و تجارت، رییس اتاق بازرگانی و بسیاری از فعالان اقتصادی بخش خصوصی در محل مرکز همایش‎های هتل ارم برگزار شد و از 15 صادرکننده نمونه استان تهران و 5 صادرکننده به عنوان صادرکنندگان شایسته تقدیر شد.
undefined
فناوران - رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت در این مراسم با اعلام اینکه اتاق فکر صادرات به زودی تشکیل می‎شود، گفت: متاسفانه سهم محصولات دانشی در صادرات بسیار پایین است و این موضوع یک خطر برای آینده است، زیرا برای توسعه صادرات باید تولیدات ما فناورانه باشد. 
به گفته وزیر صنعت، در گذشته برای صادرات اهداف کمی داشتیم که اگرچه خوب است اما کافی نیست؛ البته باید حمایت از ساخت داخل و صادرات را همواره مدنظر قرار داده‎ام؛ این در حالی است که رییس جمهور هر روز پیگیر موضوع صادرات است. وی با بیان اینکه قول می‎دهم تصمیمات را بدون نظر بخش خصوصی اتخاذ نخواهم کرد، گفت: شرایط هم خاص است و برخی تغییرات در رویه‎ها غیرقابل اجتناب است، اما از بخش خصوصی درخواست می‎کنیم که با همفکری با دولت راه‎هایی را پیشنهاد دهد که کم هزینه‎تر باشد. رحمانی با تاکید بر ضرورت توجه به صادرات به کشورهای همسایه تصریح کرد: کارگروه ویژه‎ای را برای این موضوع اختصاص داده‎ایم این در حالی است که رونق صادرات به این کشورها اولویت امسال وزارت صنعت است.
رحمانی بیان داشت: در گذشته اهداف کمی برای صادرات بوده است و این موضوع خوب است و یکی از راهکارهایی که می توان ما را به اهدافمان برساند کمی سازی و شاخص دار کردن کالاهاست. وی با تاکید بر اینکه ما به دنبال رفع موانع هستیم، گفت: ما کلیات و اهداف بالادستی در مورد صادرات را داریم، اما مهم این است که بدانیم برنامه عملیاتی چیست.  رحمانی افزود: برای سال جاری 10 پروژه ویژه تعریف شده که یکی از آنها بحث صادرات به کشورهای همسایه است. 
وی اظهار داشت: ایران، چین و روسیه دارای بیشترین همسایگان از نظر جغرافیایی هستند، در آماری که رییس اتاق بازرگاین به من ارایه داد اعلام که ما به این کشورها سهم کمی از واردات به این کشورها را داریم، در حالی که این موضوع یک فرصت برای ما است تا بتوانیم صادرات را به این کشورها توسعه دهیم. 
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: اگر کار به بخش خصوصی  واگذار شود، تاثیر روابط سیاسی به روابط اقتصادی کم می شود.
رحمانی اظهار داشت: یکی از موانع صادرات بحث عدم توازن بین صادرات و تنظیم بازار داخل بوده که این موضوع یک دفعه برای همیشه باید حل شود، زیرا ما از ظرفیت های خوبی برخوردار هستیم. 
 تمرکز تصمیم گیری درباره صادرات در یک دستگاه
رییس کنفدراسیون صادرات نیز در در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان تهران، خواستار تصمیم گیری یکپارچه در حوزه صادرات غیرنفتی شد و گفت: تصمیم‎گیری درباره صادرات باید در یک دستگاه متمرکز شود.
محمد لاهوتی افزود: انتخاب صادرکننده نمونه بر اساس دستورالعمل‎های سازمان توسعه تجارت، به اتاق بازرگانی تهران موکول شد که اگرچه سال گذشته ٥٦ پرونده از سوی صادرکنندگان به دبیرخانه ارسال شده بود و امسال این تعداد به ٣٤ پرونده واصل شد که ١٥ صادرکننده به عنوان نمونه استان تهران انتخاب شده‎اند. 
رییس کنفدراسیون صادرات ایران در مورد مشکلات صادرکنندگان کشور افزود: اولین موضوعی که باید مدنظر قرار گیرد اهمیت صادرات در شرایط آخرین و ارز آوری خالص است که باید اصل مطلب را بر این مرضوع بگذازیم که صادرکننده شناسنامه دار حتما ارز را به کشور برمی‎گرداند اما اگر اکنون مشکلاتی بر سر راه صادرات قرار دارد که کار بازگشت ارز را سخت می‎کند. وی تصریح کرد: ما تاکید داریم که صادرکنندگان باید ارز حاصل از صادرات را حتما به کشور برگردانند، این در حالی است که شرایطی نداریم که فرصت را از دست بدهیم ضمن اینکه ممنوعیت صادراتی باعث از دست رفتن بازار می شوند.
به گفته لاهوتی، تاکنون بخشنامه‎ای صادر نشده بود که عطف به ماسبق شود و اجرای آن به ماه‎ها قبل برگردد؛ این در حالی است که بخشنامه اخیر بانک مرکزی شرایطی را فراهم کرده که صادرات از فروردین امسال مشمول این بخشنامه شود در حالیکه بخشنامه آبان ماه صادر شده است.
وی اظهار داشت: بر اساس دستور مقام معظم رهبری هر گونه تصمیم پیش از صدور بخشنامه باید با مشورت بخش خصوصی اتخاذ شود؛ در حالیکه نباید بخشنامه از پیش تعیین شود و تنها یک جلسه مشورتی با بخش خصوصی برگزار شده و نظرات آنها اعمال نشود.
لاهوتی در مورد تدوین بودجه سال ٩٨ که هم اکنون در دست بررسی از سوی مجلس است، گفت: مشوق‎های صادراتی باید به روز به صادرکننده پرداخت شود تا از اثرگذاری لازم برخوردار شود؛ نه اینکه صادرکنندگان مشمول دریافت مشوق صادراتی در سال ٩٥ شوند ولی در سال ٩٦ بودجه آن تامین نشود و در سال ٩٧ هم هنوز پرونده‎ها بلاتکلیف باشد.
 لزوم حفظ درآمد ارزی و کاهش مصرف ارز
در همین حال، سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران نیز  اعلام کرد: تحریم با هدف کاهش درآمد ارزی و افزایش مصارف ارزی اعمال می شود، بنابراین در این شرایط باید به دنبال حفظ درآمدهای ارزی و کاهش مصارف ارزی باشیم.
محمدرضا مودودی گفت: در شرایط جنگ اقتصادی چند نکته حایز اهمیت است و اول اینکه کشورهای اروپایی نتوانستند، نقش موثر خودشان را ایفا کنند، در شرایط تحریم ‎های قبلی ما می دانستیم که باید به خودمان اتکا کنیم و توانستیم خیلی از توطئه ها را خنثی کنیم، اما این دوره اورپا اعلام کرد که ما پشت سر شما هستیم، اما تاکنون نقشی را ایفا نکرده است و ما در اینجا باید بدانیم که ما د این  دوره باز هم باید روی پای خودمان بایستیم. وی افزود: تحریم به دنبال کاهش درآمد ارزی و افزایش مصارف ارزی است، بنابراین در این شرایط باید به دنبال حفظ درآمدهای ارزی و همچنین کاهش مصارف ارزی باشیم. 
سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران افزود: بنابراین تجارتی که مبتنی بر کالاهای یارانه ای باشد هیچ عنصری در جامعه آن را تایید نمی کند، اما در این جنگ اقتصادی فقط هدف کالا، پول و سخت افزارهای نیست و امریکا به دنبال نابود کردن نرم افزارها است و مهمترین هدف آنها هدف قرار دادن امید است و مدام می بینیم که در رسانه ها آنها گفته می شود که مردم ایران در شرایط بدی هستند، این جنگ یک جنگ رسانه ای هم است و ما اگر قبول کنیم آنچه رسانه های بیگانه می گویند قطع به یقین شکست می خوریم.
وی بیان اینکه باید گفتمان جدیدی در بخش اقتصاد و تجارت بین بخش خصوصی و دولت شکل بگیرد، بیان داشت: ما باید بپذیریم که کشور باید تغییری در نحوه تولید به خصوص در بخش تولید انجام دهد. 
 سپردن کار صادرات به کاردان 
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران نیز گفت: افرادی برای صادرات تصمیم گیری می‎کنند که حتی یک بار صادرات نداشته‎اند؛ باید کار صادرات به کاردان این بخش سپرده شود و یا حداقل از کاردان این بخش مشورت گرفته شود.
مسعود خوانساری افزود: یکی از مشکلات اقتصاد ما این است که بخش خصوصی را به ویژه در مسایل اقتصادی باور نداریم و از آنها مشورت نمی‎گیریم؛ از ابتدای انقلاب اعلام کرده‎ایم که باید اجازه دهیم بخش خصوصی رشد کند ولی در عمل این مساله انجام نمی‎شود.
رییس اتاق بازرگانی تهران این پرسش را مطرح کرد که در مورد صادرات، چرا قبل از تدوین بخشنامه‎ها، از صادرکنندگان با تجربه‎ای همچون آقای عسگراولادی مشورت گرفته نمی شود؟
خوانساری اظهار داشت: در روزهای اخیر تعداد زیادی از صادرکنندگان خوشنام اعلام کرده اند که در این پنج ماهه صادرات را متوقف کرده اند؛ آنها نگران هستند که آبروی چندین و چند ساله خود را از دست بدهند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :