QLED سامسونگ چیست؟
اگر از دوستداران صنعت تلویزیون باشید یا در یکی دو سال اخیر برای خرید تلویزیون سری به بازار زده باشید، حتما یکی از گزینههایی که با آن برخورد داشتید QLED سامسونگ بوده است. نسل جدیدی از تلویزیونهای ردهبالای این شرکت که نام آن در فارسی بصورت «کیو-لد» تلفظ میشود. اما این نامگذاری از کجا آمده و مفهوم آن چیست؟

فناوران- بصورت خلاصه میتوان گفت QLED مخفف «کوانتوم دات الایدی» است. اما مهمترین و بخش این فناوری همان Q ابتدای نام است که معرف فناوری کوانتوم دات سامسونگ است. کوانتوم دات یا ذرات کوانتوم در واقع روشی نوین برای تولید رنگ و جایگزین روشهای ناکارآمد معمول در دنیای تلویزیون است که از لایه ایی از فسفر زرد برای درخشش رنگ استفاده میکردند.
ذرات کوانتوم مورد استفاده در این فناوری دارای قطرهایی بین 2 تا 10 نانومتر هستند و بسته به اندازه خود، رنگهای مختلفی را تولید میکنند. مثلا کوچکترین ذره بیشتر رنگ آبی و بزرگترین ذره بیشتر رنگ قرمز را تولید میکند. اما تمایز اصلی این فناوری در آنجاست که هرکدام از این ذرات میتوانند رنگ اصلی خود را با دقت و غنای بسیار بیشتری، در مقایسه باLEDها، تولید کنند.
سامسونگ در سال 2017 تصمیم گرفت بجای نام معمولی SUHD، سری جدید تلویزیونهای بالا رده خود را با نام QLED عرضه کند. اصلیترین نوآوری در این سری جدید قرار گرفتن ذرات کوانتوم دات در یک غلاف فلزی بود که حداقل 3 مزیت را به همراه داشت اول، این کار ذرات را در برابر اکسیداسیون و در نتیجه کاهش کیفیت تصویر به مرور زمان، تا حد بسیار زیادی ایمن میکرد. دوم، ذرات کوانتوم دات با غلاف فلزی امکان تولید حجم رنگ 100 درصد را برای اولین بار در صنعت تلویزیون فراهم کرد.
مزیت سوم بیشنیه روشنایی 1500 نیت است. تلویزیون های QLED که از پخش HDR پشتیبانی میکنند با قابلیت نمایش روشنایی 1500 نیت کوچکترین جزئیات را در دل تصویر برای بیننده نمایان میسازند.
و اما چهارمین مزیت آن است که در QLED سامسونگ علیرغم بالا بودن میزان نور و رنگ در تصویر، صفحه تلویزیون در برابر مشکل پیکسل سوختگی کاملا ایمن است.