آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 253647
تاریخ انتشار : 4 اسفند 1397 11:7
تعداد بازدید : 128

رییس مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان ایران مطرح کرد

توانمندسازی شرکت های دانش بنیان با سرمایه گذاری بخش خصوصی

حمایت و توانمندسازی بخش خصوصی برای سرمایه گذاری شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها درصد موفقیت آن ها را افزایش می دهد.
undefined
مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان - افشین کلاهی به شرکت‌های دانش‌بنیان توصیه کرد، یافتن سرمایه‌گذار بیش از جذب تسهیلات می‌تواند بقای شرکت‌ها را تضمین کند و در ادامه افزود: در حال حاضر شرکت‌های نوپا دنبال سرمایه هستند. گروهی از شرکت‌ها هم نوپا و هم دانش‌بنیان هستند که می‌توانند از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی تسهیلات دریافت کنند. گروه دیگر، شرکت‌های دانش‌بنیانی هستند که به محصول نیز رسیده‌اند. در این میان از نگاه سرمایه‌گذار، شرکتی که به محصول رسیده نسبت به آن شرکتی که تنها یک ایده دارد ارجحیت بیشتری برای سرمایه‌گذاری دارد. 
بنا به اظهارات رییس مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان ایران، اینکه دولت روی هر ایده‌ای سرمایه‌گذاری کند، صحیح نیست. در این صورت در آینده با سونامی شرکت‌های ورشکسته و یکسری جوان نخبه که از تجارت سرخورده شده‌اند، روبرو خواهیم شد. رییس کمیسیون جوانان، کارآفرینی و کسب‌وکارهای نوین و دانش‌بنیان اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران با بیان اینکه اگر حمایت‌ها فقط از نوع ارایه تسهیلات و وام باشد تحصیل‌کردگان نخبه بیکار به تحصیل‌کردگان نخبه بدهکار تبدیل می‌شوند، افزود: راهکار مطلوب یافتن سرمایه‌گذار است. خوشبختانه این دیدگاه در معاونت علمی و فناوری نیز در حال تغییر است ولی ساختار همچنان همان است که این امر باعث می‌شود بااحتیاط بیشتری عمل کنند و در دادن وام‌ها و دانش‌بنیان کردن شرکت‌ها سخت‌گیرانه‌تر عمل کنند. 
کلاهی بر لزوم حمایت از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی تاکید کرد و افزود: یک سرمایه‌گذار بخش خصوصی تا زمانی که از بازگشت سرمایه‌اش اطمینان حاصل نکند اقدام به سرمایه‌گذاری نخواهد کرد و نکته دقیقا اینجاست، تنها شرکت‌های موفق، می‌توانند تسهیلات دریافتی را پس بدهند. شرکتی که روی یک محصول و خدمت کارکرده و آن را پرورش داده است. مدل و طرح کسب‌وکار طراحی کند. یعنی به منابع درآمدی فکر کرده باشد و تیم فنی خود را تشکیل دهد. درنهایت برای تکمیل ایده خود برای دریافت حمایت مالی درخواست بدهد.
کلاهی با بیان اینکه وام برای شرکتی است که از آب و گل درآمده و می‌تواند بازار، قیمت، رقبا و ریسک‌ها را پیش‌بینی کند، گفت: در دنیا از هر 10 ایده یک یا دوتا موفق می‌شوند این آمار در ایران کمتر هم هست از هر 50 ایده یکی به موفقیت می‌رسد. بنابراین صحیح نیست که به ایده وام داده شود و در ابتدای راه آن‌ها را بدهکار کنیم. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :