اهدای جوایز شبکه علمی ایران به برگزیدگان جوایز «فناوری های نوین»
مراسم اهدای جوایز شبکه علمی ایران (شعا) به برگزیدگان جوایز “فناوری های نوین” و “جامعه دیجیتال” در بخش تجلی اراده ملی هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر برگزار شد.

شبکه علمی ایران (شعا)- هیات داوران اپراتور شبکه علمی ایران، پس از بررسی فیلمهای سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در بخش تجلی اراده ملی؛ در بخش فناوریهای نوین، بدلیل استفاده حرفهای و باور پذیر فنون جلوههای بصری دیجیتال در خدمت زبان و بیان سینمایی و اثرگذاری این فنون در پیشبرد داستان فیلم، تندیس جشنواره و جایزه خود را به فیلم “مسخره باز” اعطا کرد.
همچنین در بخش جامعه دیجیتال، اپراتور شبکه علمی ایران ضمن اعلام این نکته که فیلمهای جشنواره به امکانات مفید فناوریهای ارتباطی در جامعه اشاره محدودی داشتهاند، اما بدلیل نمایش گوشهای از فرهنگ استفاده خلاقانه از فناوریهای ارتباطی در بطن قصه فیلم، تندیس جشنواره و جایزه خود را به فیلم “قصر شیرین” اعطا کرد.
بیانیه هیات داوران اپراتور شبکه علمی ایران (شعا) در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر به این شرح است:
«سینما یکی از پدیدههای ارزشمند جامعه انسانی است که هنر را با فناوری پیوند زده است. توجه و اهتمام در حفظ و تقویت این پیوند، به اعتلا و توسعه صنعت سینما و بالندگی بیشتر تولیدات سینمایی کشور بزرگ ایران کمک خواهد کرد.
هیات داوران شبکه علمی ایران (شعا) در بخش تجلی اراده ملی سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر اذعان دارند که سینمای ایران در وجوه فنی ، صنعتی و همچنین توجه به گونههای مختلف فیلمی از رشد قابل ملاحظه ای برخوردار بوده است، اما در ضمن اعتقاد دارند که با وجود همه این پیشرفتها، سینمای ایران کماکان از گستره امکاناتی که فناوریهای نوین تصویری برای صنعت سینما فراهم آورده است بهره کافی نمی برد و از طرف دیگر، از نقش سازنده و مفید فناوریهای ارتباطی در توسعه و تعالی جامعه، به ندرت تصویری مثبت و موثر ارایه میکند. بیشک، استفاده از فناوریهای نوین در حوزه تصویر پردازی، زبان و بیان سینمای این مرز و بوم را غنیتر، خلاقانهتر و گسترده ترخواهد کرد و با وجود نیروی انسانی جوان و آزموده در این حوزهها، می تواند نقش تعیین کنندهای در تماشاییتر کردن تولیدات سینمایی کشور داشته باشد.
شبکه علمی ایران (شعا) به عنوان اپراتوری که به توسعه زیست بوم علمی کشور نظر دارد، بر حمایت موثر از بکارگیری فناوریهای ساخت دیجیتال تصویر در فیلمها و همچنین از فیلمهایی که نقش سازنده ارتباطات را در ارتقای جامعه به تصویر می کشند و فرهنگ استفاده مفید و موثر ابزار ارتباطی را در جامعه نهادینه می سازند، تاکید دارد. بهمین دلیل و برای نخستین بار در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، به دو فیلم از مجموعه ارزشمند سینمای ایران، که با دو رویکرد استفاده از فناوریهای نوین تصویری و فرهنگ سازی در جهت بکارگیری مفید فناوریهای ارتباطی ساخته شده اند، جوایزی اهدا می کند. همچنین این نوید را می دهد که امیدوار است در سالهای آینده، در تولید فیلمهای علمی – تخیلی و یا فیلمهایی که با این رویکرد در صنعت سینمای ایران ساخته شوند، مشارکت کند.