آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 253908
تاریخ انتشار : 11 اسفند 1397 10:48
تعداد بازدید : 137

رییس هیات مدیره شبکه علمی:

شبکه علمی «شعا» در حال اتصال به سایر شبکه های علمی دنیا است

رییس هیات مدیر شبکه علمی کشور در نشست خبری افتتاح پروژه های شبکه علمی ایران، گفت: فاز سوم شبکه علمی کشور حدود 18سال قبل با هدف ایجاد زیرساخت زیست بوم اقتصاد علم کشور و پیوستن به شبکه های علمی جهان پایه ریزی شد.
undefined
فناوران - سادینا آبایی افزود: اپراتور شبکه علمی یک اپراتور خاص از اپراتورهای کشور است. اغلب کشورهای دنیا یک شبکه علمی دارند که این شبکه کلیه دانشگاه‌ها، مراکز علمی و تحقیقاتی و پژوهشی را با استفاده از فیبر نوری به هم متصل می کند و سرویس ارایه می دهد.
وی با بیان اینکه ما معمولا از دسترسی آزاد به اطلاعات محروم هستیم؛ گفت: هدف شبکه علمی ایجاد عدالت آموزشی است و شرایطی را بوجود خواهیم آورد تا اگر کسی در راه علم در دانشگاه و کتابخانه ای تحقیقی انجام می‌دهد بقیه نیز از آن‌ها منتفع شوند.
رییس هیات مدیره شبکه علمی ایران با بیان اینکه، این اپراتور از محتوای شناسنامه‌دار استفاده می‎کند و در آن خبری از اطلاعات فیک و جعلی نیست، گفت: یکی از اهداف این شبکه ممانعت از سرقت‌های علمی و ایجاد ارتباطات تنگاتنگ بین صنعت و علم است تا شرایط دسترسی به اطلاعات واقعی را برای کاربران نهایی فراهم آورد. 
این کارآفرین در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر کلیه کتابخانه‌ها و بیمارستان‌ها از طریق شبکه علمی خود می‎توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، گفت: اکنون این شبکه به شبکه علمی ژئانت اروپا متصل شده و امیدواریم بتوانیم با سعی و کوشش به سایر شبکه‌های علمی دنیا متصل شویم.
آبایی با بیان اینکه این اپراتور متعلق به همه است و همه می‌توانند از سرویس‌های آن استفاده کنند، گفت: سال 2018 در سازمان ملل شبکه علمی را معرفی کردیم، آن جا کمیته‌های داوری وجود دارند که پروژه‌های مختلف را جمع‌آوری و پس از بررسی پروژه‌های که سرآمد باشند را اعلام می کنند و هفته گذشته از ژنو به ما اطلاع دادند از بین کلیه پروژه‌هایی که تحویل شد، پروژه شبکه علمی ایران در بخش E–Science کاندید دریافت جایزه WSIS شده است.
وی با بیان اینکه 19 فرودین در این نشست شرکت خواهیم کرد و امیدواریم  این پروژه جزو نفرات اول تا سوم گروه شش نفره باشد گفت:  امروز دیپلماسی و ارتباطات بین کشوری براساس توان‌های طرفین خارج از تجهیزات نظامی تعیین می شود و خوشحال هستیم که قدمی هرچند کوچک در زمینه توسعه نگاه جهانی به ایران متمدن و رو به جلو در عرصه جدید دموکراسی کشور ایفا کرده ایم.
بنابراین گزارش، حسن مقدم‌فر مدیر پروژه شبکه علمی نیز در توضیح این شبکه گفت: نگاهی که در شبکه علمی وجود دارد نگاه خدمتگرا است و با همین نگاه؛ این شبکه در نسل دوم طی 120 ماه فعالیت و در عمر نسل سوم حدود 18 ماه فعالیت توانسته موفقیت‌های زیادی کسب کند. 
مقدم فر گفت: در حال حاضر 200 دانشگاه برای اتصال به این شبکه قرارداد امضا کرده‎اند و به نسبت مهرماه 86 که فقط از 72 مرکز شهر تهران به 16 مرکز سرویس می‌دادیم امروز امکان دسترسی در18 مرکز استان را فراهم آورده‌ایم و در تلاشیم؛ علیرغم آنکه تجهیزات مخابرات مورد نیاز توسط شبکه علمی ایران تامین شده است، برای سایر استان‌های کشور نیز پس از رفع مشکلات مخابراتی در آینده نه چندان دورامکان دسترسی به شبکه علمی را فراهم کنیم. 
وی در ادامه گفت: در سمت مشترک ترافیک‌های 1G داریم اما هم اکنون برای نخستین بار در کشور توانسته‌ایم سه مشتری با ترافیک 10G به شبکه علمی متصل کنیم.
مدیر پروژه شبکه علمی در خصوص اهداف این شبکه گفت: کنترل کپی رایت از اهداف اصلی ما بود و حدود یک سال برای زیرساخت آن زمان صرف کردیم. ما مراکزی داریم که پر از محتوای شگفت انگیز هستند اما از ترس عدم رعایت کپی‌رایت، اطلاعات‌شان را در قالب سی دی در گنجه‌ها پنهان کرده‌اند. 
وی در پایان گفت: ما باید با مغزافزار چیزی را تولید کنیم که برای مان ثروت به ارمغان بیاورد و به این واسطه چشم از درآمد نفتی برداریم. هر چیزی را می‌توان تحریم کرد، اما مغز را نمی‎توان. این کلید موفقیت است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :