آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 256852
تاریخ انتشار : 20 خرداد 1398 11:38
تعداد بازدید : 123

وزارت نیرو مطرح کرد:

پیشنهاد تعرفه برق صادراتی برای استخراج بیت کوین

معاون وزیر نیرو از ارایه پیشنهاد وزارت نیرو به دولت برای محاسبه تعرفه برق استخراج کنندگان بیت کوین با تعرفه نرخ صادراتی خبر داد و گفت: تعرفه برق پرمصرف ها در سال جاری ثابت است اما در سال های آتی قصد داریم تعرفه ها را شناور کنیم.
undefined
فارس - همایون حائری در پاسخ به این پرسش که آیا وزارت نیرو برنامه ای برای برخورد و شناسایی مشترکانی که از برق ارزیان و یارانه ای کشور برای استخراج بیت کوین استفاده می کنند دارد یا خیر، گفت: وزارت نیرو پیشنهادی به دولت ارایه داده است که افرادی که قصد وارد کردن دستگاه های دست دوم به کشور برای استخراج بیت کوین را دارند شناسایی شوند و تعرفه برق آنها با نرخ های مناسبی مثل نرخ برق صادراتی محاسبه شود.
 تعرفه برق صادراتی برای استخراج بیت کوین
وی افزود: وزارت نیرو به دولت پیشنهادی داده که با تعیین نرخ های مناسبی به این موضوع ورود کنیم. یکی از کارهایی که وزارت نیرو می تواند انجام دهد این است که فعلا تعرفه برق صادراتی را برای این مشترکان مصوب و سپس برای آنها اعمال کند.
معاون وزیر نیرو در پاسخ به سوال دیگری که چرا وزارت نیرو به تازگی بعد از یک سال به فکر شناسایی این مشترکان و ایجاد تعرفه برق صادراتی افتاده است، گفت: از سال گذشته این موارد مطرح بود و در سال جاری استخراج کنندگان بیت کوین افزایش پیدا کرد. بنابراین وزارت نیرو پیشنهاد خود را به دولت ارایه کرد و اتفاقا چندین بار در کمیسیون اقتصادی دولت روی آن بحث و تبادل نظر شد.
 مصرف بالای برق برای استخراج بیت کوین
حائری در ادامه گفت: برای هر رمز بیت کوین 72 هزار کیلووات ساعت برق مصرف می شود و اگر این رشد مصرف ادامه پیدا کند با این شرایط سخت برای ایجاد ظرفیت جدید نیروگاهی ما ناگزیر هستیم که به سمت ایجاد تعرفه صادراتی برق برای استخراج کنندگان بیت کوین حرکت کنیم.
وی در پاسخ به پرسش که در حال حاضر آیا مشخص است که چقدر برق توسط این مشترکان استفاده می شود، گفت: نمی توان آمار دقیقی از این وضعیت ارایه کرد اما اگر این روند ادامه یابد مصرف برق استخراج کنندگان بیت کوئین به 2 هزار مگاوات خواهد رسید.
 استخراج بیت کوین در گاوداری ها، مدارس و مساجد
معاون وزیر نیرو با تاکید بر اینکه به هر حال برق در ایران بسیار ارزان است و سرمایه گذاران بیت کوین ایران را بهترین مکان برای فعالیت خود می دانند، ادامه داد: اگر کنترل و نظارت برای این مصرف کنندگان نباشد مصرف برق این سرمایه گذاران که اتفاقا در برخی گاوداری ها، مساجد و یا حتی مدارس فعالیت می کنند به 2500 مگاوات می رسد.
 تعرفه شناور برق برای پرمصرف ها
حائری در پاسخ به اینکه امسال سال نخست افزایش تعرفه برق مشترکان پرمصرف است و برنامه وزارت نیرو برای تعرفه برق پرمصرف ها در سال های آتی چیست، گفت: تلاش وزارت نیرو این بود که امسال با هدف مدیریت صنعت تعرفه برق مشترکان پرمصرف را 16 درصد افزایش دهد بنابراین ما باید منتظر بمانیم ببینیم که جواب چه خواهد شد و چقدر می توانیم گروه های پرمصرف را به خوش مصرف ها تبدیل کنیم. وی ادامه داد: باید به مرور قیمت برق مشترکان پرمصرف را افزایش دهیم. به هر حال این 16 درصد برای تغییر تفکرات نیاز بود. بنابراین شناور شدن تعرفه ها موضوع تکمیلی این برنامه است تا هر مشترک پر مصرفی در هر پله ای با توجه به رشد مصرف تعرفه آنها نیز پله ای
 رشد کند.
 میزان واردات و صادرات برق
معاون وزیر نیرو درباره میزان واردات و صادرات فعلی برق گفت: در حال حاضر به دلیل قوی بودن شبکه صنعت برق ایران کشورهای همسایه شبکه برق ایران را با کیفیت می بینند بنابراین در حال حاضر میزان واردات 350 مگاوات و میزان صادرات 1200 مگاوات است.
حائری با بیان اینکه امسال نیز در تلاش هستیم مدیریت مصرف برق را اجرایی کنیم، گفت: رشد مصرف برق به طور میانگین 5 درصد بود که در سال گذشته ما با اعمال برنامه های مدیریت مصرف این رشد مصرف به 2.9 درصد رسید و در تلاشیم امسال نیز این رشد را به 2.5 درصد برسانیم.
وی با بیان اینکه افزایش تعرفه برق مشترکان کم مصرف از ابتدای اردیبهشت ماه 7 درصد و مشترکان پرمصرف از اول خرداد ماه 16 درصد افزایش می یابد، گفت: مشترکانی که 10 درصد صرفه جویی کنند می توانند 20 درصد هزینه قبل و بعد خود را کاهش دهند.
به گفته معاون وزیر نیرو الگوی مصرف برق در حال حاضر 300 کیلو وات ساعت است که به طور میانگین 90 درصد مشترکان کشور زیر این الگو هستند و تنها 10 درصد مشترکان پرمصرف هستند که باید با رعایت مدیریت مصرف خود را به زیر این الگوی مصرف برسانند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :