آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 257245
تاریخ انتشار : 3 تیر 1398 11:19
تعداد بازدید : 199

با دستور مستقیم ترامپ

حملات سایبری آمریکا علیه سامانه های موشکی ایران آغاز شد

آمریکا بعد از سقوط پهپاد نظامی خود کماکان برای ایجاد جو سنگین رسانه ای علیه ایران تلاش می کند و از همین رو مدعی حمله سایبری به سیستم های کنترل موشکی کشور شده است.
undefined
فناوران- روزنامه واشنگتن پست گزارشی به چاپ رسانده و مدعی شده با چراغ سبز دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا یک حمله سایبری برای از کار انداختن رایانه های کنترل کننده سیستم موشکی ایران در شب 20 ژوئن اجرا شده است.
واشنگتن پست به نقل از منابع آگاه در کاخ سفید نوشت: حملات سایبری از شب پنج شنبه (یعنی در همان روزی که پهپاد آمریکایی بر فراز آب های سرزمینی ایران سرنگون شد) به دست پرسنل مرکز فرماندهی سایبری ارتش آمریکا اجرایی شده است.
گفته می شود که مرکز فرماندهی سایبری آمریکا، آماده سازی برای حملات سایبری علیه ایران را از زمان حمله به دو نفتکش در خلیج عمان، آغاز کرده است؛ حملاتی که آمریکا و برخی کشورهای هم پیمانش مدعی اند عامل آن ایران بوده است؛ اما تا کنون مدرک قابل اعتنایی در این زمینه ارایه نشده است.
حملات سایبری علیه سامانه های موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، با هدایت سنتکام انجام می شود که مسوولیت عملیات نظامی در محدوده خاورمیانه را به عهده دارد. در همین حال دولت آمریکا روز شنبه به مقامات صنعتی در این کشور هشدار داد که احتمال انجام حملات سایبری از سوی ایران را جدی بگیرند.
مقامات کاخ سفید هنوز به طور رسمی انجام این حملات را تایید نکرده اند. الیسا اسمیت، سخنگوی پنتاگون نیز گفت: به دلیل لزوم امنیت عملیات، ما درباره عملیات فضای سایبری، جاسوسی یا برنامه ریزی ها به این منظور اطلاع رسانی نمی کنیم.
دونالد ترامپ همچنین اعلام کرد که روز دوشنبه (امروز) تحریم های جدیدی را علیه ایران به اجرا خواهد گذاشت.
عملیات سایبری روز پنج شنبه علیه سامانه های موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اگر واقعیت داشته باشد، نخستین عملیات آفندی مرکز عملیات سایبری ارتش آمریکا از زمان ارتقای این مرکز به واحد فرماندهی رزمی در ماه مه گذشته است. همچنین گفته می شود این عملیات، نشان دهنده استراتژی جدید این مرکز با نام «دفاع رو به جلو» است که ژنرال پل ناکاسون، فرمانده این مرکز گفته این استراتژی را «علیه دشمنان مان در مرز های مجازی آنان» به اجرا می گذاریم.
خبرگزاری فارس گزارش داد که هنوز مشخص نیست حملات یادشده موثر بوده اند یا نه و جمهوری اسلامی ایران نیز در این زمینه واکنشی از خود نشان نداده است. هرچند رسانه های امریکایی با جنجال آفرینی فراوان مدعی تاثیرگذاری حملات یادشده هستند، اما شواهدی که ادعاهای آنها را تایید کند وجود ندارد.
چند روز قبل آمریکا مدعی نفوذ یک بدافزار این کشور در شبکه توزیع برق روسیه نیز شده بود. جان بولتون مشاور امنیت ملی ترامپ هفته گذشته از گسترش دامنه جنگ سایبری با دشمنان آمریکا و آمادگی این کشور در این زمینه خبر داده بود. آمریکا قبلا با طراحی ویروس استاکس نت تلاش کرده بود در صنعت هسته ای صلح امیز ایران نیز خرابکاری کند که با هوشیاری کارکنان سایت های هسته ای کشور این تلاش ها ناکام مانده بود.
این در حالی است که کمی پیش از ادعای حمله سایبری امریکا به سامانه های موشکی ایران، رسانه های خارجی ادعا کرده بودند این ایران است که حملات سایبری را علیه اهدافی در آمریکا تشدید کرده است.
براساس این گزارش، یورونیوز نوشت: شرکت های امنیت سایبری CrowdStrike و FireEye اعلام کرده اند که در هفته های اخیر هکرهایی که گفته می شود برای دولت ایران کار می کنند، نهادهای دولتی آمریکا همچنین بخش های اقتصادی این کشور از جمله نفت و گاز را هدف قرار داده اند.
هنوز روشن نیست که آیا این هکرها به اطلاعات شبکه های هدف دسترسی پیدا کرده اند یا نه.
براساس ادعای یورونیوز پیش از این نیز هر دو کشور علیه یکدیگر از حملات سایبری استفاده می کردند؛ این حملات که پس از امضای توافق هسته ای در سال ۲۰۱۵ میلادی کاهش و با خروج آمریکا از این توافق بار دیگر افزایش یافته بود، در ماه جاری پس از آنکه دونالد ترامپ تحریم هایی را علیه بخش پتروشیمی ایران به اجرا گذاشت، به اوج خود رسید.
جان هولتکیست، مدیر بخش تجزیه و تحلیل اطلاعات شرکت امنیت سایبری «فایر آی» می گوید: هر دو طرف می خواهند بدانند که طرف مقابل چه در سر دارد... شما می توانید کاملا انتظار داشته باشید که رژیم ایران از هر وسیله ای که در اختیار دارد استفاده کند تا از میزان عدم اطمینان در این باره که در آینده چه روی خواهد داد و حرکت بعدی آمریکا چه خواهد بود، بکاهد.
آژانس امنیت ملی آمریکا نیز گرچه بطور مشخص دربارۀ فعالیت های سایبری ایران صحبتی نکرده اما روز جمعه در بیانیه ای اعلام کرد که در گذشته مسائل جدی در رابطه با اقدامات سایبری مخرب ایرانی ها وجود داشته است.
ناسا، اداره کل ملی هوانوردی و فضای آمریکا نیز اعلام کرد: در زمانی که تنش ها بشدت افزایش یافته، مناسب است که همه در مقابل تجاوزهای ایران در فضای مجازی هو شیار باشند و مطمئن باشند که اقدامات دفاعی لازم را تدارک دیده اند.
به گفتۀ اورن فالکوویتس تحلیلگر پیشین امنیت ملی آمریکا، باید به یاد داشت که عملیات سایبری اتفاقی جادویی نیست که یک روزه انجام بشود. این کار به سال ها برنامه ریزی نیاز دارد اما با افزایش تنش میان این دو کشور، تاثیرات سایبری به یکی از ابزارهایی تبدیل می شود که هر دو بر آن تمرکز می کنند و دفاع در برابر آن بسیار 
سخت است.
گفتنی است که در صورت تایید حمله سایبری به تاسیسات دفاعی ایران با دستور رییس جمهور آمریکا، این اقدام را می توان به عنوان تجاوز به حریم سایبری ایران قلمداد کرد. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :