آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 258652
تاریخ انتشار : 26 مرداد 1398 12:35
تعداد بازدید : 162

کاهش فیلترینگ یا آغاز تبعیض؟

علی اصلان شهلا- در حالی جلسه کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه (موسوم به فیلترینگ) پس از دو سال توقف، بالاخره برگزار شد که 15 ماه پیش، 6 وزیر و دو نماینده مجلس عضو کمیته، در نامه ای خواستار برگزاری جلسات برای بررسی رفع فیلتر توییتر شده بودند.
undefined

Alishahla13@
این 8 عضو کارگروه فیلترینگ، اکثریت اعضای این کارگروه 13 نفره را تشکیل می دهند و با اتفاق نظر این عده، عملا رفع فیلتر توییتر اجتناب ناپذیر به نظر می رسد. با این حال در آن زمان عبدالصم خرم آبادی دبیر وقت کارگروه، در رویه ای خودساخته، جلسات تصمیم گیری برای فیلتر سایت ها را با حداقل اعضا و به صورت اینترنتی برگزار می کرد تا هیچگاه مجالی برای مطرح شدن درخواست رفع فیلتر توییتر به وجود نیاید. هرچند او آب پاکی را روی دستان وزرا و نمایندگان مجلس ریخت و مدعی شد از آنجا که توییتر با حکم قضایی فیلتر شده، با رای آنها نیز امکان برقراری مجدد دسترسی مردم به آن وجود ندارد.
با تغییر دبیر کارگروه فیلترینگ، امید به تغییر رویه در این نهاد به وجود آمد و در ادامه سرانجام کارگروه فیلترینگ از تعطیلی خارج شد.
اما در تنها خبری که از این نشست منتشر شده، این چنین آمده است:  «در این جلسه طرح تامین دسترسی امن و رفع نیازمندی های تخصصی، علمی، قانونی و شغلی افراد به سایت های تحریم یا پالایش شده مورد بررسی قرار گرفت و پس از بحث و تبادل نظر کلیات به تصویب رسید».
دسترسی تبعیض آمیز به اینترنت براساس نیازمندی های علمی، قانونی و شغلی پیشتر نیز مطرح شده و قرار بود دسترسی به یوتیوب برای دانشگاهیان محقق شود. تبعیضی که در همان زمان هم با اعتراض عده ای از کارشناسان روبرو شد چرا که آنها معتقد بودند این شبکه باید برای کل مردم رفع فیلتر شود. 
هرچند رفع فیلتر تبعیض آمیز یوتیوب با مخالفت دادستانی، همان زمان هم عملی نشد، ولی به نظر می رسد دو قوه قضاییه و مقننه، به سمت تبعیض های این چنینی پیش می روند و به جای رفع فیلتر برای همه مردم، طرح دیگری در سر دارند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :