آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 258841
تاریخ انتشار : 4 شهریور 1398 11:25
تعداد بازدید : 455

شهر هوشمند با ایجاد مانع در برابر کارآفرینان محقق نمی‌شود

انتشار بیانیه اتحادیه کسب وکارهای مجازی در واکنش به شکایت شهرداری تهران

در پی شکایت معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران از اتحادیه کسب وکارهای مجازی، این اتحادیه در بیانیه ای خطاب به شهردار تهران، گفت که شهر هوشمند با مانع تراشی در برابر فعالیت کسب وکارهای اینترنتی محقق نخواهد شد.
undefined

فناوران - حدود یک ماه پیش معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، شکایتی را از اتحادیه کسب وکارهای مجازی در مجتمع قضایی کارکنان دولت مطرح کرد که قرار است فردا به این پرونده رسیدگی شود.
به گفته رضا الفت نسب، سخنگوی این اتحادیه، شکایت معاونت حمل و نقل شهرداری مربوط به اعطای مجوز به تاکسی های اینترنتی از سوی اتحادیه کسب وکارهای مجازی است. موضوع دیگر شکایت به گفته او، لزوم پرداخت عوارض به میزان 5 درصد درآمد از سوی این شرکت هاست و شهرداری معتقد است که این مبلغ باید از سوی اتحادیه پرداخت شود.
الفت نسب گفت: درباره موضوعات مطرح شده، موضع اتحادیه روشن است. فعالیت ما بر اساس قانون نظام صنفی است و آمادگی پذیرش نظارت را هم داریم. اما معتقدیم به این منظور نباید مجوز جدید ایجاد شود و طرف مذاکره و توافق تاکسی های اینترنتی باید وزارت کشور باشد، نه شهرداری های سراسر کشور.
وی افزود: تاکسی های اینترنتی هم اکنون مالیات ارزش افزوده می پردازند، بنابراین پرداخت عوارض موضوعیت ندارد؛ با این وجود این شرکت ها در صورت تعیین عوارض منطقی، آماده همکاری هستند.
حالا در پی طرح این شکایت و به نتیجه نرسیدن مذاکرات تاکسی های اینترنتی با سازمان حمل و نقل و ترافیک، اتحادیه کسب وکارهای مجازی در بیانیه ای، از شهردار تهران خواسته است که جلوی مانع تراشی در برابر فعالیت کارآفرینان گرفته شود.
متن بیانیه اتحادیه کسب وکارهای مجازی به این شرح است:
«موضوع قانونی یا غیرقانونی بودن فعالیت تاکسی های آنلاین طی ماه های گذشته، یکی از موضوعات مورد بحث در رسانه ها بوده و در تمام این مدت از یک سو معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران و از سوی دیگر مدیرعامل سازمان تاکسیرانی، تلاش کرده اند تا فعالیت این شرکت ها را به دلیل عدم نظارت شهرداری بر آنها، غیرقانونی جلوه دهند. در آخرین اقدام نیز شهرداری، از اتحایه کسب و کارهای مجازی برای مجوزدهی به این شرکت ها شکایت کرده است، حال آنکه طبق ماده 87 قانون نظام صنفی، اتحادیه تنها مرجع صلاحیت دار برای صدور مجوز کسب و کارهای مجازی و از جمله تاکسی های آنلاین است.
اتحادیه ویژه کسب و کارهای مجازی در سال 96 با تشکیل جلسه توسط دادستان کل کشور، با حضور نمایندگان وزارت کشور، شهرداری، پلیس و ... به عنوان مرجع اصلی مجوزدهی و نظارت بر کسب و کارهای آنلاین ایجاد شده و مجوز فعالیت تاکسی های آنلاین نیز توسط این اتحادیه صادر می شود.
نکته جالب توجه این است که نهادهای دولتی از جمله وزارت ارتباطات، وزارت صمت، معاونت فضای مجازی دادستان کل کشور، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و هیات مقررات زدایی، همگی طی این سال ها مجوز فعالیت این سامانه ها را به رسمیت شمرده اند. در این میان به نظر می رسد تنها شهرداری است که بدون توجه به مسیر قانونی‎ تصویب دستورالعمل نظارت بر فعالیت تاکسی های آنلاین، بر خلق مجوز جدید اصرار دارد و به دنبال این است که با تحمیل هزینه اضافی به این کسب و کارها، مانعی برای رشد و توسعه آنها بتراشد.
خوشبختانه کارآفرینان جوان کشور و کسب وکارهای آنلاین، طی سال های اخیر هیچگاه در برابر مانع تراشی های اینچنینی عقب ننشسته و همواره در مسیر حرکتشان استوار و پایدار بوده اند. از شهرداری نیز دعوت می کنیم تا به جای سنگ اندازی و ممانعت از حرکت کسب و کارهای مجازی، مسیر را برای کارآفرینان جوان و پرانرژی کشورمان هموار کند.
آقای شهردار! تهران هوشمندی که به درستی می خواهید به سمت آن حرکت کنید، محقق نخواهد شد مگر اینکه شما به جای مقاومت در برابر رشد و توسعه کسب و کارهای تکنولوژی محور و نوآور، همراه آنها شوید و از کمک آنها برای رسیدن به این هدف استفاده کنید.» شنیده شده که پیروز حناچی، شهردار تهران از طرح این شکایت اظهار بی اطلاعی کرده و قول همکاری داده است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :