آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 261954
تاریخ انتشار : 9 مهر 1398 12:50
تعداد بازدید : 94

مالیات بر ارزش افزوده در مجلس 2/5 ساله شد

چند روز پیش گزارش شور دوم کمیسیون اقتصادی درباره مالیات بر ارزش افزوده در صحن علنی مجلس مطرح شد و باید امیدوار بود این لایحه مهم ۲سال و هفت ماه پس از ورود به مجلس بالاخره تعیین تکلیف شود.
undefined

فناوران- نزدیک به ۱۱ سال از اجرای آزمایشی مالیات بر ارزش افزوده در اقتصاد ایران می گذرد؛ قانونی که قرار بود با پنج سال اجرای آزمایشی، در سال ۹۲ از حالت آزمایشی خارج و با رفع نواقص به صورت دائمی اجرا شود، اما به دلیل تعلل متولیان و با توجه به تاکید برنامه پنجم توسعه بر استمرار این قانون، اخذ مالیات بر ارزش افزوده همچنان با نواقص متعدد ادامه یافته است.
دولت اسفند سال ۹۵  لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده را به مجلس فرستاد و پس از آن وعده های زمانی متعددی برای بررسی، تصویب و اجرای این لایحه از سوی مجلس اعلام شد که هیچیک رنگ واقعیت به خود نگرفت. 
در تیرماه سال ۹۸ و پس از تصویب کلیات لایحه در صحن و در حالی که انتظار می رفت به دلیل تحریم های ظالمانه علیه کشور که تولید را نشانه رفته است و البته تاکید شعار امسال بر رونق تولید، اصلاح مالیات بر ارزش افزوده در جهت تسهیل شرایط تولیدکنندگان در نیمه اول سال نهایی شود اما آنطور که پورابراهیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفته، تصویب لایحه اصلاحیه تا پایان سال جاری به طول خواهد کشید که البته این سخن پورابراهیمی همراه با اظهار امیدواری بوده است!
به تازگی نیز در سوم مهر ماه، در صحن علنی مجلس گزارش شور دوم کمیسیون اقتصادی درباره لایحه مالیات بر ارزش افزوده، مطرح شده است که در صورت تلاش و توجه نمایندگان ممکن است این بار وعده پورابراهیمی رنگ واقعیت بگیرد و پس از مدت ها، اصلاحیه مالیات بر ارزش افزوده به تصویب در مجلس برسد. در این بین آنطور که الیاس حضرتی نماینده مجلس اعلام کرده در بسیاری از قسمت های لایحه مالیات بر ارزش افزوده، اصلاحاتی انجام شده اما سیاست کلی در این لایحه حمایت از تولید، صادرات و سرمایه گذاری است و نفس کار در حقیقت اخذ مالیات از مصرف کننده نهایی است. مرور تاریخچه حضور مالیات بر ارزش افزوده بیانگر اتلاف زمان در مجلس است آن هم در حالی که  نمایندگان سال ها دولت را برای ارسال لایحه اصلاحیه تحت فشار گذاشته بودند اما با ورود لایحه مذکور به مجلس، نمایندگان به صورت ماهانه، زمان ورود لایحه به صحن را به تعویق می انداختند. 
منبع:مهر 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :