آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 267134
تاریخ انتشار : 19 فروردین 1399 13:29
تعداد بازدید : 4782

نامه وزیر ارتباطات به رییس جمهور جواب داد

ارسال پرونده باندهای 700 و 800 مگاهرتز به ستاد مقابله با کرونا

در حالی که دور جدیدی از طرح اختلاف قدیمی وزارت ارتباطات با سازمان صدا و سیما بر سر باندهای فرکانس 700 و 800 دوباره و این بار از طریق توییتر میان مدیران این دو نهاد بالا گرفته و برخی اعضای شورای عالی فضای مجازی خواستار ارایه مستندات طرفین و بررسی موضوع در این شورا شده اند، روز قبل وزیر ارتباطات اعلام کرد نامه ای به رییس جمهور برای ورود به این پرونده داده است. مساله ای که روز قبل از سوی سخنگوی دولت نیز تایید و اعلام شد پرونده اختلاف مذکور در دستور کار ستاد مقابله با کرونا قرار گرفته است.
undefined

فناوران – اختلاف نظر وزارت ارتباطات و سازمان صدا و سیما بر سر باندهای 700 و 800 پیش از این از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی بررسی شد و مجلس رای به باقی ماندن این باندها در اختیار سازمان صداوسیما دادند. پرونده مذکور پیش از این نیز به شورای عالی امنیت ملی هم ارجاع شده بود که در این شورا نیز مسکوت ماند.
 پرونده به ستاد مقابله با کرونا رفت
در همین راستا ربیعی در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد اختصاص اینترنت پرسرعت و رایگان به معلمان گفت: در زمینه اینترنت خانگی دو اقدام مهم را به صورت همزمان انجام داده ایم. امروز صبح با وزیر ارتباطات صحبت کردم، بر اساس اظهارات ایشان ظرفیت های شبکه ها تکمیل شده است و برای افزایش ظرفیت ها ناچار هستیم که به سراغ فرکانس های صداوسیما که کار نمی کنند یا کمتر کار می کنند، برویم، در این زمینه در جلسه آینده ستاد مقابله با کرونا تصمیم گیری خواهیم کرد.
وی در خصوص اینترنت خانگی گفت: به شرکت های اینترنت خانگی گفته شده است که سرعت را به ۱۶ مگابایت به طور رایگان افزایش دهند. در تهران و قم نسل تکنولوژی هایی که سرعت اینترنت خانگی را تا چهار برابر افزایش می دهد تست شده است. تصمیم گرفته شده مصرف سایت های دانشگاهی هم کاهش پیدا کند. این تصمیمات در وزارت علوم و آموزش و پرورش گرفته شد و زیرساخت هایشان به سرعت ایجاد شد.
به گزارش مهر ربیعی تاکید کرد: ما برای افزایش ظرفیت اینترنت، باید سراغ فرکانس های صداوسیما که کار نمی کنند یا بلااستفاده هستند، برویم.
جزییات درخواست جهرمی از رییس جمهور چیست
در همین راستا روز قبل وزیر ارتباطات از ارسال نامه ای به رییس جمهور برای درخواست بازپس گیری فضای فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز از سازمان صدا و سیما خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدجواد آذری جهرمی در لایو اینستاگرام بیان نیازمندی کشور به افزایش ظرفیت شبکه موبایل، اظهار داشت: در صورتی که منابع فرکانسی را دریافت کنیم، کیفیت اینترنت موبایل افزایش می یابد.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه از روز ۱۸ اسفندماه سال ۹۸ کشور وارد بهمن ترافیک شبکه اینترنت شد، گفت: طراحی شبکه تلفن همراه برای ترافیک روزانه ۷.۵ پتابایت پیش بینی شده بود که این عدد در تاریخ ۱۸ اسفند برای هر اپراتور به ترافیک حدود ۶.۸ پتابایت رسید.
وی با بیان اینکه متوسط سرعت نسل ۴ موبایل می توانست حدود ۱۵ مگابیت بر ثانیه باشد، افزود: از ۱۸ تا ۲۸ اسفندماه ۹۸ اپراتورهای موبایل ظرفیت شبکه را افزایش دادند و هم اکنون ظرفیت شبکه موبایل از متوسط روزانه ۷.۵ پتابایت به ۱۱.۲ پتابایت رسیده است. با این وجود به دلیل افزایش میزان مصرف کاربران، در صورتی که منابع فرکانسی در اختیار داشته باشیم می توانیم این ظرفیت را افزایش دهیم.
جهرمی ادامه داد: در این ایام و برای مختل نشدن شبکه موبایل، بخشی از فرکانس سایر اپراتورها و سایر بهره برداران را آزادسازی و در اختیار اپراتورهای موبایل قرار دادیم و از اپراتورهای بین المللی نیز برای این افزایش ظرفیت کمک گرفتیم.
وی با اشاره به اینکه شب گذشته ظرفیت شبکه موبایل از ۱۱ پتابایت نیز عبور کرد، گفت: تمامی تلاشمان این است که بتوانیم ظرفیت شبکه موبایل را برای کلاس های مجازی مدارس و دانشگاه ها افزایش دهیم و در این راستا نیازمند منابع فرکانسی هستیم که بخشی از آن در اختیار سازمان صدا و سیما است.
وزیر ارتباطات ادامه داد: از این رو امروز (روز قبل) با ارسال نامه ای به رییس جمهور و ارایه گزارش ۶ ساله از پیگیری هایمان برای آزادسازی فرکانس ۷۰۰ و ۸۰۰ که در اختیار صدا و سیما است، خواستار بررسی این درخواست در ستاد ملی کرونا شدیم تا با همدلی و همراهی سازمان صدا و سیما، این فضای فرکانسی به شبکه موبایل افزوده شود و شاهد افزایش کیفیت این خدمات باشیم.
وی گفت: مطمئن هستیم که آزادسازی فضای فرکانسی به اندازه آزادسازی خرمشهر سخت نیست، گفت: درصورتی که این منابع فرکانسی از سوی صدا وسیما در اختیار ما قرار گیرد، کیفیت اینترنت موبایل چند برابر بهبود می یابد.
جهرمی تأکید کرد: با توجه به میزان مصرف کاربران، پیش بینی مان روند کاهشی کیفیت در سرعت اینترنت موبایل است و تنها با آزادسازی فضای فرکانسی می توانیم امیدوار باشیم که کیفیت بر می گردد.
 اختلاف به شورای عالی فضای مجازی برود
در همین راستا یک عضو حقیقی دیگر شورای عالی فضای مجازی درباره اختلاف 2 نهاد صدا و سیما و وزارت ارتباطات درباره مالکیت فرکانس 800 گفت: این موضوع احتیاج به گزارش فنی دقیق دارد و هر 2 نهاد با توجه به ادعای مالکیتی که دارند باید در قالب یک جلسه فنی در شورای عالی فضای مجازی حضور یابند و گزارش مکتوب ارایه دهند.
محمد حسین انتظاری عضو شورای عالی فضای مجازی در گفت وگو با فارس، افزود: این موضوع بیش از هر زمان دیگری احتیاج به یک گزارش فنی و دقیق دارد به طوری که در حال حاضر هر ۲ نهاد ادعا می کنند این فرکانس متعلق به آنها است، اما باید به این نکته اشاره کنم که هنوز یک جلسه فنی برای این موضوع بسیار مهم در شورای عالی فضای مجازی برگزار نشده است که در این رابطه باید هر دو نهاد گزارش کتبی را در قالب یک جلسه ارایه دهند.
وی افزود: برای حل موضوع مالکیت فرکانس ۸۰۰ پیشنهاد می کنم هر ۲ نهاد وزارت ارتباطات و فناوری ارتباطات و سازمان صدا و سیما در قالب یک گزارش کتبی به ارایه اسناد و مطالب خود بپردازند و آن را در جلسه ای در شورای عالی فضای مجازی عنوان کنند.
انتظاری گفت: فرکانس ۸۰۰ که اکنون در اختیار سازمان صدا و سیما قرار دارد یک باند بسیار مهمی است که اگر نسل پنجم بخواهد وارد صحنه شود این باند فرکانسی بسیار حائز اهمیت بوده و می تواند نقش محوری داشته باشند.
عضو شورای عالی فضای مجازی اظهار داشت: برای بررسی اختلاف نظر این دو نهاد باید هیأت مستقل و تخصصی تشکیل شود تا بتواند مسأله را به صورت کاملا کارشناسی و بر اساس گزارشات مکتوب دو طرف مورد بررسی قرار دهد؛ چراکه این موضوع از ارزش اقتصادی بسیار زیادی برای هر یک از نهادهای طرف مقابل برخوردار است.
وی در پایان گفت: تاکنون در موضوع پرونده مالکیت فرکانس ۸۰۰ بحث های غیر فنی دخالت داشته است و من معتقدم باید این موضوع با نگاه تخصصی و کارشناسانه در قالب یک هیأت مستقل و بی طرف مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.
 اینترنت VDSL هزینه ای برای مردم ندارد
وزیر ارتباطات همچنین در پخش زنده اینستاگرامی خود به موضوعات دیگری نیز پرداخت و با بیان اینکه افزایش سرعت هزینه ای به کاربر تحمیل نمی کند، گفت: در صورتی که تکنولوژی اینترنت خانگی به VDSL تغییر یابد، تا سرعت ۷۰ مگابیت در ثانیه نیز شاهد ارتقا خواهیم بود.
وی در خصوص وضعیت اینترنت خانگی گفت: با ارایه بسته ۱۰۰ گیگابایتی اینترنت از سوی اپراتورها، شبکه اینترنت خانگی در هفته آخر اسفند به مدت ۳ روز مختل شد اما با ارتقای انجام شده، در روز ۲۷ اسفند به حالت قبل بازگشت و حال اینترنت خوب شد.
وی با بیان اینکه حدود ۷۵ درصد کاربران بیش از ۷۰ درصد حجم بسته ۱۰۰ گیگابایتی را مصرف کردند، افزود: هم اکنون وضعیت شبکه اینترنت ثابت نسبتاً مناسب است و در شبکه موبایل باید وضعیت را به پایداری برسانیم.
وزیر ارتباطات درباره برنامه ریزی برای افزایش ۴ برابری سرعت اینترنت خانگی، گفت: با تکنولوژی ADSL در حالت ماکزیمم، سرعت اینترنت کاربران بسته به فاصله منزل تا مرکز مخابراتی حدود ۱۶ مگابیت در ثانیه است که در صورتی که این تکنولوژی به VDSL تغییر یابد، تا سرعت ۷۰ مگابیت در ثانیه نیز شاهد ارتقا خواهیم بود.
وی با بیان اینکه ۸۵۰ هزار پورت VDSL در تهران و قم تا دو ماه آینده به بهره برداری می رسد، گفت: تا شب گذشته در شهر قم ۳۰ هزار پورت واگذار شد و سرعت اینترنت کاربران خانگی حدود ۵ برابر شد. در تهران نیز این سرویس برای روزانه ۱۰ هزار مشترک فعال می شود و ما پیش بینی می کنیم که در کل کشور سرعت اینترنت ۴ برابر شود.
جهرمی با تاکید بر اینکه ارتقای سرویس ADSL مشترکان به VDSL با افزایش قیمت همراه نیست و پول مازادی از مشترکان دریافت نمی شود، ادامه داد: تنها ممکن است با توجه به افزایش سرعت، مصرف منصفانه کاربران از حدود درنظر گرفته شده بالاتر رود که مشترک باید بابت این مصرف، هزینه پرداخت کند.
وی با بیان اینکه در تهران تا ۲۷ اردیبهشت حداقل ۸۰۰ هزار پورت VDSL دایر می شود، گفت: اقدام دیگری که از دیشب انجام داده ایم این است که از اپراتورهای اینترنت ثابت خواسته ایم که سرعت مشترکان سرویس فعلی ADSL را تا سقف ۱۶ مگابیت بر ثانیه بدون اخذ هزینه اضافه باز بگذارند تا کاربران بتوانند از اینترنت با کیفیت تری برای فرآیندهای آموزش مجازی بهره ببرند.
وزیر ارتباطات در خصوص درخواست کاربران و اساتید دانشگاهی و دانشجویان برای ارایه بسته حمایتی اینترنت موبایل گفت: اگر شبکه موبایل ظرفیت داشت حتماً از این اقدام فروگذار نمی کردیم. اما هم اکنون با محدودیت ظرفیت در شبکه موبایل مواجه هستیم و تلاش می کنیم سرعت را بهبود بخشیم.
 پهپاد پستی آماده ضدعفونی کردن خیابان هاست
وزیر ارتباطات گفت: پهپاد پستی آماده خدمت رسانی برای انتقال بسته ها و ضدعفونی کردن خیابان ها در بحران کرونا است اما برای استفاده از آن، نیازمند صدور مجوز پرواز از مراجع هستیم و تا زمانی که این مجوز اخذ نشود نمی توان از آن استفاده کرد.
وی با بیان اینکه در دوران کرونا حدود ۷.۵ درصد خرید خرد مردم از شبکه های اینترنتی انجام شد، در مورد مشکل پینگ و تأخیر بازی های آنلاین نیز گفت: بخش اعظمی از مشکل پینگ بازی های آنلاین حل شده است، اما بخشی از آن نیز مربوط به همکاری سایر کشورها برای ارتقای ظرفیت بازی است که به دلیل فراگیری کرونا متوقف مانده است و ما همچنان پیگیر انجام آن هستیم.
 پیام رسان های بومی در آزمون کرونا سربلند بودند
آذری جهرمی در خصوص عملکرد پیام رسان های بومی در بحران کرونا نیز گفت: طی این مدت پیام رسان های داخلی نیز به صورت شبانه روزی در حال فعالیت بودند و تلاش زیادی برای ارایه خدمات به کاربران داشتند. در این مدت ظرفیت کاربری این پیام رسان ها نیز رشد قابل توجهی داشته است.
وی گفت: برخلاف دفعات قبل، پیام رسان های بومی در آزمون کرونا خوب کار کرده و خدمات دادند؛ تنها یکی از آنها دچار مشکل فنی و کمبود تجهیزات شد و از ما درخواست کمک کرد. اما ما اجازه قانونی دادن تجهیزات به این پیام رسان را نداشتیم.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :