آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 268971
تاریخ انتشار : 22 اردیبهشت 1399 13:16
تعداد بازدید : 4798

مدیرکل فرکانس سازمان صدا و سیما:

«باند ۷۰۰» راه فرار از اینترنت بی کیفیت شده است

امیرحسن نافذ مدیرکل نظارت و طیف فرکانس سازمان صدا و سیما و رییس گروه مطالعاتی تلویزیون دیجیتال (WP6A) اتحادیه جهانی ارتباطات راه دور با ارایه توضیحات فنی به ابهامات مربوط به باندهای فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز که محل مناقشه میان وزارت ارتباطات و صدا و سیما است، پاسخ داد.
undefined

فناوران-  وی گفت: استفاده از باند فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز برای تلویزیون، مربوط به قدیم الایام است و از قبل از انقلاب این تکه باندها در اختیار سازمان صدا و سیما بوده است؛ در آن زمان با وجود اینکه فقط دو شبکه تلویزیونی وجود داشت، کل این باند در اختیار صدا و سیما بود.
نافذ گفت: اینکه گفته می شود این باند فرکانسی برای تلویزیون های آنالوگ بوده و باید خاموش شود و در اختیار توسعه موبایل قرار گیرد کاملاً سخن اشتباهی است. باندهای فوق در توافقنامه بین المللی ژنو ۲۰۰۶ برای تلویزیون دیجیتال بازطراحی و ثبت بین المللی شد. یعنی این باندها فقط مخصوص دوران تلویزیون آنالوگ نبوده و الزامی هم برای تخلیه آنها وجود ندارد.
مدیرکل نظارت و طیف فرکانس سازمان صدا و سیما ادامه داد: درصدهایی که در مورد خالی بودن باند فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ از سوی وزارت ارتباطات مطرح می شود درصدهای صحیحی نیست و ما نحوه اندازه گیری و محاسباتشان را قبول نداریم و میزان استفاده ما از این باندهای فرکانسی بیش از این ارقامی است که آقایان اعلام می کنند. ما این موضوع را نیز در جلسات کارشناسی مطرح کردیم.
وی افزود: نکته ای که وزارت ارتباطات در محاسبات خود لحاظ نمی کند مربوط به تفاوت میان «سیستم برودکست» و «سیستم موبایل» می شود. به این معنی که سیستم برودکست (پخش صدا و تصویر) مبتنی بر تکنولوژی HPHT یا همان High Power High Tower  است که نقاط مرتفع با توان زیاد و پرقدرت را پوشش می دهد.
وی درباره اینکه گفته می شود که از باندهای فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ می توان برای راه اندازی ۵G هم استفاده کرد نیز گفت: 
برای تکنولوژی ۵G  از ترکیب همان فضای فرکانسی ۱۷ هزارمگاهرتز جدید که در کنفرانس ۲۰۱۹ اتحادیه جهانی مخابرات (ITU ) تعیین شده، به همراه باندهای بین یک تا چهار گیگاهرتز استفاده می شود.
موضوع این است که باند فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ به دلیل پایین بودن توان عملیاتی، تنها به پوشش موبایل در یک منطقه می تواند کمک کند. اما هم اکنون مشکل فعلی موبایل در کشور مربوط به پوشش نیست. بلکه مشکل به سرعت پایین آن ربط دارد و فرکانس ۷۰۰ و ۸۰۰ از نظر فنی نمی تواند مشکل سرعت موبایل را حل کند.
مدیرکل نظارت و طیف فرکانس سازمان صدا و سیما در پاسخ به اینکه گفته می شود شما این فرکانس را به مزایده گذاشته اید و برای درآمدزایی از آن، برنامه ریزی کرده اید گفت: این صحت ندارد و اتهام زنی است و وزارت ارتباطات باید نسبت به این اتهام پاسخگو باشد. ما هیچ مزایده ای برای فروش باند ۷۰۰ و ۸۰۰ نداشتیم و این کذب محض است. آقایان چنانچه یک ورق مستندات برای این ادعایشان دارند بیاورند. کما اینکه همکار دیگری از آن وزارتخانه در مصاحبه ای که اخیراً داشتند علاوه بر این اتهام، یک موضوع دیگر را به دروغ مطرح کرده اند که صدا و سیما از صندوق ذخیره ارزی برای تخلیه این باندها، بودجه دریافت کرده است که این هم کذب است. بودجه هایی که صدا و سیما گرفته است صرفاً برای توسعه دیجیتال بوده و مربوط به تخلیه باند فرکانسی نبوده است.
وی در پاسخ به این سوال که به نظر شما دلیل مطرح کردن اختلاف بر سر باند فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ از سوی وزارت ارتباطات در شرایط فعلی چیست گفت: اولاً به دلیل اینکه تمام تلاش آقایان در چند سال اخیر اشغال باندهای ۷۰۰ و ۸۰۰ بوده است، در این سال ها به هر بهانه ای متوسل شده اند و البته از نظر قانونی راه به جایی نبرده اند. منتها در این برهه از زمان، حدس من این است که به دلیل فشار افکار عمومی که بر وزارت ارتباطات در خصوص افت کیفیت و سرعت اینترنت وارد شده و اینترنت دیگر جوابگو نیست، یکی از راههای فرار این است که تقصیر را گردن دیگری بیاندازند و به همین دلیل به این موضوع وارد شده اند.
فروش این باند درآمدزایی خوبی دارد و وزارت ارتباطات می تواند آن را به اپراتور با قیمت گزاف بفروشد و البته اپراتور نیز چند برابر آن را از مردم می گیرد.
نافذ گفت: موضوع این است که قیمت فروش باند ۷۰۰ و ۸۰۰ از قیمت باندهای دیگر گران تر است. از سوی دیگر باندهایی که هم اکنون در اختیار رگولاتوری است معارض ندارد و در خطر نیست. اما تکه باند ۷۰۰ و ۸۰۰ به نوعی تحت مالکیت و تصرف وزارت ارتباطات نیست و به همین دلیل در مورد آن احساس زیان می کنند. باندهای دیگر مانند طلایی است که در اختیار دارند اما آن را هنوز نفروخته اند اما باند ۷۰۰ و ۸۰۰ مانند طلایی است که دستشان به آن نمی رسد و می خواهند آن را تصاحب کنند.
وی گفت: نقدی که ما به آقایان داریم این است که در باندهای فرکانسی اختصاصی برای موبایل که شامل باندهای ۹۰۰، ۱۸۰۰، ۲۱۰۰، ۲۳۰۰، ۲۶۰۰ و ۳۵۰۰ می شود و می توانند آنها را تخصیص دهند بیش از ۳۰۰ مگاهرتز را به اپراتورها تخصیص نداده اند و این فضا خالی مانده است و بی دلیل به باندهای فرکانسی صدا و سیما هجوم آورده اند.
بررسی های ما نشان می دهد که هم اکنون کل فضای فرکانسی که به دو اپراتور عمده موبایل تخصیص داده اند به ۳۰۰ مگاهرتز نیز نمی رسد در حالی که بیش از ۳۰۰ مگاهرتز فضای خالی دارند و با این فضا می توانند حتی دو اپراتور دیگر با همین حجم، راه اندازی کنند.
وی در پاسخ به اینکه اما رگولاتوری معتقد است که ظرفیت های فرکانسی اش به اتمام رسیده و برای توسعه موبایل نیاز به ظرفیت های خالی دارد که در اختیار صدا و سیما است هم گفت: این طور نیست و ۳۰۰ مگاهرتز از باندهای اختصاصی موبایل که مربوط به فضای بالای یک گیگاهرتز تا ۳.۶ گیگاهرتز می شود هم اکنون خالی است و به راحتی می توانند روی این پهنای باند، خدمات LTE ارایه کنند.
در همین حال در کنفرانس ۲۰۱۹ اتحادیه جهانی مخابرات نیز ۱۷.۵ گیگاهرتز (۱۷ هزار و ۵۰۰ مگاهرتز) باند جدید را برای نسل های جدید موبایل IMT تخصیص داده اند که باندهای فرکانس بالا محسوب می شود.
منبع: مهر 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :