آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 269177
تاریخ انتشار : 29 اردیبهشت 1399 13:46
تعداد بازدید : 4734

مقصد گوشی‌های سرقتی کجاست؟

رمزگشایی پلیس از 250 فقره موبایل قاپی در تهران

روز گذشته مقامات پلیس تهران در گزارش های جداگانه ای از دستگیری و روش سرقت 250 موبایل از سوی چند سارق حرفه ای خبر دادند. این در حالیست که پیش تر رییس پلیس تهران از افزایش سرقت گوشی در تهران گفته و اعلام کرده بود که کار یافتن گوشی های مسروقه به آسانی انجام نمی شود. از این رو مردم به ویژه در تهران بیشتر باید مراقب موبایل قاپ ها باشند.


فناوران – در خبر نخست، موبایل قاپ حرفه ای که با موتور آپاچی سفید رنگ دزدی می کرد، به 150 فقره سرقت اعتراف کرد.
سرهنگ حسین مهریان رییس کلانتری 107 فلسطین  با اعلام این خبر گفت: روز گذشته اکیپی از ماموران کلانتری 107 فلسطین در حال گشت زنی در حوالی خیابان "شریعتی" بودند که با مردی روبه رو شدند که سراسیمه به سمت کلانتری در حال دویدن بود. ماموران به سرعت به سراغ مرد هراسان رفته و وی عنوان کرد، دقایقی قبل پسر جوانی با موتور آپاچی سفید کوله پشتی اش را که یک لپ تاپ داخلش بوده را به سرقت برده است.
او افزود: با توجه به حساسیت موضوع، ماموران طرح مهار را به اجرا گذاشتند و مشخصات موتور سارق جوان در اختیار تیم های گشتی پلیس قرار گرفت تا اینکه پس از دقایقی یکی از تیم های گشتی سارق موتور سوار را در خیابان "انقلاب" شناسایی و عملیات دستگیری کلید زده شد و متهم وقتی خود را در برابر پلیس دید سعی بر فرار داشت که پس از برخورد با چند خودرو روی زمین افتاده و دستگیر شد.
این مقام پلیسی ادامه داد: ماموران با دستگیری موتور سوار، در بازرسی پسر جوان کوله پشتی سرقت شده را به دست آوردند و در ادامه از کیف کمری متهم 3 گوشی سرقتی که در حال زنگ خوردن بود کشف کردند، ماموران در پاسخ به این تماس ها از مال باخته ها خواستند تا برای شناسایی و گرفتن گوشی موبایلشان به کلانتری مراجعه کنند، همچنین از متهم مبلغ 100 میلیون ریال وجه نقد نیز کشف شد.
رییس کلانتری 107 "فلسطین" عنوان داشت: متهم در اعترافاتش عنوان کرد، چند روز قبل کیف دستی زن جوانی را به سرقت برده که با فروش طلاهای داخل کیف 300 میلیون ریال به دست آورده که با فروش موتور خودش و 200 میلیون ریال پول طلای سرقتی اقدام به خرید موتور آپاچی سفید رنگ کرده و مابقی پول نیز همراهش بوده است.
سرهنگ مهریان گفت: در تحقیقات از متهم مشخص شد که وی در مدت زمان یک سال و 6 ماه در محدوده های کلانتری های 103 گاندی، 105 سنایی و 107 فلسطین موبایل قاپی می کند و این سارق 38 ساله به 150 فقره سرقت موبایل اعتراف کرده است.
او در پایان به مردم توصیه کرد: در زمان استفاده از تلفن همراه، گوشی را به سمت دیوار گرفته و از حمل اشیاء با ارزش و گران قیمت نیز خودداری کنند.
در خبر دیگری رییس پایگاه یکم پلیس آگاهی پایتخت نیز گفت: 2 موبایل قاپ حرفه ای با 100 فقره سرقت در محدوه شمال تهران دستگیر شدند.
سرهنگ کارآگاه سید علی شریفی گفت : بیست و هشتم اسفند سال گذشته پرونده ای با موضوع سرقت گوشی به پایگاه یکم ارجاع شد.
او افزود: محتویات پرونده حکایت از آن داشت، بیست و هشتم اسفند ماه ماموران گشت کلانتری 101 تجریش هنگام گشت زنی در مقابل مترو قیطریه مشاهده می کنند تلفن همراه خانمی که درحال مکالمه بوده توسط سرنشین یک دستگاه موتورسیکلت قاپیده و سارق با مشاهده گشت انتظامی کلانتری سوار بر ترک موتورسیکلت شده و به همراه راکب متواری می شود.
رییس پایگاه یکم پلیس آگاهی تهران بزرگ بیان داشت: در تعقیب وگریز پلیسی ترک نشین موتورسیکلت به نام ناصر دستگیر و از دست وی یک دستگاه گوشی سرقتی و یک قبضه سلاح سرد کشف می شود ولی راکب موتور سیکلت از محل می گریزد.
این مقام انتظامی گفت: متهم پس از دستگیری به دستور مقام قضائی برای رسیدگی تخصصی به پایگاه سوم پلیس آگاهی انتقال می یابد و در بازجویی های پلیسی به 100 فقره سرقت گوشی در محدوه های قیطریه، الهیه، فرشته و اندرزگو معترف می شود.
او افزود: ناصر در ادامه اظهارات خود اعلام داشت، تمامی سرقت ها را با کمک یکی از دوستانش به نام مجید انجام داده است و کارآگاهان در ادامه تحقیقات پلیسی، مجید را در بیست و یکم اردیبهشت ماه در حوالی میدان شوش دستگیر و به پایگاه یکم انتقال می دهند.
سرهنگ شریفی گفت: مجید پس از انتقال به پلیس آگاهی ضمن قبول همدستی با ناصر به کارآگاهان گفت، حدود 4 ماه است که با همکاری یکدیگر موبایل قاپی می کند و با پرسه زدن در خیابان اشخاصی که در حال مکالمه هستند و توجهی به اطراف ندارند گوشی شان سرقت و به سرعت از محل دور می شدیم و موبایل های مسروقه را به صورت دستفروشی به قیمت پایین به رهگذران می فروختیم و از مجموع سرقت ها حدود 2 میلیارد ریال بدست آورده ایم.
رییس پایگاه یکم پلیس آگاهی در پایان گفت: با توجه به اعتراف صریح هر دو متهم به سرقت موبایل شهروندان و شناسایی 30 تن از مال باختگان پرونده به همراه متهمان به دادسرای مربوط ارسال و تحقیاقت پلیسی برای شناسایی سایر مال باختگان ادامه دارد. 
مقصد موبایل های دزدی کجاست؟
در همین رابطه روزنامه جام جم نوشت: بر اساس تجربیات مالباخته ها و بخشی از ردیابی های انجام شده، بخش قابل توجهی از گوشی های همراه سرقتی به افغانستان قاچاق شده و درآنجا بدون هیچ مشکل و مساله ای به عنوان گوشی دست دوم خرید و فروش می شود. این در حالی است که اگر وزارت ارتباطات، سامانه ای را جهت از کار انداختن گوشی های سرقتی ایرانی راه اندازی کند، این مسیر آسان و بی دردسر برای مالخرها و باندهای سرقت گوشی مسدود می شود.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :