آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 269791
تاریخ انتشار : 3 تیر 1399 13:9
تعداد بازدید : 4847

سامانه ایرانی معاملات بورس به زودی عملیاتی می شود

رییس دانشگاه تهران گفت: سامانه معاملات بورسی که توسط متخصصان ایرانی طراحی شده، مراحل نهایی را می گذارند و به زودی زیر تست عملیاتی می رود.
undefined

فناوران- سامانه معاملات بورس که توسط شرکت آتوس فرانسوی طراحی شده است و سامانه پس از معاملات که توسط یک شرکت کانادایی طراحی شده، اولا به خاطر مغایرت دو شرکت مشکلاتی دارد، مضاف بر آن، این روزها به دلیل اقبال بیش از اندازه مردم به بازار سرمایه و در نتیجه افزایش معاملات و تراکنش های بورس، سامانه معاملات معمولا دچار اختلال می شود و یکی از نیازهای مهم بورس تهران، طراحی یک سامانه معاملاتی ایرانی است که در یک پروژه که به دانشگاه تهران سپرده شده، طراحی شده و به زودی زیر بار عملیاتی به صورت آزمایشی قرار می گیرد.
همچنین تعداد 3186 نفر از مخاطبان خبرگزاری با ثبت موضوع «رفع مشکلات بورس و ارتقای هسته معاملات»، «اختلال در سیستم کارگزاری های بورس» و «تغییر ساعات بورس جهت بهبود جهش تولید و فشار کمتر بر هسته معاملات» خواستار پیگیری خبرنگار و پاسخگویی مسوولان مربوطه شدند.
خبرنگار فارس در زمینه طراحی سامانه معاملات بورس در حاشیه مراسم امضای تفاهم نامهبین بنیاد ملی فناوری و دانشگاه تهران با محمود نیلی احمد آبادی رییس دانشگاه تهران که کار طراحی سامانه ایرانی معاملات بورسی به این دانشگاه واگذار شده ، گفت وگو کرد.
محمود نیلی احمدآبادی رییس دانشگاه تهران در مورد این که قرار بود، سامانه ایرانی معاملات بورس توسط دانشگاه تهران طراحی شود، در چه مرحله ای است گفت: آخرین خبری که دارم این است که این سامانه معاملات به زودی تست و آزمایش می شود و عملیات آزمایشی آن شروع می شود.
وی در مورد این که طراحی سامانه معاملات ایرانی بورس از چند سال قبل شروع شده، گفت: حدود دو سال است که کار طراحی سامانه انجام می شود، ولی عن قریب آزمایش عملیاتی آن شروع شده و یا به زودی شروع خواهد شد.
رییس دانشگاه تهران در مورد این که آیا سامانه معاملات بورس جدید ایرانی خواهد بود، گفت: بله صد درصد ایرانی خواهد بود و این اتفاق بسیار بزرگی است که هم دانش و هم اطلاعات آن در داخل ایران باقی خواهد ماند، بنابراین هم رازداری و هم دانش فنی سامانه معاملات بورسی متعلق به ایران خواهد بود و بسیار اقدام مهمی است و ما از سازمان بورس اوراق بهادار هم به خاطر پشتیبانی اش از طراحی این سامانه تشکر می کنیم.
نیلی احمدآبادی در مورد این که چند نفر در طراحی سامانه معاملات بورس شرکت کردند، افزود: الان حضور ذهن ندارم، ولی چون کار سنگینی بوده، تعداد زیادی در طراحی آن شرکت کردند که اطلاعات بیشتر را می توانید از دانشکده برق دانشگاه تهران بپرسید.
وی در مورد این که سامانه فعلی معاملات بورس بین 7 تا 8 هزار معامله در ثانیه انجام می دهد، آیا سامانه ایرانی چه تعداد انجام خواهد داد، گفت: اطلاعات تکنیکی را نمی دانم، اما سامانه طوری طراحی شده است که به خوبی با سامانه های بین المللی بورس رقابت می کند و تمام نیازهای سازمان بورس را تأمین می کند و در مورد اطلاعات تکنیکی سامانه معاملات بورسی باید با طراحانش صحبت کنید.
رییس دانشگاه تهران در پاسخ به این پرسش که سامانه معاملات چه زمانی زیر بار می رود، گفت: یا زیر تست عملیاتی رفته، یا عن قریب زیر بار تست می رود. یعنی کارهایش تا حد زیادی انجام شدهاست.
وی در مورد این که اسم سامانه معاملات بورس ایرانی چیست، گفت: اسم آن را نمی دانم.
نیلی احمدآبادی همچنین در پاسخ به این پرسش که چه تعداد از فارغ التحصیلان دانشگاه تهران مشغول کار می شوند، افزود: تعدادی از فارغ التحصیلان دانشگاه تهران که به خارج ایران می روند و اطلاعات آنها در دسترس نیست اما اشتغال به رشته تحصیلی دارد. به طور میانکین بالای 60 درصد اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاه تهران وجود دارد، البته تعداد زیادی از آنها از آن 40 درصد به خارج از کشور می روند که اطلاعات شغلی آنها در دسترس نیست.
منبع: فارس 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :