آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 270550
تاریخ انتشار : 7 مرداد 1399 12:42
تعداد بازدید : 4669

نایب‌رییس اتاق ایران :

رونق صادرات خدمات فنی و مهندسی، نیازمند همراهی دیپلماسی است

نایب رییس اتاق ایران گفت: اگرچه شرکت های خدمات فنی و مهندسی در برخی از کشورها حضور دارند اما اراده ای در بالا برای حمایت از این حوزه وجود ندارد. بدون حل مسایل بانکی، صدور ضمانت نامه و تضمین، شرکت ها نمی توانند در کشورهای دیگر حضور یابند و این محدودیت ها مانع بزرگی در مقابل این شرکت ها است.
undefined

فناوران- محمد امیرزاده افزود: بیست، بیست وپنج و سی میلیارد دلار، پتانسیل صادرات خدمات فنی و مهندسی از ایران به کشورهای دیگر وجود دارد؛ این عددهای متفاوت از زبان فعالان و تحلیلگران این حوزه به رسانه ها گفته شده است. صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور از سال ۱۳۷۳ شروع شد و در سال های شروع، رشد ۱۲ درصدی را تجربه کرد.
وی اضافه کرد: توجه به حوزه خدمات فنی و مهندسی می تواند بر محورهای مختلف اقتصاد کشور تأثیر مثبتی داشته باشد؛ صنعت احداث و ساخت وساز در داخل کشور بیش از 60 درصد اشتغال کشور را تأمین می کند.
به عقیده او، بخش خدمات فنی-مهندسی مادر تمام خدماتی است که در کشور ارایه می شود. این حوزه هم مصرف داخلی دارد و هم با کالا و محصولات ارتباط دارد هم اشتغال زایی دارد. برای همین اگر کارهای فنی –عمرانی رونق گیرد، اثرگذاری بزرگی بر رونق اقتصاد کشور و درآمد خانوار دارد.
امیرزاده گفت: مدت هاست که بخش خدمات فنی و مهندسی با مشکلات جدی روبرو است. در هشت سال گذشته در پرداخت مطالبات این شرکت ها مشکلاتی به وجود آمده و باعث شد خیلی ها از این وضعیت آسیب جدی ببینند.
به گفته او درنهایت هم دولت خواست با انتشار اوراق مشارکت و اوراق خزانه بخشی از این مطالبات را جبران کند. البته این تا حدودی تسکین بود ولی آسیب ها جبران نشد و توانمندی شرکت های خدمات فنی و مهندسی و رونق آن آسیب دید. نایب رییس اتاق ایران گفت: در حوزه داخلی تحریم ها اثر مستقیمی روی بخش خدمات دارد. البته الآن اگرچه شرکت های خدمات فنی و مهندسی در برخی از کشورهایی چون عراق و سوریه حضور دارند اما اراده ای در بالا برای حمایت از این حوزه وجود ندارد.
به گفته امیرزاده بدون حل مسایل بانکی، صدور ضمانت نامه و تضمین، شرکت ها نمی توانند در کشورهای دیگر حضور یابند و این محدودیت ها مانع بزرگی در مقابل این شرکت ها است.
امیرزاده تأکید می کند: رونق خدمات فنی –مهندسی در گرو رونق دیپلماسی است تا زمانی که روابط ایران با دیگر کشورها رونق داشته باشد، شرکت های خدمات فنی و مهندسی هم در ایران و دیگر کشورها فعال می شوند و هر مشکلی در حوزه دیپلماسی بر حرکت این شرکت ها اثر می گذارد.
او ادامه می دهد: شرکت های ایرانی باوجود مشکلات در خیلی از جاها ازجمله عراق، افغانستان، سوریه، قزاقستان، ازبکستان، ونزوئلا، الجزایر و خیلی جاهای دیگر فعال هستند اما هیچ کدام از این شرکت ها رونق خوبی ندارند و کار آن ها تناسبی با ظرفیت مهندسی ایران ندارد؛ ظرفیت مهندسی در ایران بسیار بالاست و حتی می توانند با شرکت های بزرگ بین المللی رقابت کنند. او تاکید می کند: بزرگ ترین مشکل شرکت های فنی مهندسی این است که آن ها نمی توانند ضمانت نامه دریافت کنند؛ کدام بانک ایرانی می تواند ضمانت نامه صادر کند؟ این مانع بزرگی بر سر راه است.
امیرزاده ادامه می دهد: شرکت های خدمات فنی و مهندسی می توانند در داخل کشور با همکاری یا مدیریت طرح های نیمه تمام به اشتغال و رونق اقتصاد کمک کنند. البته هنوز هم زمینه فعالیت جدی وجود دارد ولی اراده ای برای حل مشکلات دیده نمی شود.
مدت هاست که دولت درباره واگذاری طرح های نیمه تمام به بخش خصوصی گفته است؛ امیرزاده می گوید: اگر این وعده به طور کامل عملیاتی شود فرصت خوبی برای رونق اقتصادی کشور است. اتاق های بازرگانی، کمیسیون احداث و خدمات فنی و مهندسی اتاق ایران پیگیر این مسئله است و ما در حال آماده کردن عده ای از شرکت های بخش خصوصی برای ورود به این عرصه هستیم.
وی گفت: رونق بازار سرمایه برای بخش خصوصی و شرکت های خدمات فنی و مهندسی فرصت خوبی است که می توان از این فرصت در جهت تجهیز منابع ملی و تکمیل حوزه ها بهره برد.
منبع:اتاق ایران


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :