آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 89386
تاریخ انتشار : 25 آذر 1394 1:5
تعداد بازدید : 7511

معرفی خدمات الکترونیکی سازمان زندان‌ها

پابند الکترونیکی در انتظار بودجه

سالن دولت الکترونیک نمایشگاه الکامپ این روزها میزبان قوه قضاییه و زیر مجموعه هایش است که سازمان زندان ها یکی از آنهاست. این سازمان طی سال های گذشته تلاش کرده تا با استفاده از فناوری های نوین فعالیت هایش را به روزرسانی کند. یکی از اقدامات این سازمان، استفاده از پابندهای الکترونیکی برای کنترل مجرمان است.

فناوران- طرح پایلوت پابندهای الکترونیکی در دو زندان در تهران و اصفهان با همکاری شرکت ایز ایران برای هزار مجرم در سال جاری اجرا شده است. این مجرمان که جرم های سبکی دارند می توانند با استفاده از این پابندها خارج از زندان در محدوده مشخصی تردد کنند. اگر مجرمان از این محدوده خارج شوند بلافاصله هشداری به مرکز ارسال می شود و مسوولان این مرکز می توانند با استفاده از اطلاعات جی پی اس آنها را ردیابی کنند. در صورتی که هزینه و مجوز اجرای این طرح در سراسر کشور تامین شود، نظارت بر بسیاری از مجرمین ساده تر می شود.از دیگر اقدامات سازمان زندان ها که در نمایشگاه الکامپ برای بازدید کنندگان تشریح می شود، راه اندازی دفاتر عدالت الکترونیک است. این دفاتر که مرکزی برای نوبت دهی ملاقات های الکترونیکی، مرخصی زندانی ها، موارد مربوط به آزادی های مشروط، عفو و مکاتبات زندانی ها با سازمان زندان ها است، قرار است با همکاری دفاتر پیشخوان در سطح شهرها راه اندازی شود. این دفاتر اکنون به صورت پایلوت در تهران فعال هستند و هنوز وارد فاز اجرایی نشده اند.
سازمان زندان ها با در اختیار داشتن اتاق های مجهز به فناوری در زندان ها و نیز در نظر گرفتن چنین اتاق هایی در مراکز دفاتر عدالت الکترونیک در صدد تامین امنیت و راحتی خانواده های زندانیان است. از آنجایی که بسیاری از زندان ها خارج از محدوده شهری و در مکان هایی دور افتاده بنا شده است تا احتمال دسترسی ساده زندانیان فراری به شهر را کم کند، بسیاری از خانواده ها برای ملاقات با زندانی ها با مشکلات امنیتی در رفت و برگشت این مسیر روبه رو هستند. اجرا شدن طرح دفاتر عدالت الکترونیک و امکان ملاقات الکترونیکی زندانی ها با خانواده هایشان می تواند بسیاری از مشکلات امنیتی خانواده ها را در کنار مشکلاتی مانند طی مسافت های بلند برای رسیدن به زندان ها از بین ببرد. سازمان زندان ها برای اجرای این طرح که اکنون به صورت پایلوت در تهران اجرا می شود، نیازمند مجوز، بودجه، تدوین آیین نامه، فرهنگ سازی برای قضات و خرید تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری است.
این سازمان همچنین امکانی مهیا کرده تا مشخصات زندانی ها در یک بانک اطلاعاتی ثبت شده و در دسترس سازمان های مربوطه قرار گیرد. به این ترتیب هنگام رفت و آمد زندانی ها در هر کدام از زندان ها یا سازمان ها، تنها ثبت اثر انگشت زندانی ها کافی است تا اطلاعات کاملی از آنها را به دست مسوولان برساند.
سازمان زندان ها همچنین در پی راه اندازی دیتاسنتر است. طرح راه اندازی دیتا سنتر حدود سه سال است که از سوی سازمان زندان ها آغاز شده و با انجام امور زیربنایی و زیر ساختی در مرحله پیاده سازی است. به این ترتیب امنیت اطلاعات این سازمان ارتقا خواهد یافت.
به تازگی هم کانال روابط عمومی سازمان زندان ها در تلگرام راه اندازی شده است
 (@prisons) که تازه ترین اخبار این سازمان را منتشر می کند.
با توجه به این اقدامات و همچنین حذف کاغذ از چرخه اداری سازمان زندان ها، راه اندازی سامانه جامع آمار و اطلاعات قضایی، ارتباط سازمان زندان ها با کل کشور از طریق ویدیو کنفرانس و تجهیز زندان ها به تجهیزات نرم افزاری و سخت افزاری، به نظر می رسد این سازمان به صورت جدی به دنبال بهره گیری از فناوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطی برای ارتقای امنیت و سهولت نظارت بر زندان هاست.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :